راهکارهای ایران برای مقابله با رفتار هیجانی ترامپ

خبرگزاری آنا- عماد نجار: در روزگاری که دونالد ترامپ با تصمیماتی چکشی بسیاری از بازیهای جهانی را برهم میزند، منطقه غرب آسیا و محور مقاومت و البته ایران نیز از گزند او به دور نیست و به طرق مختلف مورد تهدید قرار گرفته است.
اما در مدت کوتاهی که از ورود ترامپ به کاخ سفید میگذرد، بسیاری از دوستان، همپیمانان و حتی شرکای اقتصادی آمریکا نسبت به رفتارهای او واکنشهایی داشتهاند که دورنمای جاده سبزی را که او برای رسیدن به اهدافش ترسیم کرده، سنگلاخ میکند.
تهدید همزمان علیه کانادا، اروپا، گرینلند، چین، محور مقاومت و ایران حکم بازی در پهنایی گسترده و متنوع به لحاظ چیدمان سیاسی را دارد و به همان نسبت احتمال انتخاب برگ بازنده در قمار سیاسی-اقتصادی را برای ترامپ افزایش میدهد.
یکی از راهکارهای ایران برای مقابله با تهدیدهای آمریکا میتواند افزایش روابط با کشورهای چین و روسیه باشد. فشارهای ترامپ به چینیها برای پرهیز از خرید نفت ایران تاکنون نتیجه دلخواه او را نداشته است. ولی آن موضوعی که بهروشنی میتوان در آیینه سیاسی مشاهده کرد گام بعدی واشنگتن در تحریم نفتی ایران است که حرکت به سمت حمله چندجانبه به اقتصاد چین تلقی میشود.
بررسی و همکاری با پکن برای مقابله با این رفتار آمریکا میتواند یکی از راهکارهای خنثیسازی پروژه خاورمیانهای ترامپ باشد که اولین گام در این مسیراجرای قرارداد ۲۵ ساله بین ایران و چین است تا روند گسترش اعتمادسازی بین دو طرف افزایش پیدا کند.
از سوی دیگر برای بهبودی روابط با روسها و ایجاد خطی همسو برای توقف زیادهخواهیهای ترامپ، باید قرارداد ۲۰ ساله را بهصورت مستمر پیگیری کرد.
نگاهی دیگر که میتواند همانند سدی در برابر تهدیدات و زیادهخواهیهای دشمنان ایران عمل کند افزایش توان نظامی ایران در سطوح مختلف است که بهطور هماهنگ در همه ارکان نظامی باید رشد پیدا کند.
این شاما ساخت و تولید تسلیحات جدید و به روز است که البته بومیسازی شده باشند و رونمایی در زمانهای مناسب با رعایت زمانبندی و ارجحیت دادن به این اقدام در کنار برگزاری رزمایشهای هدفمند که بتواند توان واقعی دفاعی جمهوری اسلامی ایران را به رخ دشمنان بکشد.
این مدل رزمایشها باید فراگیر باشد و تنها حوزههای نظامی را پوشش ندهد و موضوعاتی مانند فرماندهی جنگ ترکیبی، هماهنگی بین ارکان مختلف نظامیان، اقتدار در استفاده از تجهیزات جدید و استفاده حرفهای در شرایط سخت، آمادگی لازم آماد پشتیبانیهای صفوف مختلف در خط مقدم و ردههای قبلی آن، برنامهریزی و مدیریت بینقص درزمینهٔ منابع غذایی و دارویی و انرژی که میتواند برای شرایط داخلی بحرانآفرینی کند را هم شامل شود.
تاکنون نیز استفاده از بخشهایی از این روشها بازدارنده بوده و شرایط تهدیدآمیز دشمنان را خنثی کرده است.
تداوم مسیر هستهای هم میتواند اهرمی مؤثر در ارتقای جایگاه کشور در حوزه بازدارندگی باشد.
نکته دیگر حل بحرانهای اقتصادی و معیشتی در داخل توسط دولت و همراهی مجلس شورای اسلامی و قوه قضائیه است که بارها توسط مقام معظم رهبری بر این مهم تأکید شده است. همانطور که بر همگان روشن است استقرار آرامش در داخل کشور سهم بسزایی در آمادگی برای تقابل با تهدیدات خارجی دارد.
انتهای پیام/