۲۹/ فروردين /۱۴۰۴
در نشست ستاد نوروز مطرح شد؛

کدام شهرها بیشترین آمار مسافران نوروزی را داشتند/ ده میلیون نفر اسکان رسمی در کل کشور داشتیم

کدام شهرها بیشترین آمار مسافران نوروزی را داشتند  ده میلیون نفر اسکان رسمی در کل کشور داشتیم
دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر و دبیر کمیته اسکان نوروز گفت: برای نخستین بار اعلام می‌کنیم که کدام شهرها بیشترین آمار مسافران نوروزی را داشتند که شامل نخست مشهد، سپس گیلان، تهران، اصفهان، فارس، خوزستانف هرمزگان ، بوشهر و ... هستند و قریب بیش از ده میلیون نفر نیز آمار رسمی اسکان‌های کل کشور است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا،   نشست خبری ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر و معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی و گردشگری با حضور سید مصطفی فاطمی دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر و دبیر کمیته اسکان، آمار و نظارت، علی شریفیان دبیر کمیته بهداشت و درمان سازمان اورژانس، غلامرضا محمدی قائم مقام سازمان امداد و نجات، رضا نفیسی رییس مرکز تدوین و مقررات وزارت راه، سرهنگ حسن زاده معاونت فرهنگی اجتماعی پلیس راهور و محسنی بندپی رییس مرکز هماهنگی خدمات سفر و معاون گردشگری در معاونت گردشگری سازمان حج و زیارت صبح امروز هفدهم فروردین ماه ادامه پیدا کرد.

در این جلسه فاطمی عنوان کرد: بیش از پنج هزار جلسه ستاد در سطح کشور برگزار و بر آن اساس هم خدمات رسانی به مسافران در اولویت قرار گرفت. پویش‌های مختلفی هم در دستگاه‌ها طراحی و هم افزایی افزایش پیدا کرد. حضور بیش از هزار پایگاه و مسیر‌های مواصلاتی برای توقف مسافران برای رفع خستگی و خواب آلودگی از اقداماتی بود که در سال‌های اخیر در ستاد خیلی پررنگ شد و امسال هم به بالاترین زمان خود رسید. هر روزه در ستاد مرکزی جلسات برگزار و ویدئوکنفرانس برقرار بود و تصمیماتی که در لحظه هم گرفته می‌شد، صورت می‌گرفت.

مشکلات مرز بازرگان امسال رفع شد

وی در ادامه افزود: ما سال گذشته در مرز بازرگان با مشکل بسیار شدید برخورد کردیم، اما امسال علی رغم اینکه ترکیه اعلام کرده بود که روزانه صد خودرو اجازه ورود می‌دهد، با تصمیمی که در ستاد اجرایی گرفته شد، افرادی که بومی آنجا بودند و تردد داشتند، مشکلشان رفع شد. ما سال‌های قبل تعداد زیادی از هم وطنان را در اتفاقات طبیعی مثل غرق شدگی در استخر‌ها و آب و مسمومیت گاز در چادر‌ها و خودرو‌ها و اطلاع رسانی به موقع ستاد باعث شد که در کنار اطلاع رسانی در پارک‌ها و کمپ‌ها بسیاری مخاطرات کمتر شد.

فاطمی یادآور شد: از ابتدای شروع طرح سفر‌های نوروزی یک دستگاه به دستگاه‌های ستاد اضافه شد که این دستگاه وزارت ارتباطات بود که ما توانستیم از داده‌های تردد مبایل هم استفاده کردیم. مجموع آمار‌ها از دستگاه‌ها باعث شد که ما بتوانیم تحلیل آماری از وضعیت سفر در کل کشور داشته باشیم. آمار‌ها شامل هتل‌ها، بومگردی‌ها و تسهیلات مختلف مثل خانه‌های مسافر در ظرفیت اسکان رسمی هستند. ظرفیت اسکان نیمه رسمی هم مثل زائرسراها و کلاس‌های آموزش و پرورش و مهانسرا‌های ادارات و ... بخش اضطراری هم شامل سالن‌های ورزشی و مساجد و حسینیه‌ها و ... بود. فضای ابری تلفن همراه هم برای محدوده‌های تردد زیاد به ما نشان داد.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

وی یادآور شد: سینوس سفر در کشور ما بسیار شدید و مدیریتش دشوار است، ما در فروردین به اوج پیک می‌رسیم و دوباره فروکش می‌کند و دو مرتبه در تابستان به اوج می‌رسیم، اگر نمودار سفر را نگاه کنیم، کل جمعیتی که به سفر رفتند ۳۶.۵۰۰ هزار نفر و ۶۰ میلیون نفر هم اقامت شب داشتند. مازندران با ۴ میلیون رتبه اول، گیلان دوم، تهران سوم، اصفهان چهارم، فارس پنجم، خوزستان ششم، هرمزگان هفتم، بوشهر هشتم و ... رتبه برتر سفر‌های نوروزی را دارند. شهر‌هایی که بیشترین مسافر را داشتند نخست مشهد، شیراز، تهران، اصفهان، بندرعباس، قم، کرج، رشت، اهواز، خرم اباد و ... هستند.  آمار اسکان رسمی قریب ده میلیون نفر و رتبه اول خراسان رضوی، سپس مازندران، سوم گیلان، چهارم شیراز و ... است.

فعالیت وزارت بهداشت در ستاد نوروزی

علی شریفیان دبیر کمیته بهداشت و درمان سازمان اورژانس گفت: وزارت بهداشت هم در عرصه سلامت نوروزی اقدامات خود را داشته که از ابتدای اسفند این کمیته فعالیت اجرایی خود را شروع و از دهم اسفند هم با تشکیل تیم‌های بازرسی فعالیت عملیات سلامت نوروز را آغاز و ۲۲۴۲ نفر در قالب ۱۱۲۱ اقدام مربوط به بازدید سلامت محیط انجام شد. درباره مدیریت بیماری‌های واگیر با استقرار در پایه‌های مرزی و فرودگاه‌ها اقدامات غربالگری بیماری ها، واکسیناسیون اتباع، نمونه گیری و کنترل بیماری‌های واگیری و بحث آموزش سلامت صورت می‌گیرد.

آمار امداد و نجات جاده‌ها در نوروز

محمدی قائم مقام امداد و‌ نجات و دبیر کمیته امداد و نجات در صحبت‌هایی گفت: با استفاده از توان ۲۷۰ نیروی داوطلب و سازمانی و ۸۵۰۰ امدادرسان در عرصه‌های مختلف ما در مجموع ۲۶۵۰مورد عملیات امداد داشتیم و ۱۷۴۵نفر انتقال به مراکز درمانی داشتیم و ۳۱۶ نفر در جاده‌ها و استان‌ها توسط امدادگران نجات یافتند و ۷۳۳۳نفر خدمات امداد بهره مند شدند.

وی افزود: سازمان جوانان با رویکرد پیشگیری در ۵۱۷ خدمات بشر دوستانه توانست به بیش از ۱۵میلیون نفر خدمت بدهد. بیش از دو میلیون و هشتصد و هشت هزار از خدمات جاده‌ها در طرح هلال احمر و نیابت آن حضور یافتند. داوطلب یاران در عرصه خدمات درمان فعالیت ارایه دادند. خدمات سلامت محور در توانبخشی ایام عید فعال بودند و داروخانه‌های هلال احمر هم در تمام ایام باز بودند. ۳۸۸۱هزار نفر از خدمات هلال احمر امسال بهره بردند. ما یک رشد ۱۲۰درصدی و امسال در زمینه خدمات هلال احمری شاهد بودیم.

چهل و پنج میلیون سفر بین استانی در ایام نوروز

نفیسی رییس مرکز تدوین کمیته راه و شهرسازی سفر‌های بین استانی ۴۵میلیون  و در مرز‌های زمینی ۱میلیون و ۴۰۰هزار مسافر خارج و بیشتر هم در فرودگاه امام ۵۶۰هزار خارجی و فرودگاه مهرآباد و مشهد هم بیشترین مسافر را جا به جا کردند. در بحث هواشناسی هم همکاران ما تلاش می‌کردند بهترین اطلاع رسانی را ارایه دهند. پویش «نه به تصادفات» هم امسال خیلی فعال و ۱۰هزار پرسنل در محور‌ها فعال بودند.

زیست شبانه را امسال در ایام نوروز تجربه کردیم

غلامعلی دبیر شورای اجتماعی وزارت کشور عنوان کرد:  ما در ۳۱ استان و ۴۸۳شهرستان تمهیدات عید و ماه رمضان را از ابتدای دی ماه آغاز کردیم و پنج نشست علمی برگزار کردیم و سه جلسه با رییس جمهور برگزار شد.

وی در ادامه افزود: برنامه‌های افطار تا سحر تجربه مغتنم و جدیدی برای ما بود و زیست شبانه را یادمان داد. برنامه‌هایی هم برای رویداد‌های نشاط اجتماعی داشتیم که بخشی از رویداد‌ها در عرصه گردشگری بود.

۱۰۰۸ نوروزگاه در نوروز فعال شد

سرهنگ حسن زاده معاون فرهنگی اجتماعی پلیس راهور نیز در صحبت‌هایی گفت: ستادی که امسال تشکیل شد ، تجربه خیلی خوبی برایمان شد،  امسال ۱۰۰۸ نوروزگاه در سیاه چادر‌ها باعث شد که خواب آلودگی رانندگان کمک به پلیس راه کند. سفر‌ها تمام شد، اما پویش «نه به تصادف» ادامه دارد. کار فرهنگی بهرحال طولانی مدت جواب می‌دهد. حضور رییس جمهور در پلیس راهور هم خیلی مهم بود، امیدواریم هر سال آمار تصادفات کاهش یابد.

جانفشان مدیرکل نظارت بر گردشگری نیز عنوان کرد:  نظارت میدانی ما در اماکن و استان‌ها امسال مهم بود، ما تقریبا ۵۰۰هزار تخت روزانه در سامانه گردشگری قرار دادیم که به گردشگران خدمات دادند و بخشی هم در ایام نوروز زیاد شد.   ۹۳درصد شکایت‌ها در همان ایام نوروز ثبت شد  و مابقی هم پاسخ داده خواهد شد. ۱۷هزار مورد هم پیگیری خارج از ثبت داشتیم.

در بخش دیگر نشست نیز فاطمی عنوان کرد: ما ظرفیت ده میلیون اقامت در کل کشور داریم ،  بیشتر هم نیست و این را بایددر نظر بگیریم که برای گذر از پیک همین میزان ظرفیتمان است. منتها ما اشتباهمان این بود که پیش بینی چهل و پنج میلیون سفر داشتیم اما آمار واقعی سی و پنج میلیون شد. 

 

انتهای پیام/

ارسال نظر