دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
ارائه لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ در صحن شورای شهر؛

زاکانی: جشن پایان کمربند سبز تهران برپا می‌شود/ اجرای الگوی جدید حمل و نقلی برای تردد در پایتخت

زاکانی: جشن پایان کمربند سبز تهران برپا می‌شود  اجرای الگوی جدید حمل و نقلی برای تردد در پایتخت
شهردار تهران، برای ارائه لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ شهرداری پایتخت در صحن علنی شورای شهر تهران حضور یافت.
کد خبر : 954651

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، علیرضا زاکانی شهردار تهران، برای ارائه لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ شهرداری پایتخت در صحن علنی شورای شهر تهران حضور یافت.

بر اساس این گزارش، قرار است امروز لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ شهرداری تهران، به شورا ارائه شود.

زاکانی با بیان اینکه کمتر از 41 ماه است در مجموعه مدیریت شهری فعالیت داریم و با چند مولفه شورای و شهرداری همراه شدند گفت: برای تهران نگاه جامعی عرضه شد، تلاش کردیم رشد کاریکاتوری تهران به رشد موزون و با شرایط مناسب تبدیل شود.

وی ابراز داشت: در این رشد موزون و پیشرفت جهشی شهر ما علاوه بر مسئولیت خودمان مسئولیت بخش دیگری از دستگاهها را پذیرفتیم و در این مسیر گامهای اساسی برداشته شد. اما فاصله آنچه امروز هست و آنچه باید باشد فاصله معناداری است لذا نیاز به کوشش بیشتر دارد. تبدیل شدن شهرداری به یک نهاد خدمتگزار، تحول کاربردی و سخت و ارائه خدمات ایمن و کافی و تحول در فناوری و تحول در بخش نرم شهر، چهار نگاه تحولی ما بوده است.

به گفته زاکانی، با برش‌های سالانه بودجه و تصویب شورا عملا ما گامی را برداشتیم، برای اینکه بتوانیم عبور از مشکلات جدی شهر تهران را داشته باشیم هدفگذاری شورای شهر و مدیریت شهری معطوف به بزرگتریم معضلات شهر شد لذا آلودگی هوا، ترافیک، سستی و ناپایداری کالبدی شهر و... در دستو رکار قرار گرفت و ارائه خدمت بهتر مورد تاکید شد.

زاکانی در ادامه گفت: تا پایان سال جشن پایان کمربند سبز تهران برپا می‌شود.   

وی با تأکید بر اینکه با مناسب سازی شهر و توزیع خدمات تلاش شد با بهره گیری از فناوری و نرم افزار شهرزاد، خدمات را در دسترس قرار دهیم، گفت: افزایش مطلوبیت حمل و نقل نیز در دستور قرار گرفت و توسعه مترو، تأمین تراموا و خرید تعداد بالای اتوبوس از داخل و خارج از کشور و همچنین خرید تاکسی، ون و موتورسیکلت در این راستا انجام شد تا مطلوبیت حمل و نقل عمومی دو برابر شود.
 
فاز اول آزادراه شهیدشوشتری بهار آینده به بهره برداری می‌رسد
 
زاکانی با بیان اینکه تلاش کردیم از طریق قاعده گذاری های درست، شرایط بهره مندی شهروندان از محیط شهر و حمل و نقل شخصی با اقتضای موجود در شهر را فراهم کنیم، اظهار کرد: ما سطح اول را پیش بردیم و سطح دوم ایجاد امکان تردد سهل و آسان بود که در همین راستا فاز اول آزادراه شهید شوشتری در ابتدای سال آینده به بهره برداری خواهد رسید. فاز اول بزرگراه شهید بروجردی نیز افتتاح شد و فاز دوم این بزرگراه در کنار بال غربی بزرگراه یادگار امام در سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.

وی با اشاره به اجرای ۳۴ اصلاح تقاطعی از ۹۸ اصلاح پیش بینی شده انجام و اجرای ۲۶ اصلاح در دست اقدام است، خاطرنشان کرد: برای رفع آلودگی هوا، اگر شرایط حمل و نقل را تغییر دهیم، قطعاً مؤثر خواهد بود و حمل و نقل شخصی قابلیت کاهش را خواهد داشت. ما با خرید سه هزار دستگاه اتوبوس برقی و همچنین ۲۷ هزار و ۶۵۰ دستگاه تاکسی برقی و خرید ون و موتورسیکلت برقی، گام اساسی را برای کاهش آلودگی برمی داریم.
 
سه هزار هکتار کمربند سبز در حال اجراست
 
شهردار تهران با بیان اینکه امسال جشن پایان کمربند سبز پایتخت را خواهیم گرفت، خاطرنشان کرد: سه هزار هکتار کمربند سبز در حال اجراست و هزار هکتار بیشتر از میزان توسعه کمربند تهران در اسناد اولیه، عمل کرده ایم. شهرداری به عنوان نهاد مسئولیت پذیر کارکردهای خود را دنبال و فراتر از آن را پیگیری کرد.
 
ایجاد الگوی حمل و نقلی جدید برای تردد در پایتخت
 
زاکانی با اشاره به ایجاد شرایط تردد پاک و غیرآلاینده و تحقیق برای اجرای ابرپروژه هزار و ۳۷۰ کیلومتری در پایتخت، گفت: شرایطی ایجاد شده تا در ۲۲ منطقه تهران مردم بتوانند پیاده و یا با دوچرخه و اسکوتر در سطح شهر تردد کنند که ۴۷ کیلومتر از آن به زودی به بهره برداری می رسد و ۲۰ کیلومتر هم به آن اضافه خواهد شد؛ ۱۶ کیلومتر در منطقه پنج نیز پیش بینی شده است. تلاش کردیم نقشه راهی برای تهران داشته باشیم تا شهروندان از این مسیر، سفر پیاده یا با دوچرخه و اسکوتر داشته باشند. این الگوی حمل و نقلی به زودی به شهر اضافه خواهد شد.
 
تلاش کردیم شهری با هویت و معنادار برای شهروندان داشته باشیم

شهردار تهران همچنین تصریح کرد: فعالیت های حوزه خدماتی و تشدید آن برای ما موضوعیت داشت و تلاش کردیم شهری با هویت و معنادار برای شهروندان داشته باشیم. لذا برش های سالانه بودجه هدف گذاری و تأکید شد که بخش هایی از برنامه چهارم پیاده سازی شود.
 
وی با بیان اینکه برای بودجه سال ۱۴۰۱ از ۳۷.۷ همت پس از اصلاح به ۵۱ همت رسیدیم، اظهار کرد: حاصل کار ما فراتر از این شد و در سال ۱۴۰۱ توانستیم ۶۹ همت بودجه محقق کنیم. سال ۱۴۰۲ بعد از متمم بودجه ۵۹.۹ همت به ۱۰۴ همت رسید و عملاً با ثبت اسناد ۱۱۶.۷ همت را محقق کردیم.

زاکانی افزود: در بخش تبصره ها ۱۲.۷ همت محقق و در مجموع ۱۲۹ همت بودجه در سال قبل عملیاتی شد. بودجه سال ۱۴۰۳ نیز با احتساب بودجه ۱۸۶ همتی مصوب شد و شرایط امروز به گونه ای است که تلاش می کنیم از سقف مصوب پیشی بگیریم و الحاق آن با تبصره ها حدود ۲۰۰ همت خواهد بود. تلاش ما این است که از این رقم عبور کنیم و نصاب جدیدی را داشته باشیم.
 
افزایش حدود به ۴۳ درصدی تحقق بودجه در دوره ششم نسبت به دوره قبل
 
شهردار تهران با بیان اینکه اگر مقایسه بین سه دوره مدیریت شهری از دوره چهارم، پنجم و ششم صورت بگیرد، ۱۰۴ درصد تحقق اعتبار در دوره چهارم داشتیم که در دوره پنجم به ۹۱ درصد رسید، گفت: در مدیریت شهری ششم ۱۳۰ درصد تحقق بودجه تا پیش از امسال داشتیم و اگر امسال هم اضافه شود، شرایط بهتر خواهد شد و تفاوت معنادار خواهد بود.
 
هدف پنجم عدالت توزیعی بود تا سرانه مناطق کم برخوردار را افزایش دهیم
 
شهردار تهران گفت: اجرای پروژه های نیمه تمام و تکمیل آن از دیگر اولویت ها و هدف چهارم ماست. هدف پنجم عدالت توزیعی بود تا سرانه مناطق کم برخوردار را افزایش دهیم و سعی کردیم بی عدالتی از خیابان انقلاب به پایین را جبران کنیم. هدف ششم توجه به رفاه کارکنان و بازنشستگان است تا اقدام شایسته ای را در بودجه لحاظ کنیم.
 
شهردار پایتخت تاکید کرد: هدف دیگر این بود که با انضباط مالی بتوانیم در نظام بودجه ریزی توجه به بودجه عملیاتی داشته باشیم که کلید آن را امسال زدیم و چارچوب بودجه ریزی عملیاتی در شهرداری تنظیم شد و برای سال آینده تکمیل می شود.
 
رشد بودجه سالیانه در دوره ششم ۵۳ درصد بوده است

وی ادامه داد: برآورد ما برای سال ۱۴۰۴ واقع بینانه و مبتنی بر نیاز کلانشهر تهران است. به گونه ای که ۱۸۵.۹ همت امسال را به ۲۳۷ همت برسانیم. برای تحقق آن نیز تمهیدات لازم را در نظر گرفتیم. در هزینه ای، تملک دارایی مالی و سرمایه ای نیز قدرالسهمی پیش بینی شده است. به طوری که ۳۵ درصد آن هزینه ای، ۵۹ درصد تملک دارایی سرمایه ای و ۶ درصد تملک دارایی مالی است که نسبت به سال قبل تنها که تغییری داشته ۶۱ درصد تملک دارایی سرمایه ای به ۵۹ درصد رسیده است.
 
زاکانی با بیان اینکه رشد بودجه سالیانه در دوره ششم ۵۳ درصد بوده است، یادآور شد: تحقق بودجه ۶۳.۹ درصد رشد کرده درحالیکه تورم ۴۳ درصد بوده است. به عبارتی ۱۹ تا ۲۰ درصد جلوتر از تورم هستیم و پروژه ها از زیر خاک بیرون کشیده شد و در واقع زیرساخت ها توسعه یافت. این جهش امکانی را ایجاد کرده که به موضوعات به گونه ای نگاه کنیم که مردم در آینده نسبت به آلودگی هوا و ترافیک دغدغه نداشته باشند.
 
۴۹ درصد از بودجه به حمل و نقل و ترافیک اختصاص دارد

شهردار تهران با بیان اینکه ۴۹ درصد از بودجه به حمل و نقل و ترافیک اختصاص دارد، گفت: سهم بخش اجتماعی و فرهنگی ۱۱ درصد، خدمات شهری و محیط زیست ۱۵ درصد، ایمنی و مدیریت بحران ۴ درصد، شهرسازی و معماری ۳ درصد و توسعه مدیریت و هوشمندسازی ۱۸ درصد است.

وی ادامه داد: بدون تبصره ۲۷ درصد رشد بودجه را در سال آینده نسبت به امسال شاهد هستیم و با احتساب تبصره ها ۳۵ درصد افزایش است. سهم مناطق نیز ۱۷ درصد است که نسبت به سال قبل میزان اعتبارات ۵۲ درصد افزایش پیدا می کند.

سهم دفتر شهردار از بودجه چقدر است؟

زاکانی با بیان اینکه در معاونت فنی و عمرانی بودجه از ۱۲ به ۱۵ همت رسیده ایم که با تبصره ها از ۱۶.۲ به ۱۶.۶ همت افزایش یافته است، خاطرنشان کرد: در حوزه معاونت حمل و نقل و ترافیک نسبت به سال قبل قدرالسهم تبصره ها افزایش یافته است. ۱۰ همت اوراق مشارکت در تبصره ها داریم اما اساساً قابل پیش بینی و قابل تأمین است و می توان آن را در بودجه این حوزه مدنظر قرار داد.

وی افزود: قدرالسهم ۹ همتی حوزه خدمات شهری باقی مانده و در بخش غیرتبصره ای ۳۴ درصد رشد را شاهد هستیم. معاونت فرهنگی و اجتماعی به ۱۶.۱ همت رسیده ایم و ۱.۶ همت نیز در تبصره ها لحاظ شده است. معاونت شهرسازی ۴.۳ همت به ۶.۱ همت رسیده که ۳۹ درصد رشد دارد و تبصره ای برای آن نداریم.

شهردار تهران با بیان اینکه از ۱۹.۵ همت در بخش معاونت مالی به ۱۹ همت رسیدیم و ۱.۵ همت نیز در تبصره ها لحاظ شده است، گفت: بودجه معاونت برنامه ریزی از ۱۷ همت به ۲۳ همت افزایش یافته که حقوق و دستمزد است که با توجه به پیش بینی حقوق و دستمزد از سوی دولت صورت گررفته است. بودجه در مدیریت بحران هم ۱.۱ همت به ۱.۷ همت افزایش یافته است.

وی همچنین تصریح کرد: برای حوزه دفتر شهردار که مجموعه ای از فعالیت هاست، ۳.۸ همت با احتساب تبصره ها به ۸.۴ همت افزایش یافته که بخش زیادی از آن معطوف به سازمان فاوا برای خرید سرورها و امکانات آن است زیرا به نوسازی زیرساخت های شبکه در این بخش نیاز داریم. ۲.۳ همت بودجه متمرکز نیز به ۲.۹ همت رسیده است، در مجموع ۱۸۶ همت بودجه امسال به ۲۳۷ همت در سال آینده رسیده که رشد ۲۷ همتی را نشان می دهد. شیب رشد ما نسبت به سال گذشته روند منطقی دارد و امیدواریم بتوانیم در آینده به خوبی مسیر خدمت را ادامه دهیم.
 
شهردار تهران در واکنش به اظهارات اعضای شورا گفت: اگر انتخابات سال آینده شوراها در دی ماه انجام شود باید ارائه بودجه را جابجا کنیم که کلانشهرها دچار مشکل نشوند.
 
دلیل دیرکرد در ارائه لایحه بودجه، تصویب متمم بودجه سال ۱۴۰۳ در شورا در ۳۰ دی ماه بود
 
وی در پاسخ به عضو شورای شهر درباره ارائه دیرهنگام بودجه گفت: دلیل دیرکرد در ارائه لایحه بودجه، تصویب متمم بودجه سال ۱۴۰۳ در شورا در ۳۰ دی ماه بود که شورا موشکافانه در آن وارد بحث و بررسی شد. ما ابتدا متمم را آماده کردیم و پس از آن بودجه سال آینده نهایی شد. ما نسبت به سال قبل دو روز زودتر لایحه بودجه را ارائه دادیم.

زاکانی با بیان اینکه تقاضای ما این است که هرجا نیاز به کاهش بودجه باشد همکاری شکل بگیرد، تصریح کرد: بخشی که از شهرسازی است، عوارض پایدار و ماده ۱۷ قانون مصوب مجلس است. باید بدانند که شورای شهر بودجه را بر مبنای تورم ۱۹ درصد تصویب کرد و این کمتر از نیمی از تورم سالانه است؛ در حالیکه دیگر شهرها تورم ۴۵ درصدی را معیار قرار دادند. درآمدهای ما پایدار و مسائل کاملاً شفاف و روشن است.

شهردار تهران همچنین خاطرنشان کرد: اگر همکاری شکل بگیرد و به اقتضای قانون، تغییرات را اعمال کنیم، برای ما روند شفافی ایجاد خواهد کرد. بودجه تدوین شده، تعهد مدیریت شهری برای ارزان سازی شهر است. همین موارد در عوارض شهرسازی، خدمات شهری و بلیت اتوبوس و مترو پیاده می شود تا بار اضافی به آنها تحمیل نکنیم.

وی با بیان اینکه وقتی مدیریت شهری ششم را در سال ۱۴۰۰ تحویل گرفتیم، عملکرد سال قبل شهرداری تحقق ۳۵ همت بودجه بود اما تا شهریور ۱۴۰۰ تنها ۱۲ همت را محقق کرده بودند، گفت: ما به اجبار بودجه مصوب ۴۸ همتی را کاهش دادیم زیرا با هیچ یک از پیش بینی های آنها سازگار نبود و درنهایت ما ۹۹ درصد بودجه سال ۱۴۰۰ را محقق کردیم؛ درحالیکه ۲۵ درصد از بودجه محقق شده بود که به ما تحویل داده شد. فارغ از اشکالات تمدید دوره فعالیت شوراها، فرصتی برای ارائه خدمت بیشتر برای شهرداری فراهم شده است.
 
تعویق در برگزاری انتخابات شوراها، باعث تأخیر ۶ ماهه پروژه‌ها نشود
 
براساس این گزارش پس از اتمام سخنان شهردار پایتخت چمران تأکید کرد: تعویق در برگزاری انتخابات شوراها، باعث تأخیر ۶ ماهه پروژه‌ها نشود و امیدواریم اتوبوس‌ها در بسته‌های بزرگتری به تهران برسد زیرا ۱۹۰ اتوبوس کافی نیست. پروژه‌ها نباید به تأخیر بیفتد و اگر قرار بود کاری در اسفند انجام شود، باید صورت بگیرد و اگر وقت اضافی داشتیم کارهای بیشتری انجام خواهیم داد.
 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب