تعریف درستی از خودروی لوکس نداریم/ واردات 60 هزار دستگاه خودرو تا پایان سال
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از ایرنا، فرهاد احتشام زاد امروز در نشستی خبری در مورد ممنوعیت واردات خودروهای 2500 سی سی گفت: معیار لوکس بودن و نبودن براساس یک محدوده قیمتی انجام میشود؛ به طور نمونه برای یک کفش نمی گویند کفش بالای سایز 40 لوکس و زیر 40 غیر لوکس است اما ما خودرو را از حجم موتور آن تقسیم می کنیم و کاری به قیمتش نداریم.
وی ادامه داد: در هر نقطه ای از جهان که برای مذاکره میرویم وقتی می گوییم 2500 سیسی نمیخواهیم چون کالای لوکس است، ما را مسخره می کنند؛ فکر می کنند با آنها شوخی می کنیم.
احتشام زاده یادآورشد: از بهمن ماه پارسال و همزمان با ابلاغ سیاست وزارت صنعت در مورد نمایندگی های برندهای خودرویی، کار خود را در زمینه نامه نگاری با شرکت های مادر آغاز کردیم و نسبت به فضای بعد از برجام نیز بسیار خوشبینانه نگاه می کردیم.
وی افزود: بدلیل تغییرات گوناگون در قانون و بخشنامه های متعدد، فضا برای شرکت های خارجی مه آلود مانده و هنوز شفافیت لازم برای تغییر رویه این شرکت ها در اعطای نمایندگی مستقیم به وجود نیامده است.
وی ادامه داد: برخی از برندها برای دادن نمایندگی رسمی مایلند اما تعدادی دست به عصا و محتاط حرکت می کنند و در انتظار شفافیت بیشتر در بازار خودرویی ایران هستند.
احتشام زاد، سهم کشورهای خاورمیانه از صادرات خودرو را فقط 2 درصد اعلام کرد و افزود: اگر قرار باشد سهم 98 درصدی غیرخاورمیانه ای این برندهای با تمرکز بر ایران به خطر بیافتد، مطمئن باشید آنها این ریسک را انجام نمی دهند و بازار 98 درصدی را حفظ می کنند.
رئیس انجمن واردکنندگان خودرو ایران در مورد راه حل های پیش رو برای واردات خودرو با شرایط اعلام شده دولت گفت: یک راه این است که بگوییم هر برندی که نمایندگی نداد، ورودش به ایران ممنوع شود در این صورت آنها ضرر نمی کنند و فقط رقابت در کشور کاهش و مردم متضرر می شوند.
وی افزود: راه دیگر اینکه وقتی در شرایط مذاکره برابر هستیم زورگویی نکرده و با برندها راه بیاییم و بازی بُرد-بُرد شود تا هر زمان در گفت وگو، دست بالا پیدا کردیم نظرات و شرایط خود را دیکته کنیم.
وی با یادآوری اینکه واردات خودروهای 2500 سی سی همچنان ممنوع است، گفت: با نظر سازمان استاندارد، ورود خودروهای هیبریدی نیز ممنوع شد.
هیوندای، کیا و تویوتا در صدر و رنو در حال اوج گیری
وی کل واردات انجام شده در 6 ماهه ابتدایی امسال را 20 میلیارد و 300 میلیون دلار ذکر کرد و گفت: سهم خودرو در این حجم بالای مالی زیر پنج درصد بوده است.
رئیس انجمن واردکنندگان خودرو به سهم 94 درصدی اعضای این انجمن در واردات خودرو به کشور اشاره کرد و افزود: متاسفانه برخلاف گفته قانون، در هیچ کدام از تصمیم گیری هایی که به واردات خودرو مربوط می شود از مشورت انجمن واردکنندگان خودرو استفاده نمی شود.
وی ادامه داد: ما 30 عضو داریم که در بین آنها 20 نماینده رسمی برندهای معتبر نیز حضور دارند؛ با توجه به تجربه و اطلاعاتی که در مورد بازارهای خودرو داریم و همچنین ارتباطی که بین ما و شرکت های مادر تولیدکننده خودرو وجود دارد می توانیم به دولت و وزارت صنعت در گرفتن تصمیم های درست کمک کنیم.
رئیس انجمن واردکنندگان خودرو در مورد آمار واردات در 6 ماهه ابتدایی امسال نیز گفت: 32 هزار و 428 دستگاه خودرو به ارزش 850 میلیون دلار و از نظر تنوعی 56 مدل خودرو در این مدت وارد کشور شده که بیش از 2 هزار میلیارد ریال درآمد مالیاتی برای دولت در پی داشته است.
وی میزان تولید داخلی در این مدت را بیش از 530 هزار دستگاه خودرو اعلام کرد و افزود: نسبت خودروهای وارداتی به خودروهای تولیدی در داخلی نزدیک به 6 درصد بوده است و پیش بینی ما از واردات در نیمه دوم امسال نشان می دهد که این سهم کاهش می یابد.
به گفته احتشام زاد، امسال نزدیک به 60 هزار دستگاه خودرو وارد خواهد شد و بدین ترتیب سهم خودرو در سبد وارداتی ایران را به 4.25 درصد می رساند.
وی ادامه داد: از نظر کشورهایی که واردات خودرو از طریق خاک آنها انجام می شود، امارات، چین و کویت رتبه های اول تا سوم را دارند و البته حجم واردات از کویت نسبت به دو کشور اول بالا نیست.
رئیس انجمن واردکنندگان خودرو در مورد سهم برندهای خودرویی از واردات امسال گفت: همچنان هیوندای، کیا و تویوتا در صدر جدول واردات خودرو به کشور قرار دارند اما امسال برندهای رنو و لکسوس رشد بسیار خوبی در واردات داشته اند و از نگاه بنده اگر با همین رشد ادامه دهند تا آخر سال می توانند مقام خود در واردات به ایران را ارتقا بخشند.
نایب رییس انجمن واردکنندگان خودرو: با کدام بنزین یورو5 دنبال واردات خودروی روز هستیم؟
«کوروش مرشد سلوک» نایب رئیس انجمن واردکنندگان خودرو نیز در این نشست خبری گفت: کپی کردن استاندارد به جای تدوین براساس شرایط و ظرفیت های کشور، مشکلات واردات خودرو را بیشتر کرده است.
وی ادامه داد: با اجرای بی موقع بخشنامه ها و سیاست های وزارت صنعت، فقط مشکلات بیشتر می شود و به جای اینکه یک گره را باز کنیم آن را کور کرده و یک مشکل به مشکلات گذشته اضافه می کنیم.
مرشد سلوک، با گلایه از برخی تصمیم های سازمان استاندارد گفت: اینکه یک سازمان دولتی وظیفه اش را انجام دهد بسیار خوب است اما هر چیزی باید یک تعریف درست داشته باشد؛ یعنی وقتی شما می خواهید استاندارد واردات خودرو و خودروهای وارداتی را تدوین کنید نباید به سراغ کشورهای اروپایی رفته و استاندارد آنها را برای ایران کپی کنید.
وی افزود: «چند درصد از جغرافیای ایران و اقلیم کشور شبیه اروپاست که استاندارد آنها را برای خودمان بر می داریم و بر اجرای آن نیز تاکید فراوان داریم؟ آیا کیفیت جاده ها و آسفالت آنها در ایران با اروپا مشابه است؟ آیا شرایط آب و هوایی ما و آلمان و فرانسه یکی است؟»
نایب رئیس انجمن واردکنندگان خودرو در مورد الزام خودروهای وارداتی به داشتن «مه شکن» نیز گفت: «دوستان یک بررسی نکرده اند تا ببینند چه مساحتی از ایران مه آلود است آن وقت ما را ملزم به واردات خودرو با چراغ مه شکن می کنند؛ البته قیمت تمام شده خودرو برای خریدار ایرانی را افزایش می دهند.»
وی اظهار داشت: «در هیات دولت تصمیم می گیرند که ورود خودرو فاقد استاندارد آلایندگی یورو5 را برای کاهش آلودگی هوا ممنوع کنند و محیط زیست نیز همان روز دستور جلوگیری از واردات این نوع خودروهارا صادر می کند و همه چیز به هم می ریزد.»
مرشد سلوک درمورد استاندارد اجباری یورو5 گفت: «مگر توانسته ایم بعد از این همه سال بنزین کشور را یورو4 کنیم که دستور برای ارتقا استاندارد می دهیم؟ هنوز بیش از 20 درصد بنزین مصرفی کشور بر اساس اعلام وزارت نفت یورو4 نیست اما دوستان دستور می دهند که خودرو را با استاندارد بالاتر وارد کنیم.»
وی ادامه داد: واقعیت اینکه اگر خودرو با استاندارد یورو6 نیز وارد کنیم اما بنزین مصرفی یورو4 باشد، میزان آلودگی هوا افزایش می یابد و تاثیر بر آب و هوا کاملا برعکس خواهد بود.
نایب رئیس انجمن واردکنندگان خودرو در مورد تحریم ها و تاثیر آن در بازار خودرو نیز متذکر شد: همچنان بخشی از تحریم ها پابرجاست و مشکلات ارتباطی ما با دنیا به طور کامل برطرف نگشته است بنابراین ما هنوز نمی توانیم همه ضوابط کشور را از شرکت مادر طلب کنیم.
انتهای پیام/