افزایش 59 سانتیمتری سطح آب دریاچه ارومیه/ دلایل رنگ قرمز آب
بهگزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، مهرنگ دوستیرضایی در تشریح آخرین وضعیت دریاچه ارومیه گفت: مطابق بررسیهای بهعمل آمده، بازدیدهای محلی و پایش مستمر تراز کنونی دریاچه ارومیه 1270.89 متر از سطح دریاهای آزاد بوده که نسبت به مشابه سال گذشته با تراز 1270.30 افزایش قابل توجهی را نشان میدهد.
وی در باره خبرهای مربوط به سرخ شدن آب دریاچه ارومیه که در روزهای اخیر عنوان شده بود، گفت: در سال آبی جاری بیش از 2 میلیارد و 800 میلیون مترمکعب آب بهویژه در سه ماهه فصل بهار به دریاچه ارومیه وارد شده و غلظت نمک دریاچه ارومیه از شرایط فوق اشباع در فروردین ماه به کمتر از 280 گرم در لیتر کاهش پیدا کرده است.
دوستیرضایی ادامه داد: از سوی دیگر بهخاطر افزایش مواد مغذی ورودی از رودخانههای حوضه آبریز دریاچه ارومیه جلبکهای تک سلولی، باکتریها و حتی آرتمیا، بستر مناسب برای فعالیتهای خود را پیدا کردند که در روزهای اخیر بهدلیل افزایش تبخیر از سطح دریاچه ارومیه و افزایش غلظت نمک به بیش از 340 گرم در لیتر جلبکها و باکتریهای موجود برای مقاومت در مقابل شوری، موادی را در خود تولید میکنند که به رنگ قرمز است.
وی تصریح کرد: افزایش فعالیت آرتمیا در پهنه آبی دریاچه ارومیه نیز با دارا بودن رنگ سرخ از علتهای اصلی سرخی دریاچه ارومیه بهشمار میآید.
انتهای پیام/