دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
24 مرداد 1395 - 10:02

ضرورت انعکاس فرابخشی بودن محیط زیست در اخبار

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست ضمن یادآوری فرابخشی بودن محیط زیست، گفت: انعکاس فرابخشی بودن محیط زیست باید در حوزه اخبار نیز دیده شود.
کد خبر : 109599

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از سازمان حفاظت از محیط زیست، معصومه ابتکار در نشست یک روزه مدیران روابط عمومی ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها، گفت: جریان آزاد اطلاعات برای رئیس جمهور و تمام اعضای دولت یک اصل مهم است.


وی ضمن تاکید بر ضرورت انعکاس درست اقدامات، پیشرفت‌ها و دستاوردها با هدف آگاهی رسانی و ایجاد فضای نشاط و امید در جامعه، تصریح کرد: هرگز قائل به دروغ و خبرسازی نبوده و نیستیم زیرا به چنین کاری اعتقادی نداریم ولی بازتاب واقع بینانه شرایط، تلاش‌ها و نتایج مثبت کسب شده باید صورت پذیرد.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به سخنان روز چهارشنبه رئیس جمهوری در نشست سراسری استانداران مبنی بر اینکه اگر روزی حفظ محیط زیست مستحب بود، اکنون واجب و حتی در برخی موارد اوجب واجبات است، همچنین نامگذاری دولت محیط زیستی برای دولت یازدهم توسط رئیس جمهوری، تصریح کرد: این موضوع مسئولیت مجموعه سازمان حفاظت محیط زیست به ویژه روابط عمومی‌های این حوزه را بسیار سنگین‌تر می‌کند زیرا با تغییر نگاهی جدی از سوی دولت به محیط زیست مواجه هستیم.


ضرورت انعکاس فرابخشی بودن محیط زیست در اخبار


معاون رئیس جمهور ضمن یادآوری فرابخشی بودن محیط زیست، اظهار کرد: انعکاس فرابخشی بودن محیط زیست باید در حوزه اخبار نیز دیده شود.


وی افزود: وقتی کارنامه محیط زیستی دستگاه‌های اجرایی منتشر می‌شود و محیط زیست خود را ناظر بر عملکرد محیط زیستی سایر دستگاه‌ها می‌داند، موظف است تا انعکاس اخبار و اقدامات محیط زیستی سایر دستگاه‌ها را نیز در دستور کار خود قرار دهد.


به گفته ابتکار، مهم‌ترین مفهوم توسعه پایدار، تسری و جریان محیط زیست در تمامی ارکان است و از این رو، پوشش اخبار محیط زیستی نیز ناظر بر همین نگاه توسعه پایدار است.


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، اخبار ملی حوزه محیط زیست را خط مشی این حوزه برشمرد و تصریح کرد: ضروری است روابط عمومی‌های ادارات کل استانی با پوشش اخبار ملی حوزه این خط مشی را تقویت و دنبال کنند.


شبکه‌های اجتماعی فرصتی نوین برای تسهیل و تسریع اطلاع رسانی و آگاهی بخشی


معاون رئیس جمهور شبکه‌های اجتماعی را فرصت و ظرفیتی نو در حوزه اطلاع رسانی دانست و اظهار کرد: فن آوری‌ها و تکنولوژی‌های نوین ارتباطی و اطلاعاتی از جمله شبکه‌های اجتماعی، ابزاری برای تسهیل و تسریع اطلاع رسانی و آگاهی بخشی است.


این مسئول با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین نقش‌های روابط عمومی ارتقاء آگاهی است، گفت: آخرین نظرسنجی‌ها حاکی از افزایش حساسیت عمومی به موضوع محیط زیست است اما این نخستین گام در این حوزه است و پس از آن باید با ارتقاء دانش و آگاهی نسبت به شرایط موجود، اقدامات صورت گرفته و وظایف تمامی اقشار برای حفظ و حراست از محیط زیست اقدام کرد.


به گفته وی، بر اساس پژوهشی که در سطح ملی صورت گرفته است، میزان رضایتمندی ، بالای ۶۰ درصد مردم در حوزه محیط زیست به رغم تمامی چالش‌های موجود، نشان دهنده آگاهی آن‌ها از اقدامات و تلاش‌های صورت گرفته است.


ابتکار ضمن تاکید بر ضرورت برخورداری روابط عمومی‌ها از دانش نوین، تصریح کرد: بخشی از این دانش می‌تواند از طریق برگزاری دوره‌های آموزشی مجازی ملی و بین المللی منتقل شود.


معاون رئیس جمهور اشاره‌ای هم به اهداف و اقدامات شورای اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست داشت و گفت: شورای اطلاع رسانی استان‌ها نیز با ساختاری مشابه ستاد می‌تواند برنامه ریزی و سیاست گذاری برای اقدامات مختلف حوزه اطلاع رسانی و خبر را در دستور کار خود قرار دهد.


استقبال از نقد منصفانه و کارشناسی


رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر ضرورت پویایی و جریان سازی مثبت رسانه‌ای، خطاب به روابط عمومی‌های محیط زیست تصریح کرد: ضمن پذیرش و استقبال از نقدهای منصفانه و کارشناسی، باید آمادگی لازم برای مقابله با تخریب‌ها و هجمه‌های غیرکارشناسی و غیر واقعی را داشته باشیم.


به گفته وی، یکی از نکات مثبت دولت تدبیر و امید، نقدپذیری و عذرخواهی از مردم در موارد متعدد همچون موضوع فیش‌های حقوقی است.


این مسئول با یادآوری ضرورت آزادی بیان در رسانه‌ها، تصریح کرد: در برخورد با رسانه‌ها نباید نگاه گزینشی، برخورد سیاسی و تنگ نظری یا حذف رقیب وجود داشته باشد.


ابتکار ضمن تاکید بر اینکه سازمان حفاظت محیط زیست دستگاهی علمی و تخصصی است، تصریح کرد: وظیفه داریم از تمام توان و ظرفیت خود برای انعکاس واقعیت‌ها و پاسخگویی دقیق و درست بهره بگیریم اما هرگز بی آبرویی و تخریب و دروغ پردازی نداشتیم و نخواهیم داشت.


وی ضمن بیان این مطلب که وظیفه سنگین نشر و تبیین حقایق، وظیفه‌ای انسانی و دینی است، گفت: اهمیت این موضوع به حدی است که رسالت انبیاء نیز تبیین حقایق و ایجاد حق انتخاب آگاهانه برای مردم بوده است.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب