عضو هیئت علمی دانشگاه و متخصص تغذیه هشدار داد

شکرِ تلخِ ایرانی‌ها؛ هر ایرانی دو برابر حد مجاز جهان شیرینی می‌خورد!

شکرِ تلخِ ایرانی‌ها؛ هر ایرانی دو برابر حد مجاز جهان شیرینی می‌خورد!
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان و متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی تأکید کرد که سرانه مصرف شکر در ایران ۲۸ تا ۲۹ کیلوگرم در سال برای هر نفر بوده که بیش از ۵۰ درصد بالاتر از میانگین جهانی و بیش از دو برابر حد توصیه‌شده سازمان جهانی بهداشت است.

آزاده امینیان‌فر عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان و متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار آنا نسبت به مصرف بالای شکر و مواد غذایی قندی در جامعه ایرانی هشدار داد و گفت: سرانه مصرف شکر در ایران ۲۸ تا ۲۹ کیلوگرم در سال برای هر نفر است که بیش از ۵۰ درصد بالاتر از میانگین جهانی و بیش از دو برابر حد توصیه‌شده سازمان جهانی بهداشت است!

وی افزود: بخش عمده این شکر از طریق نوشیدنی‌های شیرین، شیرینی‌ها، کیک‌ها، بیسکویت‌ها و سایر محصولات صنعتی وارد بدن می‌شود و مصرف بیش از حد آن با مشکلاتی مانند چاقی شکمی، مقاومت به انسولین، دیابت نوع ۲، سندرم تخمدان پلی‌کیستیک، اختلالات چربی خون و بیماری‌های قلبی-عروقی ارتباط مستقیم دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان و متخصص تغذیه و رژیم‌درمانی عنوان کرد: شکر پنهان موجود در برخی لبنیات طعم‌دار، آبمیوه‌های صنعتی، غلات صبحانه و غذا‌های فرآوری شده نیز باید مورد توجه قرار گیرد و به جای آبمیوه‌های صنعتی، مصرف میوه کامل برای بهره‌مندی از فیبر و کنترل بهتر قند خون توصیه می‌شود.

امینیان‌فر به راهکار‌های کاهش مصرف شکر اشاره کرد و یادآور شد: کاهش تدریجی مصرف قند و شیرینی‌جات، جایگزینی نوشیدنی‌های شیرین با آب، توجه به برچسب‌های مواد غذایی، استفاده از فیبر‌های طبیعی و خرید هوشمندانه می‌تواند تمایل به مصرف مواد شیرین را کاهش دهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان خاطرنشان کرد: استفاده محدود از شیرین‌کننده‌های مصنوعی یا گیاهی مشکل جدی برای سلامت ایجاد نمی‌کند، اما با توجه به ضرر‌های احتمالی در صورت استفاده طولانی مدت به تدریج کاهش یابد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب
رسپینا