تولید پروبیوتیکهای باکیفیت با استفاده از فناوریهای جدید در شرکتهای دانشبنیان ایرانی

به گزارش خبرنگار آنا؛ پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که وقتی به مقدار کافی مصرف شوند، برای سلامتی میزبان مفید هستند. این باکتریها، عمدتاً در روده انسان زندگی میکنند و تأثیرات مثبتی بر سیستم گوارشی، ایمنی و متابولیسم بدن دارند.
در سالهای اخیر، تولید پروبیوتیکها در ایران رشد چشمگیری داشته و یکی از پیشگامان این محصول در منطقه بوده است. تولید این محصولات در بخشهای مختلف از جمله صنایع غذایی، دارویی و مکملهای سلامت با پیشرفت تحقیقات و حمایت از شرکتهای دانشبنیان، توسعه یافته است.
ایران بین ۱۰ کشور برتر دنیا در تحقیقات و تولید پروبیوتیکها
سید داور سیادت، رئیس مرکز تحقیقات میکروبیولوژی انستیتو پاستور ایران در گفتوگو اختصاصی خبرنگار خبرگزاری آنا در خصوص جایگاه ایران در حوزه تحقیقات و تولید پروبیوتیکها در سطح جهانی گفت: ایران در این حوزه جایگاه بسیار خوبی دارد و بین ۱۰ کشور برتر دنیا در تحقیقات و تولید پروبیوتیکها است. کشور هم در بخش پژوهش و هم در حوزه تولید، پیشرفتهای قابلتوجهی داشتهاست.
وی افزود: شرکتهای دانشبنیان ایرانی به این عرصه وارد شدهاند و در حال حرکت به سمت تولید بیشتر و حتی صادرات پروبیوتیکها هستند.
سیادت با بیان اینکه هوش مصنوعی میتواند کمک شایانی به تحلیل دادههای میکروبیوم و بهینهسازی فرآیندهای مرتبط کند، تاکید کرد: هوش مصنوعی بدون دادههای بزرگ (بیگ دیتا) نمیتواند کارایی مناسبی داشته باشد.
تغییر فرآیند تولید پروبیوتیک با تکنولوژیهای جدید
سیادت افزود: متأسفانه به دلیل تحریمها و محدودیتهای دسترسی به پایگاههای داده جهانی، محققان ما در این زمینه با چالشهایی روبهرو هستند.
رئیس مرکز تحقیقات میکروبیولوژی انستیتو پاستور ایران در پاسخ به این سوال که آیا تکنولوژیهای نوین در تولید و تحقیقات پروبیوتیکها در ایران مورد استفاده قرار گرفتهاند؟ گفت: خوشبختانه تکنولوژیهای جدید به این حوزه وارد شدهاند. فرآیند تولید پروبیوتیکها دیگر مانند گذشته محدود به تخمیر ساده نیست، بلکه روشهای پیشرفتهای مانند انتخاب سویههای خاص از طریق مهندسی ژنتیک و آنالیزهای متاژنومیک به کار گرفته میشود.
رئیس مرکز تحقیقات میکروبیولوژی انستیتو پاستور ایران ادامه داد: پیشرفتهای علم و فناوری باعث شده پروبیوتیکهای باکیفیت و مؤثرتری نسبت به سالیان گذشته در کشور تولید شود.
وی در خصوص آینده هوش مصنوعی در صنعت پروبیوتیکها در ایران گفت: اگر بتوانیم چالشهای مربوط به دسترسی به دادههای جهانی و زیرساختهای فناوری را مدیریت کنیم، قطعاً ایران میتواند در این حوزه پیشتاز شود و علاوه بر تأمین نیاز داخلی، در صادرات نیز نقش مؤثری ایفا کند.
انتهای پیام/