دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
اختتامیه جشنواره تئاتر فجر-7

حاشیه‌های اختتامیه/ کف زدن حضار برای دبیر و جشنواره‌ای بدون بازیگر برگزیده

در حاشیه مراسم اختتامیه سی‌وسومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر اتفاقات جالب و تعجب‌برانگیزی رخ داد ازجمله کف زدن پیاپی حاضران در تالار وحدت در اثنای سخنرانی دبیر جشنواره که در صحبت‌های او اختلال ایجاد کرد.
کد خبر : 1272

به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، برزو ارجمند که از جمله افراد دعوت شده برای اهداء جوایز برگزیدگان بخش مرور جشنواره بود پس از ادای احترام حضار سالن به انوشیروان ارجمند، در حالی که بغض گلویش را گرفته بود گفت: «امشب 49 شب است که پدرم را ندیده‌ام. از همه استادان، دوستان، حاضران و بچه‌های گروه نمایشی سایه و فدک که در این مدت از ما حمایت کردند ممنون هستم، همچنین از کسانی که سال گذشته در زمانی که پدرم زنده بود برای وی مراسم بزرگداشت گرفتند، تشکر می‌کنم.»


وی ادامه داد: «در این مدت فکر می‌کردم به هم سن و سالان خود بگویم هر کاری که بلد هستید برای پدر و مادرتان انجام دهید چون بعد از رفتن آنها این ای کاش‌ها آدم را می‌کشد. هیچ چیز زیباتر و قشنگ‌تر از داشتن پدر و مادر نیست، قدرشان را بدانید.»


تقدیر از خانواده شهدای هنرمند


همچنین در آیین اختتامیه سی‌وسومین جشنواره تئاتر فجر از خانواده شهیدان مسعود سهیلی، قدرت‌الله طاهری بروجنی، احمد مقدم و غلامرضا کشتکار تقدیر شد. برادر شهید سهیلی با اهداء کتاب پژوهشی تاریخ تئاتر مشهد که حاصل چندین سال تحقیقاتی اوست از علی جنتی خواست تا بهای بیشتری به تئاتر شهرستان دهد.


بزرگداشت پیشکسوتان


در بخش بزرگداشت پیشکسوتان تئاتر نیز با حضور علی جنتی، علی مرادخانی، اردشیرصالح‌پور، رویا تیموریان و حمید مظفری از احمد سپاسدار، حسینعلی طباطبایی، جعفر والی و بدرالسادات برنجانی تقدیر به عمل آمد.


یادبود سی‌وسومین جشنواره تئاتر فجر


در ادامه این مراسم نماهنگی از مرتضی احمدی، علی سبحانی، باقر صحرارودی، ناصر گیتی‌جاه، مهدی کاشانیان، کیمیا یادگاری نژاد، محسن جعفری، سارا بنی‌صدر، علی اکبر رزم‌آرا، انوشیروان ارجمند، مجید بهرامی، حمید مهرآرا، جواد ثریا، احمد بیگدلی، احمد سبحانی، رضا رضاپور، سید علی صالح کوتاه و صمد پل‌سنگی پخش شد.


ماریا حاجی‌ها که از برگزیدگان بخش گریم نمایش‌ها بود ضمن تشکر بخاطر این‌که پس از سی سال، در این دوره از جشنواره گریم هم یک بخش برگزیده دارد از اردشیر صالح‌پور دلیل حذف کاندیدای بخش بین‌الملل را جویا شد.


پیشنهاد ایجاد شرایط تحصیل برای برگزیدگان


همچنین سروش طاهری که یکی از برگزیدگان این دوره جشنواره تئاتر فجر بود خطاب به مسئولان جشنواره اعلام کرد: «پیشنهاد می‌کنم طبق تعامل وزارت علوم و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امکان تحصیل برگزیدگان در مقطع کارشناسی ارشد یا اعزام به خارج از کشور برای دوره دکترا فراهم شود.»


وی که جایزه قطب‌الدین صادقی در بخش نمایشنامه نویسی نمایش «مروارید» را دریافت کرده بود، به زبان طنز به مدیران هنری گفت که به شهر خود یعنی مشهد برخواهد گشت تا در شرکت ساختمانی که یکی از دوستانش تاسیس کرده است به عنوان مدیر روابط عمومی مشغول به کار شود تا بتواند زندگی مشترکش را آغاز کند.


تقدیر هیئت داوران از گروه نمایشی «خانه وا ده»


از حاشیه‌های دیگر این برنامه شکایت و گله محمد مساوات نسبت به اتهاماتی مبنی بر این‌که نمایش «خانه وا ده» اثر تقلیدی است، بود که مسعود رایگان خطاب به وی گفت: «این اولین باری است که مساوات را می‌بینم و اتفاقاً به‌خاطر نمایشنامه‌اش به او دست‌مریزاد می‌گویم. تقدیر ویژه هیئت داوران برای همه بازیگران و گروه نمایشی «خانه وا ده» است.»


مسعود فروتن: جای تله‌تئاتر در میان بخش‌های جشنواره خالی است


مسعود فروتن نیز که از اهداکنندگان جوایز یکی از بخش‌های جشنواره بود در این برنامه گفت: «جای تله‌تئاتر در میان بخش‌های جشنواره خالی است. تله‌تئاتر آبروی تئاتر و تلویزیون است. تله‌تئاتر جایی است که بچه‌های تئاتر آنجا شکوفا می‌شوند و خودشان را نشان می‌دهند پس باید بیشتر به آن توجه شود.»


خسرو شهراز: برگزیده شدن پایان راه نیست، شاید انرژی برای ادامه راه باشد


خسرو شهراز که از برگزیدگان بخش بازیگری مرد جشنواره تئاتر فجر بود نیز در سخنانش عنوان کرد: «اینجا پایان راه نیست، شاید انرژی باشد برای ادامه راه. همواره در چنین جایگاهی گفته‌ام که جایزه دلیل برتری من بر دیگران نیست. در تئاتر آدم‌هایی هستند که بی‌چشم‌داشت کار می‌کنند مثل غلامحسین لطفی که امروز هرچه دارم از او است.


تشویق پژوهشگران تئاتر


توماج دانش بهزادی نیز که شب گذشته - 12بهمن ماه- از دیگر بازیگران برتر این دوره جشنواره تئاتر فجر معرفی شد ضمن درخواست تشویق از حاضران در سالن برای پژوهشگران تئاتر گفت: «من امشب سه جایزه گرفته‌ام، اول بخاطر گروه جوان و بی‌ادعا، دوم جایزه جشنواره و سوم حضور جانبازان به عنوان مخاطبان نمایش است.»


وی در پایان کلامش خطاب به مسئولان هنری نقل قولی با چنین مضمونی گقت: «راستی را گر نیک پنداریم، به راستی قسم، نیاز به آگاهی، آزادی و شادی از نان شب هم واجب تر خواهد شد.»


برگزیده نداشتن بخش مسابقه نمایشنامه‌نویسی، بازیگری زن و مرد


در این دوره از جشنواره در بخش مسابقه نمایشنامه نویسی و بخش بازیگری مرد و زن برگزیده‌ای اعلام نشد.همچنین بخش جایزه بزگ نیز هیچ برگزیده‌ای نداشت.


جایزه ویژه امسال جشنواره تئاتر فجر به ایمان اسکندری و گروه نمایش «بیرون پشت در» اختصاص یافت.


حضور هنرمندان در آیین پایانی جشنواره


علی جنتی -وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی-، علی مرادخانی-معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی-، اردشیر صالح‌پور - دبیر جشنواره و سرپرست اداره کل هنرهای نمایشی-، نوش‌آبادی-سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی-، اسماعیل خلج، محمدرضا خاکی، فریماه فرجامی، حسین مسافر آستانه، حسین کیانی، محمود پاک نیت، رویا تیموریان، مسعود رایگان، اصغر خلیلی، امیرحسین شفیعی، دانیال حکیمی، رحمت امینی، برزو ارجمند، بهار ارجمند، بهرام ریحانی،شهرام کرمی، افسانه ماهیان،اشکان خیل نژاد،گروه‌ها و هنرمندان خارجی از جمله حاضران در این مراسم بودند.


در این مراسم همچنین پخش نماهنگی از بخش‌های مختلف جشنواره، اجرای یک کمدی، اجرای یک موسیقی زنده با عنوان «سیاره من» توسط دو برادر بوشهری از دیگر بخش‌های این مراسم بود.


گزارش از ناهید منصوری




انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب