دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
09 مرداد 1395 - 12:34

نصب بیست و یکمین سکوی گازی پارس جنوبی درآب های خلیج فارس

مجری طرح توسعه فازهای ٢٠ و ٢١ پارس جنوبی گفت: برای تسریع در بهره برداری به موقع از منابع گازی میدان مشترک پارس جنوبی، عملیات نصب سکوی فاز 21 توسط متخصصان داخلی کشورمان در موقعیت چاه‌های این فاز با موفقیت به انجام رسید.
کد خبر : 105938

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از روابط عمومی شرکت نفت و گاز پارس، علیرضا عبادی افزود: عملیات ساخت این سازه دریایی 2هزارو 700 تنی در یارد خرمشهر به پایان رسید و هفته گذشته به موقعیت نصب آن درخلیج فارس انتقال یافت اما به دلیل شرایط نامساعد آب و هوایی نصب آن روز گذشته انجام شد.
وی اضافه کرد: این سکوی فرایندی که با هدف برداشت گاز از ذخایر مخزنی این حوزه به میزان یک میلیارد فوت مکعب طراحی شده است توسط جرثقیل پنج هزار تنی دریایی فوق مدرن ایرانی نصب شده است.
عبادی ادامه داد: تمامی عملیات مربوط به ساخت،بارگیری،حمل و نصب این سازه عظیم دریایی فاز 21 پارس جنوبی که در شمار طرح های اولویت دار میدان مشترک گازی پارس جنوبی قرار دارد، با تکیه بر تخصص و دانش نیروهای داخلی صورت گرفته که این دستاورد نسبت به ادوار نخست توسعه طرح های پارس جنوبی نمونه ای از ایجاد توانمندی و قابلیت های فنی و اجرایی در صنعت نفت کشور است.
وی بیان کرد: سکوی فاز 21 پارس جنوبی منابع هیدروکربوری این حوزه را از طریق 11 حلقه چاه و خط لوله ای 32 اینچی به طول بیش از 100 کیلومتر که پیش از این توسط شرکتهای ایرانی به اجرا درآمده است یرای تصفیه به پالایشگاه واقع در بخش خشکی منتقل خواهد کرد.
مجری طرح توسعه فازهای 20 و 21 گفت: شرکت نفت و گاز پارس پس از گشایش های صورت گرفته در عرصه بین المللی در قالب یک برنامه ریزی منسجم در مشارکت با پیمانکار طرح با ایجاد تسریع در سفارش گذاری برخی از اقلام و تجهیزات مورد نیاز این سکو توانست با رعایت ملاحظات و استانداردهای کیفی،ساخت این سازه را در زمان بندی تعیین شده طرح های اولویت دار به انجام برساند.
عبادی افزود: در بیش از 1 سال گذشته تمامی فرایندهای مربوط به تامین کالا، ساخت و اجرای این سکوی تولیدی مورد راهبری و مدیریت قرار گرفته به گونه ای که با ورود هر یک از تجهیزات طرح، عوامل انسانی و ماشین آلات مرتبط با نصب و ساخت آن برای پشتیبانی و سرعت بخشیدن به فرایند اجرا به کار گرفته شده است.
مجری فازهای 20 و 21 پارس جنوبی اضافه کرد: این سکو پس از انجام مراحل عملیاتی اتصالات و جوشکاری نهایی حداکثر تا چهار ماه آینده ( آبان ماه 95 ) در مدار بهره برداری و تولید قرار می‌گیرد و با نصب این سکو، نخستین محموله‌های تولید گاز ترش این بخش از میدان شیرین سازی و به شبکه سراسری گاز کشور عرضه خواهد شد.
عبادی اظهارکرد: سکوی فاز 20 پارس جنوبی نیز مطابق برنامه ریزی‌های انجام شده در دی ماه سال جاری راه اندازی می‌شود.
تاسیسات فراساحلی فازهای 20 و 21 که بخش عمده مراحل مهندسی، تامین کالا و اجرای آن با توان بومی به انجام رسیده است شامل دو چهارپایه (جکت) و دو سکوی تولیدی است که در آن 32 هزار تن سازه فلزی، 84 هزار قطر اینچ جوشکاری لوله کشی، 1200 تن تجهیزات مکانیکی، 180 کیلومتر کابل کشی و 1800 دستگاه تجهیزات ابزار دقیق و برقی به کار رفته است.
با اجرای فازهای 20 و 21 پارس جنوبی که حجم تولید گاز ایران را به میزان 2 میلیارد فوت مکعب ارتقا خواهد داد علاوه بر تحقق سالانه چهار میلیارد دلار درآمد زایی برای کشور و جایگزینی روزانه 50 میلیون لیتر فراورده های نفتی با گاز طبیعی، زمینه ای مناسب را برای بهبود تراز تجاری ایران از طریق فروش سالانه 2. 1 میلیارد دلار میعانات گازی فراهم خواهد ساخت.
طراحی 24 پروژه گازی در پارس جنوبی برای استخراج گاز در این حوزه مخزنی اجرایی شده که تاکنون بخش عمده فازهای پارس جنوبی در مدار تولید قرار گرفته و شماری از طرح های باقیمانده در فرایند تکمیل مراحل توسعه قرار دارند و با راه اندازی نهایی طرح های تعریف شده این میدان، حجم تولید گاز از مجموع پروژه های پارس جنوبی به 820 میلیون متر مکعب در روز می رسد.
برای دستیابی به این میزان تولید گاز درنهایت 40 سکو در حوزه مخزنی پارس جنوبی مستقر می شود که تاکنون از این شمار 21 سکو نصب شده است و پنج سکوی دیگر تاپایان سال جاری دراین حوزه فراساحلی نصب خواهد شد.
براساس برنامه ریزی های انجام شده سایر سکوهای فازهای گازی پارس جنوبی درسال آینده و ابتدای سال 1397 نصب می شود.
هم اکنون 10 سکو در شرکت صدرا بوشهر و دو سکو در یارد شرکت ایزوایکو در بندرعباس درست ساخت است و سفارش گذاری ساخت سه سکوی دیگر نیز در سال جاری انجام خواهد شد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب