۰۷/ اسفند /۱۴۰۳
16:13 19 / 04 /1395

امواج اسلام هراسی به ژاپن رسید

منابع خبری اعلام کردند که دادگاه عالی ژاپن مسلمانان ساکن در کشور را تحت نظر قرار داده است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، شبکه الجزیره گزارش کرد: «مسلمانان ژاپن اقدام دادگاه عالی این کشور در تحت نظر قرار گرفتنشان را مغایر آزادی دینی در قانون اساسی این کشور می‌دانند.»


ماجرای کنترل نامحسوس مسلمانان در ژاپن سال ۲۰۱۰ (۱۳۸۹) در همه جا پخش شد. آن زمان مردم مطلع شدند که اسامی، آدرس محل سکونت و مشخصات افراد، کسانی که در مساجد جمع می‌شوند و به مراکز دینی می‌روند به‌وسیله پلیس جمع‌آوری شده است. چند هفته بعد بیش از ۱۰ هزار کاربر اینترنت از ۲۰ کشور دنیا موفق به دانلود این اطلاعات شدند.


نائوفیومی میاساکا، استاد دانشگاه ملی وزارت دفاع ژاپن این اتفاق را برای ژاپن در حوزه مبارزه با تروریسم یک شکست نامید، زیرا نشت اطلاعات به اعتبار ارگان‌های حفظ نظم و امنیت کشور صدمه می‌زند و اعتماد به نیروهای پلیس را از بین می‌برد.


کمی پس از آن، گروهی از مسلمانان ژاپنی که برخی از آن‌ها بومی بودند علیه دولت شکایت کردند. به اعتقاد آن‌ها، جمع‌آوری اطلاعات غیرقانونی بوده و آزادی دینی را نقض می‌کند. شبکه الجزیره گزارش کرد: «دادگاه مقرر کرده است که به این افراد مبلغ ۸۸۰ هزار دلار به عنوان غرامت پرداخت شود. با وجود این، دادگاه ارگان‌های مذکور را از ادامه نظارت بر شهروندان منع نکرده و این اقدام را برای پیشگیری از رفتارهاری تروریستی در کشور لازم می‌داند.»


ایلشات سعیدوف، مدیر علمی مرکز اسلامی بنیاد مرجانی درباره تصمیم دادگاه ژاپن به رادیو اسپوتنیک گفت: «من فکر می‌کنم که با این کار حقوق افراد را نادیده می‌گیرند. اصل مسئولیت جمعی اجازه متهم کردن یک نژاد، قوم یا گروه اجتماعی و دینی را نمی‌دهد. ۹۹ درصد مسلمانان افرادی صلح‌جو هستند و به هیچ‌کس آسیبی نمی‌رسانند. از سوی دیگر، ماموران امنیت و پلیس باید به تعقیب افرادی بپردازند که مظنون به ارتکاب جرم یا ارتباط با گروه‌های تروریستی هستند.»

گوشتیران
قالیشویی ادیب


انتهای پیام/

ارسال نظر