دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
28 فروردين 1394 - 12:43
خباز در گفت‌وگو با آنا:

سیاست خارجی دولت یازدهم تفاوت دیپلماسی با ادبیات چاله‌میدانی را به رخ کشید

معاون تقنینی معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری، با اشاره به انتقادات تند برخی اصولگرایان به مذاکرات از ابتدا تا به امروز، گفت: برخی منتقدان با نادیده گرفتن مسئولیت شرعی و قانونی خود، باعث ایجاد نگرانی بین مردم می‌شوند.
کد خبر : 12505

محمدرضا خبار در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، درباره اعلام نظرهایی که درباره مذاکرات لوزان و روند توافق هسته‌ای می‌شود، گفت: یکی از مواردی که می‌گویند کار را باید به کاردان سپرد همین‌جاست. متأسفانه زمانی‌که کار به کاردان سپرده نمی‌شود یا افراد ناآگاه در فن مذاکرات و موضوع هسته‌ای اظهار نظر می‌کنند، این موضوع برای جامعه عواقب سنگینی دارد.


وی تصریح کرد: زمانی‌که افراد ناآگاه اظهارنظر می‌کنند، مسئولیت شرعی و قانونی خود را نادیده می‌گیرند و این کار باعث ایجاد نگرانی بین مردم می‌شود.


نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی، با اشاره به دفاع رئیس مجلس شورای اسلامی از عملکرد تیم هسته‌ای و بیانیه لوزان اظهار کرد: برخی اصولگرایان مثل علی لاریجانی جامع همه صفات هستند. مثلا آقای لاریجانی معاون وزیر کار، معاون سپاه پاسداران، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان صدا و سیما بوده است و در عرصه‌های مختلف داخلی فعالیت داشته است.


خباز اضافه کرد: لاریجانی سپس به عنوان دبیر شورای‌ عالی امنیت ملی و نماینده رهبری در این شورا در مذاکرات هسته‌ای حضور یافت و در عرصه سیاست خارجی و دیپلماسی ورود کرد.


معاون تقنینی معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری، خاطرنشان کرد: مجموع مذاکرات لاریجانی با خاویر سولانا باعث شد که وی تجربه ارزشمندی در زمینه دیپلماسی پیدا کند و از این رو می‌بینیم که واکنش‌ها و حمایت‌های چهره‌هایی مانند آقای لاریجانی از روند مذاکرات و تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای با سایر مسئولان متفاوت است.


وی با یادآوری عملکرد دولت‌های نهم و دهم در عرصه سیاست خارجی و ارتباط با سایر کشورها، یادآور شد: بنده به یاد دارم که حدود سه سال پیش، به عنوان مصاحبه‌شونده در یکی از شبکه‌های صدا و سیما حضور داشتم و مجری این برنامه زنده از بنده پرسید که اگر بعدها شما اصلاح‌طلب‌ها دولت را در دست گرفتید، سیاست خارجی را چگونه مدیریت می‌کنید؟ و من در پاسخ گفتم اولین کاری که انجام می‌دهیم این است که ادبیات فعلی را تغییر می‌دهیم.


معاون تقنینی معاون پارلمانی رئیس جمهوری تصریح کرد: دولت یازدهم در عرصه سیاست خارجی، تفاوت دیپلماسی با ادبیات چاله‌میدانی را به رخ کشید.


خباز ادامه داد: در آن زمان بنده نمی‌دانستم که آقای روحانی در انتخابات آینده پیروز می‌شود ولی با انتقاد از رفتار دیپلماسی دولت قبل گفتم که ادبیات دیپلماسی با ادبیات چاله‌میدانی متفاوت است و به مجری گفتم اگر دولت در دست اصلاح‌طلبان باشد ما نخواهیم گفت که آن قدر شورای امنیت قطعنامه صادر کند که قطعنامه‌دانش پاره شود، یا نخواهیم گفت که قطعنامه‌ها کاغذپاره‌ای بیش نیست.


نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه «اصولگرایان معتدل از جمله لاریجانی می‌دانند مذاکره با طرف خارجی چه کار دشواری است»، گفت: حالا مذاکره‌کنندگان ما همزمان با شش قدرت اول جهان که دیپلمات‌های پخته و کهنه‌کاری دارند، مذاکره می‌کنند که نشان از عزت جمهوری اسلامی دارد.


وی با بیان این مطلب افزود: ظریف با تیم چندنفره در برابر مذاکره‌کنندگانی با عقبه‌های مجرب کارشناسی قرار می‌گیرد و در عین اقتدار، از منافع نظام دفاع می‌کند.


معاون تقنینی معاون پارلمانی رئیس‌جمهوری، خاطرنشان کرد: اصولگرایان معتدل همچون لاریجانی می‌دانند که «کار هر کس نیست خرمن کوفتن» و به این درک رسیده‌اند که عرصه دیپلماسی محل شعار دادن نیست.


خباز با بیان اینکه «باید در سیاست خارجی تکلیف ما معلوم باشد که می‌خواهیم با کشورهای جهان تعامل کنیم یا همچون کره شمالی با دنیا قطع رابطه کنیم»، تصریح کرد: دولت تدبیر و امید می‌خواهد با زبان تعامل بر مبنای فرهنگ دینی و فرهنگ اهل بیت(ع)، رهنمودهای امام راحل(ره) و تدابیر مقام معظم رهبری با جهان ارتباط داشته باشد.


نماینده ادوار مجلس، ادامه داد: در میان مسئولان نظام پس از مقام معظم رهبری که از ابتدای مذاکرات از تیم مذاکره‌کننده کشورمان دفاع کردند و با نام‌گذاری امسال نیز بسیاری از مسائل را برای دولت و مذاکره‌کنندگان حل کردند، بهترین دفاع و اظهار نظر در مورد مذاکرات را آقای لاریجانی بیان کرد.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب