دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
08 مرداد 1395 - 11:58
رئیس سازمان غذا و دارو خبر داد:

گرانی، راهکار حذف روغن پالم از مواد لبنی

رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه روغن پالم از تمام مواد لبنی در کشور حذف شود ، خاطرنشان کرد: امسال دیگر سقف واردات را برای روغن پالم تعریف نمی‌کنیم بلکه با افزایش تعرفه واردات و گران شدن روغن پالم، خود به خود میزان مصرف آن کنترل می‌شود.
کد خبر : 105793

به گزارش گروه اجتماعی آنا از ایرنا، رسول دیناروند عنوان کرد: روغن پالم به طور کلی از تمام انواع لبنیات در کشور حذف و استفاده از این روغن در لبنیات ممنوع شده است و هیچ پروانه تولید فرآورده‌ای لبنی در کشور وجود ندارد که مجوز استفاده از روغن پالم داشته باشد.


معاون وزیر بهداشت گفت: البته تخلف در هر زمانی ممکن است، رخ دهد اما مطالعات و نمونه برداری‌های سازمان غذا و دارو نشان می‌دهد که مدت‌ها است هیچ نمونه‌ای از لبنیات در کشور پیدا نشده است که حاوی روغن پالم باشد و دانشگاه‌های علوم پزشکی به طور مداوم این موضوع را در سراسر کشور کنترل می‌کنند.


وی درباره موارد مجاز استفاده از روغن پالم، یادآور شد: استفاده از روغن پالم در صنایع غذایی در چند مورد مجاز است که شامل تولید روغن‌های سرخ کردنی، تولید مینارین(خامه قنادی) و مارگارین(کره گیاهی) و نیز تولید برخی بستنی‌هاست.


دیناروند اضافه کرد: واردات روغن پالم به کشور در سه سال گذشته به شدت کم شده و از بالای 700هزار تن در سال 91 به حدود 400 هزار تن در سال 94 رسید و امسال نیز با افزایش تعرفه واردات روغن پالم انتظار داریم، باز هم میزان واردات این روغن به کشور کاهش یابد.


وی گفت: اکنون به سهم 30 درصدی روغن پالم از کل روغن‌های مصرفی در کشور رسیده ایم و از امسال دیگر سقف واردات را برای روغن پالم تعریف نمی‌کنیم بلکه با افزایش تعرفه واردات و گران شدن روغن پالم خود به خود میزان مصرف آن کنترل می‌شود.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب