دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

خرید توافقی شیرخام همچنان ادامه دارد

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی با بیان اینکه در زمینه سرانه مصرف لبنیات ۶۰ کیلوگرم با دنیا فاصله داریم، گفت:خرید توافقی شیرخام محدودیت زمانی ندارد و فعلا ادامه دارد.
کد خبر : 97239

به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از مهر، حسین صفایی با بیان اینکه براساس برآوردهای انجام شده میزان شیر عرضه شده توسط دامداران مازاد بر نیاز صنایع لبنی است و ما حدود ۲ هزارتن مازاد در این زمینه داریم، افزود: همین مساله باعث شده بود اکثر دامداران در آستانه زیان قرار بگیرند.


وی با اشاره به اینکه سرانه تولید لبنیات در کشور ۱۱۰ کیلوگرم و سرانه مصرف حدود ۱۰۰ کیلوگرم است، افزود: سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند این عدد ۱۶۰ کیلوگرم در سال باشد، بنابراین ما ۶۰ کیلوگرم با سرانه جهانی در این زمینه فاصله داریم.


مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور تاکید کرد: برای تحقق این هدف و رسیدن به مصرف سرانه مطلوب در مرحله اول باید تولید را حفظ کنیم که دچار مشکل نشود.


صفایی با بیان اینکه برای حل این مسائل راهکارهای مختلفی پیشنهاد و جاری شد که یکی از آنها خرید توافقی شیرخام از دامداران است، اضافه کرد: دولت خرید توافقی شیرخام را از تولیدکنندگان آغاز کرد تا ظرفیت‌های تولید حفظ شود.


وی با اشاره به اینکه شیرخشک خریداری شده از دامداران تبدیل به شیرخشک و خامه می‌شود، گفت: از آنجایی که خامه می‌تواند منشا تولید کره باشد و باتوجه به اینکه ما سالانه ۴۰ تا ۵۰ هزارتن کره وارد می‌کنیم؛ بنابراین از این طریق می‌توانیم کمبود خود را جبران کنیم.


صفایی با بیان اینکه خامه تولیدی یا برای صبحانه و تولید شیرینی و شکلات مورد استفاده قرار می‌گیرد و یا تبدیل به کره می‌شود، اظهار کرد: محصول خامه جذب بازار داخلی و شیر خشک استحصالی به تدریج صادر می‌شود.


مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی کشور با اشاره به اینکه اجرای طرح خرید توافقی شیرخام در ۱۵ استان هدف‌گذاری شده است، ادامه داد: اکنون خرید در ۷ استان انجام می‌شود، ضمن اینکه در حدود یک ماهی که اجرای این طرح آغاز شده، قیمت شیرخام در اکثر نقاط تغییر کرده و بهبود یافته است.


صفایی با بیان اینکه هم اکنون خرید توافقی در استان‌های تهران، البرز، چهارمحال و بختیاری، اصفهان، خراسان رضوی، فارس و سمنان انجام می‌شود، اضافه کرد: ما در ۸ استان دیگر نیز اعلام آمادگی کرده‌ایم و به محض اینکه آنها احساس نیاز کنند، خرید در آنجا آغاز خواهد شد.


مدیرعامل سازمان تعاون روستایی درباره مدت زمان اجرای این طرح نیز گفت: ما محدودیت زمانی در این زمینه نداریم، باید مراقبت کنیم که دامداران زیان نکنند و تولید خسارت نبیند بنابراین فعلا خرید ادامه دارد.


صفایی درباره پرداخت مطالبات دامداران نیز افزود: تازه حدود یک ماه است خرید آغاز شده و ما به تدریج شروع به پرداخت مطالبات دامداران خواهیم کرد.


‌وی تاکید کرد: طول دوره پرداخت این مطالبات حداکثر دوماه خواهد بود و نباید بیشتر از این طول بکشد.


انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب