13:45 26 / 01 /1404

رادار گیم دوباره روشن شد

رادار گیم دوباره روشن شد
پشتیبانی این سرویس ضدتحریمی که دی ماه ۱۴۰۱ با حمایت وزارت ارتباطات دولت سیزدهم برای تسهیل دسترسی کاربران به بازی‌های برخط راه‌اندازی شده بود، بعد از توقف حدود یک ماهۀ فعالیت‌های خود، دیروز با اعلام خبر انتشار به‌روز‌رسانی جدید دوباره شروع به کار کرد.

به گزارش خبرگزاری آنا؛ صفحۀ رسمی این سرویس ایرانی در شبکۀ اجتماعی ویراستی روز گذشته با اعلام خبر انتشار بروزرسانی جدید رادار گیم نوشت:

رادار گیم دوباره روشن شد

پیشتر حساب رسمی این سرویس ضد تحریمی که در دی ماه سال ۱۴۰۱ با هدف تسهیل دسترسی بازیکن‌های بازی‌های ویدئویی ایرانی به بازی‌های برخط توسط بخش خصوصی با حمایت وزارت ارتباطات دولت سیزدهم رونمایی شده بود، روز ۳۰ اسفند ماه ۱۴۰۳ اعلام کرده بود که فعالیت‌های رادار بازی به دلایل خارج از کنترل فعالیت‌های خود را متوقف می‌کند:

رادار گیم دوباره روشن شد

نگرانی‌های بازیکن‌های بازی‌های ویدئویی ایرانی و پیگیری‌های فعالان و رسانه‌های تخصصی سبب شد تا بهزاد اکبری معاون وزیر ارتباطات و مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت در واکنش به پرسش افکار عمومی با انتشار پستی در حساب شبکۀ اجتماعی خود ضمن خودخواسته خواندن تصمیم توقف فعالیت‌ها توسط رادار بازی بنویسد: 

رادار گیم دوباره روشن شد

اظهارات مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت و اعلام اینکه سرویس رادار بازی یک مجموعۀ خصوصی است و دلیلی که برای تعطیلی این سرویس اعلام کرد، واکنش‌های مختلفی را در فضای رسانه‌ای در پی داشت و فعالین حوزۀ فناوری و بازی‌های برخط اظهار نظرهای متفاوتی در این خصوص مطرح کردند، برای مثال سیدعلی ابراهیمی از فعالین حوزۀ فناوری با انتشار اظهاراتی، عنوان کرد: «ظاهرا مشکل اصلی عدم توانایی زیرساخت برای ارائه سرویس اینترنت باشد. چون اینترنت عادی ما هم اختلال دارد و شاهد مشکل پینگ در آن هستیم. عدم امکان تشخیص مناسب ترافیک بازی و ارایه روتینگ مناسب به سرور بازی ها یکی از این مشکلات است که این مسأله هم در اختیار وزارت ارتباطات و زیرساخت است. در حال حاضر مسئله، راه اندازی سرویس‌های رفع تحریم نیست؛ بلکه عدم توانایی شرکت زیرساخت در ارائه سرویس‌ اینترنت مناسب برای بیش از ۳۰ میلیون کاربر در حوزه بازی‌های آنلاین است. دوم اینکه بنا بر مصوبه شورای عالی فضای مجازی، شرکت زیر ساخت موظف به حل مسئله تحریم در حوزه گیمینگ، برنامه نویسی و شاخه‌های تکنولوژی است. مسئله بعدی عدم امکان تشخیص مناسب ترافیک بازی و ارایه مسیر مناسب به گیت وی‌های خارجی است که این مشکل هم در اختیار وزارت ارتباطات و شرکت ارتباطات زیرساخت است. درواقع طی دو سال گذشته بخش خصوصی در ارتباط نزدیک با شرکت ارتباطات زیرساخت موفق به حل مشکل حدود ۱۴ میلیون گیمر شده و سوال اصلی اینجاست: اگر سرویس‌هایی مثل رادارگیم خصوصی بودند؛ چرا توسط وزیر ارتباطاتِ وقت معرفی و رونمایی شدند؟ و ثانیا چه طور به صورت رایگان ارائه شدند؟ بنابراین با توجه به جمیع استدلا‌ها و تحلیل‌ها می‌توان نتیجه گرفت که با تغییر رویکرد وزارت محترم ارتباطات، شرکت ارتباطات زیرساخت، زیرساخت‌های ارائه سرویس‌های مورد نظر را تمدید نکرده است؛ لذا تا زمان تامین زیرساخت‌های مناسب، بخش خصوصی امکان پاسخ به درخواست‌ها را نخواهد داشت و شرایط به همین روال ادامه خواهد یافت!»

حال بعد از گذشت حدود یکماه با توجه به اطلاعیۀ جدید شرکت ارتباطات زیرساخت به نظر می‌رسد که چالش‌های به وجود آمده میان شرکت ارتباطات زیرساخت و شرکت متولی ارائۀ این سرویس مرتفع شده است و دولت چهاردهم نیز تصمیم گرفته تا حمایت از این سرویس ضدتحریمی که حاصل کار متخصصان داخلی است، حمایت کند.

سرویس‌های دیجیتال از جمله بسیاری از بازی‌های برخط از حوزه‌هایی محسوب می‌شوند که بارها تحت تأثیر تحریم‌های آمریکا دسترسی به آن‌ها برای کاربران ایرانی محدود شده است. البته بررسی بسیاری از سرویس‌های تحریم شده توسط ایالات متحده برای کاربران آمریکایی نشان می‌دهد که آمریکا سرویس‌هایی که امکان سوءاستفاده از داده‌های کاربران ایرانی یا مهندسی اجتماعی آن‌ها را برای ایالات متحده فراهم می‌کند، شامل قوانین تحریمی خود نمی‌داند و همین مسئله سبب می‌شود که سرویس‌هایی مانند شبکه‌های اجتماعی اینستاگرام یا واتساپ برای کاربران ایرانی تحریم نشود اما سرویس‌هایی که خارج از این دایره تعریف می‌شوند، در موارد بسیاری برای کاربران ایرانی محدود می‌شوند.

کالاهای مصرفی فناوری آمریکایی نیز در زمرۀ همین قاعده قرار می‌گیرند، برای مثال تلفن‌های همراه آیفون یا سایر محصولات شرکت اپل با اینکه به راحتی امکان قطع خدمات آن‌ها به کاربران ایرانی به کمک تسلط موجود بر ios وجود دارد اما محدود نمی‌شود. در نقطۀ مقابل خدمتی مانند گوگل آنالیتیکس یک گزینۀ کاربردی برای کسب و کارها بود، برای کاربران ایرانی محدود می‌شود!

رفتار آمریکایی‌ها مؤید این موضوع است که آن‌ها همانطور که دلار را ابزار مدیریت سلطه‌گرایانه بر اقتصاد جهانی قرار داده‌اند، سعی می‌کنند از تسلط بر فناوری نیز بر تسلط بر کشورهای دیگر استفاده کنند.

هرچند استفادۀ افراطی آن‌ها از ابزارهای خود در اقتصاد سبب راه‌اندازی اتحادهایی مانند شانگهای و بریکس شد و در عرصۀ فناوری‌ هم کشورها در تلاش هستند تا وابستگی به فناوری‌های آمریکایی را کاهش دهند.

 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب