دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
12 بهمن 1393 - 10:54

نماینده اهواز: هیچ‌یک از راه‌کارهای رفع آلودگی هوای خوزستان عملیاتی نشده است

نماینده مردم اهواز گفت که از سال 85 تاکنون نشست‌ها و جلسات متعددی برای حل این آلودگی برگزار شده که ثمری غیر از مصوبات عملیاتی نشده نداشته است.
کد خبر : 1112

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری آنا، سیدشریف حسینی در حاشیه جلسه علنی امروز - یکشنبه - مجلس در نشستی خبری با گرامیداشت ایام‌الله دهه فجر اظهار کرد: امیدوارم مشکلات موجود در استان‌های مختلف حل شود تا مردم بتوانند در مراسم یومالله 22 بهمن حضور یابند و جشن بزرگ انقلاب را برگزار کنند.


وی افزود: مشکل ریزگردها در استان خوزستان از سال 1380 آغاز شد و از سال 85 شدت بیشتری گرفت، مشکلات عدیده‌ای در زمینه‌های مختلف بروز کرده است. ریزگردها 5 هزار باکتری همراه خود دارند که سلامتی تمام مردم استان خوزستان را تحت تاثیر قرار داده است.


عضو هیئت رئیسه مجلس تصریح کرد: در سال گذشته 23 هزار مراجعه پزشکی در استان خوزستان صورت گرفته است که حدود بیش از 5 برابر این تعداد به پزشکان خصوصی مراجعه کرده‌اند. بیش از 60 درصد مراجعهکنندگان زمینه بیماری تنفسی نداشتند و فقط به دلیل وجود این ریزگردها دچار مشکلات تنفسی شده‌اند.


حسینی با اشاره به مجموع روزهای سال 89 گفت: در خوزستان در سال 89، 45 روز خطرناک، 11 روز بسیار ناسالم، 127 روز ناسالم، 58 روز سالم و 11 روز پاک داشتیم، همچنین در سال 90، 54 روز خطرناک، 58 روز بسیار ناسالم، 74 روز ناسالم و 55 روز پاک داشتیم.


وی ادامه داد: در شرایط عادی میزان‌ آلایندگی 150 تا 250 میکروگرم در مترمکعب است و دستگاه‌های سنجش می‌توانند تا 10 هزار میکروگرم را نشان دهند، در شرایط فعلی خوزستان دستگاه‌ها این عدد را نشان می‌دهند و این خطرناک‌ترین شرایط است.


این نماینده مجلس اضافه کرد: از سال 85 تاکنون نشست‌ها و جلسات متعددی برای حل این آلودگی برگزار شده که ثمری غیر از مصوبات عملیاتی نشده نداشته است. مسئولان باید به آلودگی هوا در خوزستان مانند بلایای طبیعی سیل و زلزله نگاه کنند.


وی با بیان اینکه از 11 مورد آلودگی در خوزستان 9 مورد آن منشا داخلی داشته است، اظهار کرد: مسئولان باید تلاش کنند که منشا داخلی آلودگی را برطرف کنند، در سال 90 مقرر شد که 200 هزار هکتار مالچ پاشی شود که تاکنون فقط 12.5 درصد یعنی 25 هزار هکتار عملیاتی شده است، باید کمربند فضای سبز در استان‌های مشکل‌دار به وجود آید و همچنین تالاب هول العظیم در دشت‌ آزادگان پرآب شود.


نماینده اهواز با درخواست از رئیس‌جمهوری برای تشکیل کمیته‌ای با تفویض اختیار کامل و تخصیص اعتبار مشخص به منظور رسیدگی به این موضوع در مورد راهکارهای مقابله با پدیده ریزگردها در خوزستان گفت: افزایش حق‌آبه تالاب هورالعزیم، منجر به سنگین شدن گرد و غبارها و کاهش بحران می‌شود، علاوه بر آن، مالچ‌پاشی و ایجاد کمربند فضای سبز در استان‌های مواجه با پدیده گرد و غبار، دیگر راهکارهای پیشنهادی ماست.


وی با تأکید بر اینکه کمیته پیشنهادی حتماً باید در خود استان خوزستان و نه در تهران تشکیل شود، اضافه کرد: ما اکنون از میزان تأثیرات ریزگردها برای اقتصاد کشور بی‌اطلاعیم و نمی‌دانیم که چه مقدار ضربه به بخش کشاورزی و برداشت محصول استان خوزستان در نتیجه پدیده ریزگردها وارد شده است، اما آلوده بودن گندم خوزستان برای کل کشور خطرناک است.


حسینی در تشریح دو راهکاری که دولت در قبال مردم استان خوزستان و استان‌های همجوار در مورد پدیده ریزگردها دارد، ادامه داد: اولین راه این است که دولت اعلام کند توانایی حل مشکل را دارد. خیلی‌ها می‌گفتند این مسئله راه‌حل کوتاه‌ مدت نیز لازم دارد، اما پس از گذشت 13 سال، برنامه بلندمدت هم برای آن نداریم.


وی با بیان اینکه "دولت اعلام کند توانایی حل این معضل را ندارد که این موجب می‌شود انتظارات مردم از دولت کاهش یابد"، خاطرنشان کرد: اما دولت باید در این مورد با مردم صریح و شفاف باشد، چرا که مردم تصور می‌کنند دولت قادر به حل مشکل ریزگردها هست اما کاری نمی‌کند. 80 درصد مشکل ریزگردها مربوط به خارج از کشور است و 20 درصد آن مربوط به داخل است. دولت باید مشکلات داخلی را حل کند و مشکلات خارجی را در برنامه‌ای بلندمدت برطرف کند.



انتهای پیام/

ارسال نظر
نظرات بینندگان ۰ نظر
م
Iran (Islamic Republic of)
چهارشنبه ۰۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۹
۰
چرا برای مشکل ریزگردهای مناطق بیابانی کاری انجام نمی شود؟ مدیری که مشکلات را حل نکند چه تفاوتی با یک فرد عادی دارد؟
اگر بگویند سرمایه نداریم، می گویم برای آبادانی نیز مانند دفاع از کشور از مردم کمک بخواهید.
چرا روز(یا هفته)درختکاری میلیون ها نهال در اختیار مردم نمی گذارید تا در بیابان ها بکارند یا از مردم بخواهید هسته های خرمای طول سال خود را جمع کرده و هفته خرما کاری برگذار کنید؟ عراق و خوزستان آبهای سطحی بسیار دارند، که میتوان برای سالی 5 الی 6 بار آبیاری، از جمع آوری این آبها (با ماشین) استفاده کنند.
قالیشویی ادیب