دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در یک نشست خبری؛

جزئیات فراخوان ملی «شعر قدسیان» تشریح شد/روایت شعرای اهل سنت از درد فلسطین

جزئیات فراخوان ملی «شعر قدسیان» تشریح شد روایت شعرای اهل سنت از درد فلسطین
فراخوان «کنگره شعر قدسیان» با محوریت شعرای اهل سنت منتشر شد.
کد خبر : 954736

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، نشست خبری اعلام فراخوان  برای اولین بار با حضور حجت الاسلام قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، علیرضا قزوه مدیر دفتر شعر صدا و سیما و مشاور رییس سازمان تبلیغات اسلامی، علی محمد مودب شاعر، سعید لشکری معاون راهبری استان‌های حوزه هنری، فرهادی مدیر حوزه هنری استان کردستان و جمعی دیگری از هنرمندان و استادان فرهنگ و هنر در سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.

در ابتدا لشکری در صحبت‌هایی گفت: در دوره جدید فعالیت‌های سازمان توجه به «زیست بوم فرهنگ و هنر» کلیدواژه مهم ما است. هنرمندان اهل سنت از قله‌های برجسته فرهنگ و هنر هستند، امروز برای عظمت شعر و قله‌های آن دور هم جمع شدیم. به نظر می‌رسد ما از برخی ظرفیت‌های بوم خود غفلت کردیم و حال در این کنگره تلاش داریم سراغ این ظرفیت‌ها برویم. قرار نیست تنها نمایشی ببینیم بلکه قرار است یک اتفاق مهم بیافتد و آن تشکیل پاتوق‌های شعر برای کمک و حمایت از شعرا است.

وی در ادامه افزود: ما در استان کردستان و دیگر استان‌ها ظرفیت‌های شعری فراوانی داریم. براساس همین ظرفیت دور هم جمع شدیم تا یک قدم جلوتر برویم، به این زبان ملی و بین‌المللی  بیش از هر زمان دیگر به ویژه برای توجه به فلسطین نیازمند هستیم. ما برای روایت انسانی و اسلامی از شعرای اهل سنت خواهش کردیم تا به میدان بیایند و بخشی از این اتفاقات را روایت کنند.

معاون راهبری استان‌های حوزه هنری  اظهار کرد:  اساس کار ما در این فراخوان دریافت شعر آزاد است. بخش فلسطین برایمان اولویت دارد ما یک شعر به زبان فارسی و پنج شعر به هر گویشی قبول می‌کنیم. از طلاب و روحانیون اهل سنت می‌خواهیم به فراخوان دقت کنند و این را به گوش هنرمندان در حوزه‌ها و مدارس علمیه برسانند. مهلت ارسال آثار هم شانزدهم فروردین ماه سال  ۱۴۰۳ است و سپس گردهمایی شاعران را خواهیم داشت. بنای حمایت از شاعران در قالب حلقه‌های شعر و کمک به مربی ها، طلاب و انتشار اثارشان را داریم.

قزوه: سهم شاعران اهل سنت در سرایش شعر‌های آیینی کم نیست

سپس علیرضا قزوه نیز عنوان کرد: این از غفلت‌های ادبی ماست که تا به حال به عزیزان اهل سنت نپرداختیم و مطمینم استعمار نوین یکی از اهدافش ایجاد شکاف بین شیعه و سنی است. سهم شاعران اهل سنت در سرایش شعر‌های ایینی هیچوقت کمتر از شیعیان نبوده بلکه در برهه‌هایی بیشتر هم هست. اگر امروز شعر عاشورایی و‌مهدوی این اندازه رشید شده، مرهون برادران اهل سنت هم هست.

وی افزود: امید به اینده روشن داریم و سرودن از فلسطین هم بر همه ما فرض واجب است. یک شاعر بزرگ هندو، چهارصد شعر از نعت پیامبر و یک کتاب بزرگ هم داشت، وقتی هندو‌ها این اندازه غیرت دارند، مسلما برادران اهل تسنن برای ائمه و خاندان رسول شعر‌های خوبی دارند. شعر ایینی ما واقعا وامدار برادران اهل سنت است.

ابوشریف:اسلام پایه اساسی اشتراک و مذاهب فرع بر آن هستند

سپس ابوشریف نماینده جهاد اسلامی فلسطین نیز عنوان کرد: مسئله اساسی ما اسلام است، من شعر را دوست دارم، اما شاعر نیستم و بیشتر کارم به سیاست، معرفت و اسلام شناسی گذشت. اسلام در واقع پایه اساسی است، مذاهب فرعی هستند و انچه محور و اساس است، خود اسلام است.

وی در ادامه افزود: به نظرم همه ما هم سنی و هم شیعه هستیم از لحاظ عمل به سنت پیامبر (ص) سنی و از لحاظ حب اهل بیت هم شیعه هستیم. کسانی برای تفرقه تلاش می‌کنند، جزیی از اسلام نیستند انچه برای ما باید اساس باشد، قران و سنت نبوی است.

وی اظهار داشت: من شانزده سال است در ایران هستم و نقدی که دارم این است که خیلی وقت‌ها ما به مسایل اساسی نمی‌پردازیم. مثلا در منطقه گیشا که من زندگی میکنم یک مسجد بیشتر وجود ندارد. البته این بااحترام به همه چیز باید بگویم در ایران قومیت‌های مختلف است که هرکدام خیلی زحمت کشیدند، اما مسایل قومی باید ثانوی باشد و همه ما ایرانی هستیم.

 شعر حکمت آفرین است

مودب نیز اظهار داشت: شعر حکمت‌آفرین است ما وقتی با شاعر روبرو می شویم از فرقه نمیپرسیم و رمز هم در حکمت است. در ایران فلسفه به شکل غرب کاربردی و عملیاتی نشده، اما چیزی که جایگزین شده، شعر در اثار بزرگان است.

وی در ادامه افزود:در یک دوره برخی شاعران و گویشوران زبان فارسی مهاجرت کردند و ان‌ها پیوندشان را با کانون اصلی در ایران از دست دادند. ما در یک دوره نیمتوانیم محکم بایستیم، اما به گمانم ضعف‌هایی پیدا کردیم که دامنمان را گرفت، ازین منظر توجه به ادبیات و شعر مهم‌ترین چیزی است که ایران را ازین طریق میتوان شناخت.

مودب اظهار داشت: این کار کمک می‌کند که اقشار مختلف جامعه به فهم مشترک از هویت ملی برسند.

همچنین حجت الاسلام قمی اظهار داشت: امید داریم این کار یک قدم رو به جلو بیش از گردهمایی باشد و مسیری درست برویم تا روی حقیقت اسلام ناب و مبانی استوار و‌محکم بایستیم و جزو کسانی باشیم که پیرو رسول الله هستند. برای نیل به این سطح حرکت جمعی توجه به مشترکات پرشمار مهم است.

وی اظهار داشت: در صحبت‌های برادرمان اشکالاتی بود درست است برای ساخت مسجد کوتاهی‌هایی شده، اما مسجد نباید دولتی باشد این مجال مباحثه امروز ما نیست.

قمی یاداور شد: این کار‌ها قدم‌هایی در مسیر امت اسلامی می‌شود و‌ای کاش این اهتمام جمعی برای یک قدم رو به جلو و تقویت امت و تضعیف رژیم منحوس شود؛ و اتفاقات شکوهمندی را رقم بزند.

ماموستا احمدزاده نیز گفت: بیداری اسلامی امروز باعث شد برکت خون شهدای مقاومت پایمال نشود. من فعال فرهنگی هستم. به نظرم کار از دیالوگ گذشته و امروز دیگر باید خون بدهیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب