وقتی رطوبت هوا ساز عودنوازان را ناکوک می کند/حمایت از هنرمندان نسل جدید

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، دومین شب جشنواره ملی عودنوازی در جزیره قشم با اجراهای صحنهای در هتل سورینت، اجراهای خیابانی سی تی سنتر و اجراهای محلی روستایی بیست و ششم فروردین ماه گذشت. در بخش تک نوازی رونیکا توکلی فرد قطعه نصیرخانی (طوسی) و چهارپاره (مرادخانی) به آهنگسازی میرزاعبدالله و قطعه چهار مضراب ماهور را به آهنگسازی درویش خان و قطعه بربط را به آهنگسازی حسین بهروزی نیا اجرا کرد.
شرکت کننده دوم رحمان مومنی از اصفهان بود که قطعات «ونوشه» از حمید متبسم و «شورانگیز» از حسین علیزاد هرا اجرا کرد. میثم البوعلی عباسی شرکت کننده خوزستانی از بندر امام خمینی و از شاگردان عبدالزهرا فلاح پور دو قطعه از مقامهای رَست، عجم، نهاوند و بغداد و بداهه نوازی در مقام دشت را به روی صحنه برد. مجاهد عبدالهی شرکت کننده بندرعباسی دیگر نوازنده این بخش بود و سپس سیدمحمدعلی سبزواری از تهران قطعه «دل انگیزان» اثر پرویز مشکاتیان را به صحنه برد.
در گروه نوازی گروه موسیقی نهیب به سرپرستی رضا حسن خانی قطعه کوچ را اجرا کرد و همچنین دو قطعه «نیلی» و «رست» در بداهه نوازی با ساز کمانچه و بدهه نوازی تار با هنرنمایی مهدی میرصفایی اجرا کرد و گروه موسیقی نارنج به سرپرستی مهدی قاسمی چهار اثر از قطعات خود به نام «نامهای دلتنگی»، «بهار»، «پریش» و «آشوب»، محمد توکلی نوازنده عود، سیاوش مهمان پذیر نوازنده پرکاشن، یاسین منصور آبادی نوازنده سنتور و آرشاک انوری نوازنده پیانو اجرای اثر کردند.
گروه موسیقی کارما به سرپرستی شهاب عامری و نوازندگی عود قطعه صوت را به آهنگسازی گروه کارما به اجرا درآمد. بهنام علیزاده (عود)، رامین علی پور (دهل) وامیرطیاری (مُرواس از سازهای کوبهای) از نوازندگان این گروه بود.
رطوبت هوا دامن سازهای عودنوازان را گرفت
محمدرضا حسن خانی سرپرست و نوازنده عودنواز گروه نهیب که از شیراز در جشنواره شرکت کردند، در گفتوگو با خبرنگار آنا میگوید: هوا در جاهایی به قدری خشک و محیطهای دیگر به قدری مرطوب میشود که سازها را دچار مشکل کوک میکند، مخصوصا در پشت صحنه اجرای نمایش که هوا رطوب داشت و سپس روی صحنه هوا خشک بود، این مشکل برای ما پیش آمد و سپس توانستیم مشکل را حل کنیم.
وی که میگوید گروهشان یک سال است که شکل گرفته و در قالب تلفیقی و فیوژن کار میکنند، میگوید که قطعاتی که به همراه گروهشان اجرا کردند به شکل تلفیق سنتی و مدرن بوده، امیدوارند که توانسته باشند اصول را رعایت کرده و تلاششان این بوده که هم ورود و خروج، اکتها و اجرای خوبی داشته باشند. این دست فستیوالها به بهانه سازعود در قشم اتفاق خوبی است، اما بهرحال هر جشنوارهای ضعفهای خود را دارد امیدوارم برای دوره بعدی فضای بک استیج مناسب تمرین و کوک کردن سازها باشد.
جایگاه ویژه عود در جنوب کشور
مرتضی کریمی داور دو دوره جشنواره عودنوازی میگوید این جشنواره با دیگر جشنوارهها فرق دارد، چون تخصصی ساز عود است و عود هم در ایران ما جایگاه ویژهای مخصوصا در جنوب ایران هرمزگان دارد. در هرمزگان هر دو خانه یک عودنواز دارد یا عود در منزلشان دارند. من افتخار داشتم در هر دو دوره جشنواره داور باشم بر خودم واجب میدانم که کمکی که از دستم بر میآید به عنوان نوازنده و آهنگساز و جنوبی در ین جشنواره باشم تا هم بتوانیم ساز عود را بهتر و بیشتر به مردم نشان دهیم و هم اینکه مردم قابلیتهای این ساز را بیشتر بشناسند و هم حمایتی از هنرمندان نسل جدیدی شود که به این ساز روی آوردند و دوست دارند شیوهها و سبکهای مختلف را تجربه کنند. من هم سی و پنج سال است که این سال را میزنم و دوست داشتم به جوانترها کمک کنم و نوازندگان هم در آینده حرفهای شوند و این موسیقی را به عنوان یک ایرانی در دنیا بشناسانند. پس این جشنواره برای من جایگاه ویژهای دارد.
جشنواره ملی عودنوازی تا بیست و نهم فروردین ماه در جزیره قشم برپا خواهد بود.
انتهای پیام/