دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
18 مهر 1395 - 16:39

آرمین: یکی از پیام‌های قیام امام حسین (ع) به رسمیت شناختن حق انتقاد است

برنامه سخنرانی محسن آرمین، از چهره‌‌های اصلاح طلب و پژوهشگر دینی در شب چهارم از سلسله نشست های سوگواری امام حسین(ع) که به همت انجمن اسلامی دانشگاه علامه طباطبابی برگزار می شود، لغو شد اما پیام ویدئویی وی منتشر شد.
کد خبر : 124686

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری آنا، در بخشی از پیام ویدئویی محسن آرمین با تسلیت ایام سوگواری سالار شهیدان، گفت: از خدامند متعال می‌خواهم که در این ایام به ما توفیق دهد تا از منش، روش و افکار آن بزرگوار بهره‌مند شویم و آشنایی ژرف‌تری پیدا کنیم.


وی ضمن ابراز تاسف و تعجب از لغو سخنرانی‌اش در این ایام، به تشریح واقعه کربلا پرداخت و گفت: «حرکت امام حسین(ع) جنبه‌های مختلف دارد و به خاطر همین جنبه‌ها این حادثه تاریخی الهام بخش نسل ها و جوامع مختلف در طول تاریخ شده است.یکی از معانی واقعه عاشورا تأکید بر حق مخالفت و انتقاد است. اگر یزید به فرماندار مدینه دستور نمی‌داد که تحت هر شرایطی از امام حسین بیعت بگیرد و او را آزاد می‌گذاشت تا آنچه را که برخلاف می‌داند مورد نقد قرار دهد، آیا امام(ع) از مدینه خارج می‌شد؟ آیا فاجعه کربلا به وجود می‌آمد؟ به گمان من به هیچ‌وجه. اگر حق نقد امام حسین(ع) به رسمیت شناخته می‌شد شاهد واقعه کربلا نبودیم؛ بنابراین یکی از پیام‌های قیام امام به رسمیت شناختن حق انتقاد و مخالفت است».


آرمین افزود: «آن بزرگوار در خطبه‌ای که یک سال قبل از واقعه عاشورا در منا ایراد کرد بر این نکته تاکید می‌کند که من می خواهم امر به معروف و نهی از منکر کنم؛ آنچه را منکر می‌دانم نقد و به معروف دعوت کنم و در مسیر پدر و جد بزرگوارم حرکت می‌کنم.اگر کسی این سخنان را از من پذیرفت"فالله اولی بالحق" و اگر کسی نپذیرفت من صبر پیشه می‌کنم. بنابراین منطق امام حسین(ع)جنگ و جدال،خشونت و توسل به زور شمشیر نبود،حوادث قیام عاشورا بر او تحمیل شد. اگر حق مخالفت امام حسین(ع)به رسمیت شناخته می شد شاهد وقایع عاشورا نبودیم.»


در بخشی دیگر از این پیام آمده است: «مباحثی که می‌خواستم مطرح کنم بحث علمی درباره آیین‌های عاشورا، آسیب پذیری و آفاتی که می‌تواند متوجه این آیین‌ها باشد و متاسفانه شده است، بود و بحث به هیچ عنوان سیاسی نبود بلکه عام و دینی بود. این سخنرانی می‌توانست خودآگاهی و آگاهی درباره نحوه برگزاری مراسم، عزاداری ها و آسیب های آن بدهد و از این لحاظ شاید با برخی مسائل که مبتلا به ماست ارتباط پیدا می‌کرد. فکر می کنم اثر محرومیت این سخنرانی بسیار بیشتر از برگزاری آن است.»


آرمین در خاتمه خطاب به دانشجویان گفت: نکته آخر اینکه اگر ما با رفتارها و اعمالی که مراسم عزاداری را در خدمت اهداف سیاسی قرار می‌دهد مخالف هستیم، طبعا خودمان هم باید به این اصل پایبند و ملتزم باشیم. خواهش من از شما حفظ متانت و جلوگیری از واکنش احساسی و هیجانی به ممانعت غیرقانونی از برگزاری این مراسم است و شما را به خدای بزرگ می‌سپارم.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب