دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
29 تير 1395 - 15:40
در حاشیه جشنواره سفره ایرانی، فرهنگی گردشگری صورت می‌گیرد

برپایی نمایشگاه صنایع دستی حوزه پخت‌وپز و کارگاه آموزشی رستوران‌داری

برگزاری «جشنواره سفره ایرانی؛ فرهنگ گردشگری» که ایده‌ای از سوی حوزه معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری است در مرحله اول با هدف شناسایی و احیای غذاهای بومی و سنتی مناطق مختلف ایران و در مرحله بعدی بررسی امکان سرویس‌دهی با این گونه از غذاهای بومی و اصیل ایرانی به گردشگران در رستوران‌ها و هتل‌های مناطق بومی و جغرافیایی که جایگاه و خاستگاه اصلی آن گونه غذاهاست، مورد مطالعه، برنامه‌ریزی و اجرا قرار گرفت.
کد خبر : 103207

به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، محسن رنجبر مدیرکل مطالعات و آموزش معاونت گردشگری گفت: غذا بعنوان نمادی از نمادهای فرهنگی هر منطقه محسوب می‌شود و از جاذبه‌های فرهنگی استان‌ها هم بشمار می‌آید.


وی تصریح کرد: کلیات این جشنواره از دو بخش تشکیل می‌شود بخش اول انتخاب غذاهای سنتی مناطق در قالب مسابقه شامل تهیه و آماده‌سازی سه نوع پیش غذا سه نوع غذا سه نوع نوشیدنی و دمنوش و سه نوع دسر ازسوی هریک از گروه‌های شرکت‌کننده که باید همه از نوع غذاهای بومی و دارای ریشه در فرهنگ و تمدن آن منطقه باشد.


رنجبر اضافه کرد: مرحله دوم، مرحله داوری است که در آن به انتخاب غذاهای برتر و برگزیده طبخ و تهیه شده از سوی هر گروه توسط 5 نفر داوران جشنواره شامل 3 نفر داور ملی و 2 نفر داور بومی اقدام خواهد شد.


مدیر کل آموزش و مطالعات گردشگری، تصریح کرد: از جمله اهداف اصلی این جشنواره در درجه اول جلب گردشگران و شناساندن فرهنگ‌ها و خرده فرهنگ ها در حوزه تغذیه و غذا و همچنین شناساندن اقلیم‌ها و مناطق مختلف زیست محیطی کشور به گردشگرانی است که با هدف و انگیزه شرکت در جشنواره غذا در این جشنواره و مراسم حضور پیدا می‌کنند.


وی افزود: بخش‌های حاشیه‌ای این جشنواره هم به معرفی غذاهای سنتی مناطق مختلف کشور به بازدید کنندگان اختصاص دارد که در فضایی کاملا مجزا از فضای مسابقه جشنواره برگزار می‌شود، همچنین برپایی نمایشگاه صنایع دستی مرتبط با پخت‌وپزهای بومی و سنتی، برگزاری کارگاه آموزشی رستوران داری و هتلداری و پخت‌وپز برای رستوران داران و هتل‌داران و خانواده‌های علاقه‌مند توسط مدرسان کشوری و مدرسین بومی و استانی از دیگر بخش‌های جانبی این نمایشگاه محسوب می‌شود.


رنجبر گفت: این جشنواره و مسابقات آشپزی سنتی مرتبط با آن در قالب هشت گروه متشکل از استان‌های کشور و شرکت‌کنندگان استانی تدوین و برنامه‌ریزی شده که در مقاطع و فواصل زمانی مناسب نسبت به یکدیگر و در هشت منطقه مختلف از کشور به شرح ذیل برگزار می‌شود.


گروه اول مازندران شامل شرکت کنندگان استانهای از مازندران، گلستان، گیلان و قزوین.
گروه دوم تبریز شامل شرکت کنندگان استانهای آذربایجان شرقی و غربی، اردبیل و زنجان.
گروه سوم کرمانشاه شامل شرکت کنندگان استانهای کرمانشاه، کردستان، ایلام و همدان.
گروه چهارم خراسان رضوی مشهد شامل شرکت کنندگان استانهای خراسان رضوی، شمالی و جنوبی و سمنان.
گروه پنجم اصفهان شامل شرکت کنندگان استانهای اصفهان، البرز، تهران و قم.


گروه ششم یزد شامل شرکت‌کنندگان استان‌های یزد، کرمان و سیستان و بلوچستان.


گروه هفتم فارس شیراز شامل شرکت‌کنندگان استان‌های فارس، چهارمحال و بختیاری، کهکیلویه و بویراحمد و لرستان.


گروه هشتم خوزستان اهواز شامل شرکت‌کنندگان استان‌های خوزستان، بوشهر و هرمزگان.


انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب