تکنولوژی هراسی، پیامد نبود اطلاعات از فناوری و عدم تطابق با سرعت پیشرفت

به گزارش آنا، سرعت پیشرفت تکنولوژی یا ورود فناوریهای پیشرفته در جوامع، به ویژه در کشورهای در حال توسعه، به قدری سریع است که معمولاً جامعه نمیتواند خود را با سرعت آن وفق داده و برای مواجه با آن آماده شود. این عدم آمادگی میتواند منجر به ایجاد استرس و اضطراب در برخی از افراد آن جامعه شده و در موارد حادتر حتی موجب تکنولوژی هراسی نیز میشود.
به گفته بیاتی، روانشناس نبود آمادگی برای مواجه با پیشرفت تکنولوژی از یک سو و نداشتن اطلاعات صحیح از سوی دیگر موجب تکنولوژی هراسی میشود.
مهدی بیاتی در گفتوگو با آنا، با بیان اینکه در جوامع توسعهیافته، پیشرفتهای تکنولوژیکی و ورود آنها با جامعه معمولا پس از آماده شدن زیرساختها و فرهنگهای اجتماعی به وقوع میپیوندد، گفت:، اما در کشورهای دیگر، با وجود ورود سریع تکنولوژی نه جامعه از آن اطلاعات دارد و آمادگی و بستری برای آن فراهم است. این عدم تطابق منجر به ایجاد یکسری مشکلات میشود. بر همین اساس دولتها نیز ممکن است به دلیل نگرانی از پیامدهای آن اقدام به فیلتر کردن و یا مقابله با آن باشد و همین موضوع نیز خود منجر به افزایش اضطراب در جامه میشود.
وی بیان کرد: نداشتن اطلاعات صحیح در زمینه استفاده از تکنولوژی و تفکر بسته نسبت به این موضوع، باعث میشود تا مسائل منفی تکنولوژی بیشتر مورد توجه قرار گیرد. این نگرانیها و ترسها حتی میتواند به کودکان نیز منتقل شود و موجب ایجاد یک جو نا امن نسبت به تکنولوژی شود.
این روانشناس در رابطه با چگونگی کاهش تکنولوژی هراسی در جامعه گفت: ابتدا مسئولان و دولتمردان باید نگرانی خود از تکنولوژی را کاهش داده و زمینههای لازم برای ورود آن را فراهم کنند. ایجاد فضایی امن و آگاهیبخش میتواند به کاهش هراس از تکنولوژی کمک کند و جامعه را برای پذیرش آن آمادهتر سازد. تنها در این صورت است که میتوان از مزایای تکنولوژی بهرهبرداری کرد و استرس و اضطراب ناشی از آن را کاهش داد.
انتهای پیام/