دستگیری برخی اعضای آموزش دیده گروههای تکفیری در درگیریهای اخیر
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری آنا، حجت الاسلام غلامحسین محسنی اژهای در ادامه نودوهشتمین نشست خبری خود در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر اینکه آیا سازمان بازرسی به تخلفات شهرداریها در خصوص پرداختهای نامتعارف ورود کرده است یا خیر و اینکه آیا افرادی در این ارتباط محکوم شدهاند یا خیر، گفت: به طور قطع سازمان بازرسی به تخلفات ورود میکند و در ارتباط با شهرداریها نیز پروندههایی تشکیل شده است که برخی از این پروندهها مربوط به گذشته و سالهای 93 و 94 هستند که حکم صادر شده و حتی قطعی شده است.
سخنگوی قوه قضائیه افزود: مگر میشود شهرداریها به ویژه شهرداری تهران با این طول و عرض پرونده نداشته باشد و در سالهای گذشته پروندههایی با شکایت شاکی خصوصی یا مدعیالعموم و یا ورود سازمان بازرسی تشکیل شده است.
وی درباره رسانهای نشدن پروندههایی که مربوط به شهرداریها است، گفت: اتفاقاً در برخی از این پروندهها افرادی مانند معاون شهردار، مدیرکل و حتی شهردار محاکمه و محکوم شدند و مواردی هم رسانهای شده است.
کمبودی برای حمایت از محیطبانان وجود ندارد
اژهای در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری مبنی بر اینکه برخی کارشناسان معتقدند حمایت از محیطبانان با نقص قانونی مواجه است و اینکه آیا دستگاه قضایی در نظر دارد قانون جامعی در این رابطه تدوین کند گفت: از لحاظ قضایی ما مشکل و کمبودی برای حمایت از محیطبانان نداریم و اگر از نظر محیط زیست و جنگلبانی مسائل و مشکلاتی برای حمایت از محیطبانان وجود دارد، میتوانند نسبت به اصلاح قانون اقدام کنند اما از لحاظ قضایی کمبودی وجود ندارد ضمن اینکه دستگاه قضایی اگر پیشنهادی وجود داشته باشد قطعاً استقبال میکند.
معاون اول قوه قضائیه در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران مبنی بر فعالیت بدون مجوز یکسری کانالهای تلگرامی با اسم برندهای معروف خبری گفت: چنانچه افرادی بخواهند شبکه و کانالی در عرض صداوسیما ایجاد کنند قطعاً خلاف است و اگر از نظر محتوایی نیز تشویش اذهان عمومی انجام دهند به طور قطع مدعیالعموم ورود میکنند.
وی در پاسخ به سوال یکی دیگر از خبرنگاران مبنی بر اینکه گفته میشود در یکی از استانهای غربی برخی از اعضای وابسته به داعش دستگیر شدند، توضیح داد: در حال حاضر برخی کشورهای غربی و کشورهای مرتجع منطقه از جمله عربستان رسما اعلام و تلاش میکنند تا ایران را ناامن سازند و کسانی که مدعی برخورد با تروریسم هستند، خودشان تروریست را تولید، تجهیز و اعلام میکنند.
اژهای ادامه داد: با توجه به اینکه برای این کشورها خیلی سنگین است که ایران امنترین کشور در منطقه و حتی در بعضی از نقاط جهان است، لذا تلاش میکنند ناامنی ایجاد کنند و برخی گروههای تکفیری را تجهیز و اعزام میکنند تا در ایران ناامنی به وجود آورند که خوشبختانه اشراف و تسلط نیروهای مسلح ما از جمله سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و سیستم اطلاعاتی همواره توطئه دشمن را خنثی کرده و در هفتههای اخیر نیز همانطور که رسانه ملی نیز اخبار آن را منتشر کرد، درگیریهایی در برخی شهرهای مرزی داشتیم.
سخنگوی قوه قضائیه توضیح داد: این افراد شناسایی و دستگیر شدند و در این درگیریها چند نفر نیز دستگیر شدند. در حال حاضر 10 الی 12 نفر دستگیر شدهاند که پروندهشان در حال رسیدگی است.
توضیحات معاون اول قوه قضائیه در خصوص آخرین وضعیت پرونده زنجانی
در ادامه خبرنگاری خطاب به اژهای گفت: برخی نشریات و خبرگزاریها به نقل از شما گفتهاند که قرار وثیقه بابک زنجانی 10 هزار میلیارد تومان است در حالی که رئیس کل دادگستری استان تهران این صحبت را رد کرده که اژهای در پاسخ توضیح داد: من نگفتم قرار وثیقهاش صادر شده گفته بودم وکیلش اظهار داشته که طبق قانون جدید اگر کسی قرار بازداشت موقت داشته باشد نمیتواند بیش از دو سال در بازداشت بماند و باید تبدیل به قرار وثیقه شود من هم گفتم بابک زنجانی اگر قرار وثیقهای برایش صادر شود 10 هزار میلیارد است که هنوز نتوانسته چنین پولی را معرفی کند و قراری هم برایش صادر نشده است.
وی در خصوص آخرین روند رسیدگی به پرونده زنجانی در مورد پرداخت بدهیاش اضافه کرد: متهم کل بدهی را پرداخت نکرده و اموالی را هم که از شناخته شده در اختیار وزارت نفت قرار گرفته است.
معاون اول قوه قضاییه ادامه داد: هنوز اسناد منتقل نشده و فقط سرپرستی اموال اعم از اموال مسکونی، اداری و شرکتها با وزارت نفت است.
وی تصریح کرد: منتظر هستند تا اگر به نتیجه روشنی در مورد قیمت اموال رسیدند تعیین تکلیف نهایی کنند.تا این لحظه مشخص شده که اموال تکافوی بدهی را نمیدهد.
انتهای پیام/