هشدار پلیس: کارتهای مسروقه را مسدود کنید
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری آنا از پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا، سرهنگ دوم علیرضا آذردرخش در تشریح این خبر اظهار کرد: برخی از افراد سودجو با سرقت کارتهای بانکی اقدام به برداشت از حساب بانکی آنها میکنند.
وی درادامه گفت: متاسفانه کم دقتی هموطنان و حسن اعتماد آنان در این امر بسیار موثر بوده به نحوی که اگر رمزهای کارتهای بانکی را در کنار کارت بانکی نگذارند و یا آن را به کسی اعلام نکنند، امکان برداشت از حساب بانکی آنها از طریق این روش وجود نخواهد داشت. بنابراین استفاده کنندگان از کارتهای بانکی باید رمزهای عبور خود را به صورت دورهای تغییر داده و آن را به کسی اعلام نکنند.
این مقام مسئول به مسدود سازی کارتهای مسروقه و یا مفقود شده اشاره کرد و افزود: تمامی بانکها امکان مسدود سازی کارتهای بانکی را در همان لحظه فراهم کردهاند، بدین صورت که با برقراری تماس تلفنی با شمارههای اعلام شده و دادن مشخصات خود از قبیل شماره ملی، شماره شناسنامه و.... میتوان کارت مورد نظر را مسدود کرد و برداشت و انتقال وجه دیگر میسر نیست و برای فعال سازی باید با همراه داشتن کارت ملی به بانک مراجعه کنند.
آذردرخش با اشاره به خدمات بدون کارت دستگاههای atm از سوی برخی بانکها ادامه داد: در این روش شما بدون همراه داشتن کارت و فقط با دانستن شماره کارت و رمز ورود میتوانید عملیات بانکی مثل برداشت، انتقال وجه و غیره را انجام دهید لذا در حفظ اطلاعات کارت بانکی باید بیشتر از قبل مراقب بود.
وی گفت: یکی دیگر از امکاناتی که میتوان با استفاده از خدمات بدون کارت انجام داد مسدود سازی کارت بانکی است که به کاربران این اجازه را میدهد در صورت مفقودی و یا سرقت کارت بانکی سریعاً کارت مورد نظر را مسدود کنند تا از سوءاستفادههای احتمالی جلوگیری کنند.
آذردرخش در خصوص نحوه استفاده از قابلیت مسدود سازی کارتهای بانکی از طریق دستگاه خودپرداز بیان داشت: این قابلیت در بانکها متفاوت بوده ولی با مراجعه به اکثر دستگاههای خودپرداز و انتخاب دکمه ثبت، میتوان گزینه مسدود سازی را فعال کرد و با وارد کردن شماره کارت و رمز عبور کارت مورد نظر را مسدود کرد.
این مقام انتظامی گفت: یکی دیگر از روش های مسدود سازی کارتهای بانکی از طریق اینترنت بانک و نرم افزار موبایل بانک است که اکثر بانک ها دارای گزینه مسدودسازی و غیر فعال کردن کارت های بانکی را در اختیار کاربران قرار میدهد.
وی تاکید کرد: هموطنان عزیز باید شماره کارت و رمز عبور خود را در حافظه خود نگهداری نموده تا در صورت لزوم اقدام به استفاده از خدمات بدون کارت کند.
رئیس اداره پیشگیری از جرائم سایبری پلیس فتا در انتها از هموطنان درخواست کرد: در صورت مواجهه با هر مورد مشکوک آن را از طریق وب سایت پلیس فتا به آدرس cyberpolice.ir بخش مرکز فوریتهای سایبری به پلیس فتا اطلاع دهند.
انتهای پیام/