چرا اصلاحات و اعتدال از پاسخگویی طفره میروند؟
گروه سیاست خبرگزاری آنا: محدث تک فلاح: «عبدالناصر همتی» را که یادتان هست؟ یکی از کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ و رئیس کل سابق بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در زمان دولت روحانی. او طی یک مصاحبه با روزنامه اصلاحطلب هم میهمن باردیگر به دولت سیزدهم تاخت و گفت:«اگر واقعا گمان میکنید قبلی ها وضع را خراب کردهاند و شما نمیتوانید آن را درست کنید،استعفا بدهید و کنار بروید.
میگویند راهکار ارائه دهید، چرا مدام انتقاد میکنید! چیزی نمانده که راهکار بدهیم؛ معقتدم باید از قوه عاقله استفاده کنند و مدام اصرار نکنند که گذشتگان باعث وضعیت فعلی شدهاند. اینکه آقایان میگویند تصمیم گرفتیم از بانک مرکزی استقراض نکنیم، نشان میدهد سواد اقتصادی ندارند.»
این صحبت را بگذارید کنار موضع گیری سخنگوی دولت اصلاحات که در جبهه منحل شده مشارکت نیز عضویت داشت و در سال ۸۸ دادگاهی و روانه زندان اوین شد. «عبدالله رمضان زاده» در حساب کاربری خود در توئیتر ضمن انتقاد از رئیس جمهور که با رأی مردم بر کرسی ریاست جمهوری تکیه زده است، نوشت: «توصیه میکنم عذرش را بخواهید تا در یک انتخابات آزاد و رقابتی رئیسجمهور انتخاب شود.»
نکته اینجاست، این افراد که خودشان در دولت تدبیر و امید و اصلاحات مسئولیت داشتند، حال با ارائه آدرس غلط به مردم، دنبال فرار از پاسخگویی هستند؛ مگر نه این است که همین آقای همتی که دورهای رئیس بانک مرکزی بوده است، به جای پاسخگویی از عملکرد خود در آن دوران که گرانی بنزین آبان ۱۳۹۸ و اغتشاشاتی که در پی داشت، که چه خود او و چه حامیان دولت مربوطه حرفی از استعفا نمیزدند. با کسانی هم که سمت این پیشنهادات میرفتند برخورد درستی نداشتند. چه شده که اکنون نسخهای که پیشنهاد میدهند استعفا است؟
از دیدار با رئیسی تا دست خالی تکنوکراتها
۲۹ آبان ماه سال جاری بود که خبر دیدار هیئت رئیسه جبهه اصلاحات با برخی از مقامات دولتی رسانهای شد.
براساس خبر منتشر شده در این دیدار تعدادی از فعالان اصلاح طلب پیشنهادات خود را برای اداره کشور مطرح کردند و مسئولان نیز از ارائه برنامه توسط جریانهای سیاسی برای اداره بهتر کشور استقبال کردند.
این تنها دیدار اصلاح طلبان با دولتیها نبود؛ پیش از این سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور جلسهای سه ساعته با مدیران رسانهها و روزنامهنگاران اصلاحطلب در دفتر کار خود برگزار کرده بود که در آن تاکید داشت که برای حل هرکدام از این موضوعات باید به اتقان و اجماع نسبی کارشناسان و صاحبنظران برسیم و میگفتند که نظریه یا طرحهای اقتصادی و سیاسی را که میخواهیم اجرا کنیم، میخواهیم از نظر اکثر صاحبنظران محکم و متقن باشد.» رئیسی در این نشست تاکید بر دریافت نظرات و طرحهای مختلف را داشت و جملهاش این بود که «هر طرح و نظری که قاطبه اهل فن قبولش داشته باشند، من ملزم به اجرای آن هستم.»
منکر شرایط اقتصادی پیش آمده نیستیم، اما سوال اساسی اینجا ست که «تا کنون چه برنامههایی از سوی منتقدان دولت-اصلاحات و تدبیریها- به دولت ارائه شده است؟»
البته جبهه اصلاحات یک برنامه ارائه داد، اما خود این آقایان که پیشنهاد استعفای دولت و رئیس جمهور را میدهند، چه برنامهای به دولت ارائه کرده اند؟ حزب کارگزاران سازندگی که در انتخابات از جناب همتی حمایت کرد و بعد از تشکیل دولت سیزدهم، دولت در سایه تشکیل داد چه کرده است؟ برنامههای میدانی و مصداقی آنها چیست؟
انتهای پیام/