۱۵/ فروردين /۱۴۰۴

چرا نولان به ساختن فیلم در مورد هوش مصنوعی علاقه ندارد؟!

چرا نولان به ساختن فیلم در مورد هوش مصنوعی علاقه ندارد؟!
کریستوفر نولان کارگردان صاحب سبک سینمای جهان در مصاحبه‌ای به این موضوع اشاره کرده که چرا علاقه‌ای ندارد در رابطه با هوش مصنوعی فیلمی بسازد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، هوش مصنوعی این روزها به مسئله اول جهان تبدیل شده و با گسترش بیشتر آن حواشی و اتفاقات جدیدی به وجود می‌آید، مواردی که در همه جا ریشه کرده و سینما هم در سال‌های اخیر با این مقوله درگیری‌های زیادی داشته است. 

اعتصابات سال ۲۰۲۳ در هالیوود که با جرقه انجمن نویسندگان آمریکا آغاز شد و در ادامه بازیگران و نویسندگان در سراسر جهان به آن پیوستند یکی از همین موارد است، چون یکی از شروط اصلی نویسندگان و بازیگران برای شکستن اعتصاب، تعهد دادن کمپانی‌های فیلم‌سازی به عدم استفاده از هوش مصنوعی در تولید فیلم‌ها، سریال‌ها و برنامه‌های تلویزیونی بود. همین ماجرا و اعتراضاتی از این دست از جانب هنرمندان نشان می‌دهد هوش مصنوعی به یک مسئله در صنعت سینما و به طور خاص هالیوود تبدیل شده است و اکثر هنرمندان ترجیح می‌دهند از این سوژه و چیزهایی که به آن مربوط می‌شود فاصله بگیرند.

البته در طول سال‌های اخیر و به طور خاص در دوران پیش از اعتصابات هنرمندان مطرح زیادی این سوژه را دستمایه آثار خود قرار دادند، ولی با این وجود دوستداران سینما علاقه دارند که بزرگان هنر هفتم به این سوژه بپردازند، به طور خاص کریستوفر نولان که در سال‌های اخیر آثارش بیش از دیگران مورد توجه منتقدان و مخاطبان عمومی قرار گرفته و حالا بسیاری از سینما بازها از او توقع دارند به این سوژه بپردازد.

 نولان پیش از این در فیلم‌هایش نشان داده بود که توانایی استفاده از  فناوری و تکنولوژی را به خوبی دارد و پیچیدگی در فیلم‌هایش هم به اندازه‌ای بود که تفسیر آن برای بسیاری از مخاطبان هم واقعا سخت بود. با این وجود به نظر می‌رسد کارگردانی مثل کریستوفر نولان نیز از ساخت اثری با محوریت هوش مصنوعی وحشت دارد.

کریستوفر نولان در جدیدترین مصاحبه خود در این رابطه و پیرامون چالش‌هایش با هوش مصنوعی و چگونگی منعکس کردن آن در کارهایش گفت: فکر می‌کنم که تضادی که بیشتر ما در مورد فناوری احساس می‌کنیم، ذاتا دراماتیک است. من همیشه طرفدار داستان‌های علمی تخیلی بودم و فکر می‌کنم که بهتر است به آن‌ها داستان‌های گمانه‌زنی گفته شود چرا که در این داستان‌ها به موضوعات ترند فناوری و همچنین جامعه شناختی و اقتصادی و مسیر آن‌ها می‌پردازیم. درام‌های بسیار زیادی از آن نشأت می‌گیرد و من مطمئنا از پرداختن به این موارد لذت می‌برم.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

وی افزود: به عنوان مثال، سه‌گانه شوالیه تاریکی (The Dark Knight) را فی نفسه علمی تخیلی نمی‌دانم بلکه داستان‌های گمانه‌زنی هستند. همه چیز درباره شهر گاتهام این بود که یک شهر آمریکایی معاصر اغراق شده را ارائه کنیم که عناصر دراماتیکی داشته باشد. چیزی که برادرم در آن فیلم‌نامه به آن اشاره داشت، این بود که می‌توان از تلفن همراه برای نظارت استفاده کرد که بسیار جلوتر از زمانه خودش بود. در آن زمان، ایده نظارت کل شهر از طریق تلفن همراه، عجیب و غیرمحتمل به نظر می‌رسید. به یاد دارم که به او گفتم آیا مردم چنین چیزی را باور خواهند کرد؟ و امروزه، این به واقعیت زندگی ما تبدیل شده است.

در این گفت‌وگو وقتی از کریستوفر نولان در رابطه با هوش مصنوعی سوال شده، او توضیح داد که چرا هنوز فیلمی مختص هوش مصنوعی نساخته است: برادرم چهار فصل از سریال دنیای غرب (Westworld) و پنج فصل از سریال مظنون (Person of Interest) را ساخته که کاوش‌های شگفت‌انگیز و تأمل‌برانگیزی در زمینه هوش مصنوعی و امنیت داده‌ها ارائه دادند. از همین رو من به سراغ هوش مصنوعی نمی‌روم.

وی در پایان سخنانش توضیح داد: از سوی دیگر،‌ من طرفدار فیلم اودیسه فضایی (۲۰۰۱: A Space Odyssey) هستم و این اثر سینمایی در سادگی سبک کوبریک توانسته همه چیز درباره هوش مصنوعی را بیان کند.

کریستوفر نولان در حال حاضر فیلم‌برداری فیلم سینمایی اودیسه (The Odyssey) را در دست دارد، فیلمی که ستاره‌های ریز و درشت فراوانی در آن بازی می‌کنند و قرار است در سال ۲۰۲۶ میلادی به روی پرده سینماها بیاید.

انتهای پیام/

ارسال نظر