دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
15 مهر 1395 - 14:11
محمدجواد حق‌شناس با اشاره به سفر روحانی به آسیای جنوب شرقی تاکید کرد:

فرصت طلایی بازار آسیای جنوب‌شرقی و بهبود جایگاه ایران در منطقه

یک کارشناس روابط بین الملل با اشاره به سفر اخیر دکتر روحانی به جنوب شرق آسیا گفت: معتقدم حضور رییس جمهور در سه کشور ویتنام، مالزی و تایلند وحضور ایشان در مجمع شرق آسیا؛ یک اتفاق مثبت است.
کد خبر : 123897

به گزارش خبرنگار گروه بین الملل خبرگزاری آنا، مناسبت سفر رییس دولت تدبیر وامید به سه کشور آسیای جنوب شرقی، "محمد جواد حق شناس استاد دانشگاه و کارشناس روابط بین‎الملل گفت: شاید از 2 سال اول عمده تلاشهای سیاست خارجی دولت، متوجه حل و فصل مسایل و مشکلات فی مابین ایران وکشورهای 1+5 بود و از این جهت تا اندازه‏‎ای فرصت لازم برای سایر حوزه ها برای دست‎اندرکاران سیاست خارجی ومشخصا خود آقای رییس جمهور فراهم نبود. اما خوشبختانه بعد از فراغتی که از ماجرای برجام آمد ما شاهد یک توجه واقع‎گرایانه به عرصه سیاست خارجی بودیم که به سایر حوزه ها هم توجه شد.


حق شناس در تشریح کلی ابعاد سفرهای رییس جمهور کشورمان خاطر نشان کرد: مرحله اول به سفر شناخته شده‎ای که بطور معمول در اواخر شهریورماه، بخاطر حضور در مجمع عمومی سازمان ملل انجام می‎گیرد، شکل گرفت. قبل از آن ما شاهد سفر ایشان به کوبا بودیم. سپس مجموعه دیدارهایی در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل با سران کشورهای اروپایی و سایر کشورها انجام شد.


وی با اشاره به سفر اخیر دکتر روحانی به جنوب شرق آسیا گفت: معتقدم حضور رییس جمهور در سه کشور ویتنام، مالزی و تایلند وحضور ایشان در مجمع شرق آسیا؛ یک اتفاق مثبت است. نظر به توانمندی‎هایی که این کشورها در حوزه اقتصادی و استقلال عمل دارند، در اصل می تواند یک ارتباط جدی‎تر و معنادارتری را بخصوص در رونق اقتصادی ایران فراهم کند که در نهایت به ایجاد یک تراز متناسب بین اقتصاد ایران وسایر کشورها منجر شود.


این کارشناس روابط بین‎الملل تأکید کرد: اقتصاد کشور باید از تحریم فاصله گرفته در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی باهدف تقویت جایگاه تولید ونیز افزایش صادرات و کاهش واردات گام بردارد. در مجموع این مسایل وسایر حوزه‎های غیر نفتی می‎تواند در دستور کار این سفر قرارگیرد.


حق شناس درباره اهمیت روابط مالزی و کشورمان، بعنوان یک کشور مسلمان و توسعه یافته اظهار داشت: ما در آسیای جنوب شرقی بطور قطع هم امکان ایجاد یک بازار مناسب ر ا خواهیم داشت وهم با توجه به رویکردهایی که در این منطقه از جغرافیای آسیا وجود دارد، مجموع این موضوعات ساز و کار بهبود جایگاه ایران ر ا در منطقه فراهم خواهد آورد.


وی در ادامه گفت: متأسفانه در طول این سالها در این حوزه کم کاریهایی صورت گرفت اما در شرایط کنونی سفر امروز آقای رییس جمهور به جنوب شرق آسیا ر ا باید به فال نیک گرفت.


این استاد دانشگاه، کشورهای مالزی و اندونزی را بعنوان دو قطب اصلی اقتصادی و تاثیر گذار در این منطقه برشمرد و افزود: این کشورها هم مسلمان هستند وهم فرهنگ آنها را می توانیم تحت تاثیر خودمان قرار داده و ارتباطات معناداری را با آنها دنبال کنیم. از طرفی کشورهایی مثل سنگاپور، ویتنام ،تایلند، کره و ژاپن هم بسیار حایز اهمیت هستند.


حق شناس با اشاره بر روابط تهران با توکیو و سئول ابراز داشت: سفری که اخیرا رییس جمهور کره بعد از 50 سال به ایران داشت، یکی از نقاط درخشان سیاست خارجی مشترکی است که توسط آقایان روحانی و ظریف دنبال شد. سفر نخست وزیر ژاپن به تهران هم به زعم بنده یکی از موارد درخور قدردانی است، لیکن معتقدم ارتباط با مالزی وحتی اندونزی اگر در این سفر محقق نشد در فرصت بعدی، می‎تواند یکی از گام‎های جدی و رویکرد مثبتی باشد که قطعا هم روی اقتصاد وهم روی سیاست ونیز نقاط مشترک فرهنگی طرفین، بواقع اثر بخش خواهد بود.



انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب