روایتی از زندگی «سردار غازی» در یک تئاتر/ مبدع گردان موشکی پانزده خرداد را بشناسید
محمد رادمهر، کارگردان، بازیگر و طراح نمایش خیابانی «توپ با توپ» از نمایشهای چهل و سومین جشنواره بین المللی تئاتر فجر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آنا درباره اجرای این اثر بیان کرد: این نمایش به نوعی گفتوگوی دو توپ است، یک توپ جنگی و دیگری توپ فوتبال که درباره سردار حسن قاضی، مبدع گردان موشکی پانزده خرداد روایتی را مطرح میکنند.
وی افزود: من خیلی اتفاقی با سردار شهید حسن غازی آشنا شدم که نخبه زمان خودش بود. او یکی از مبدعان علم موشکی و بنیان گذار گردان توپخانه ۱۵ خرداد بود، ضمن اینکه دانشجوی دکترای داروسازی بوده از طرفی فرمانده موشکی ایران در زمان جنگ نیز بوده است. این در شرایطی بود که خانواده او نمیدانستند که او فرمانده موشک جنگی است و خانواده او پس از جنگ و شهادت او از فعالیتهایش باخبر شدند. همچنین او دارای بعد فرهنگی و ورزشی و فوتبالیست بوده است، حتی در زمان جنگ نیز تیم تربیت بدنی را راه اندازی کرده تا بتواند هم بستگی را در میان مردم ایجاد کند.
رادمهر همچنین عنوان کرد: از ویژگیهای او میتوان به مرام و منش بالا، مردم داری و فروتنی اش اشاره کرد به گونهای که مردم دربرابرش بلند میشدند. پس از اینکه با این شهید آشنا شدم، احساس دینی بر گردن خودم داشتم چراکه او یک نخبه در زمان خودش بوده است و وظیفه خودم به عنوان یک هنرمند میدانستم که چنین شخصیتی را به جامعه بشناسانم و در حد بضاعت هنرمندانه خودم این شخصیت ارزنده را به جامعه معرفی کنم.
کارگردان، بازیگر و طراح نمایش خیابانی «توپ با توپ» اشاره کرد: من برای اجرای این نمایش ۳ ماه تمام درباره شخصیت سردار شهید حسن غازی مطالعه کردهام. هدف ما این بود که بیوگرافی شخصیتی را ارائه کنیم که تمام آن مستند است. مردم نیز وقتی با مقولهای مستند برخورد میکنند با هر زاویه سیاسی این مسائل مستند را باور کرده و به آن احترام میگذراند. گاها نمایشهایی با موضوع مذهبی و دفاع مقدس اجرا میشود که مردم احساس شعارزدگی میکنند، اما تمام تلاش ما بر این بود که این نمایش درگیر مقوله شعارزدگی نباشد.
وی با بیان اینکه جشنواره تئاتر فجر میتواند بستری برای آشنایی مردم با چنین شخصیتهای بزرگ و نخبه کشور باشد، گفت: با تجربهای که در نمایشهای خیابانی دارم، باید بگویم که اجرا در جشنواره بسیار اهمیت دارد به ویژه اجرای چنین آثاری، چراکه موجب میشود تا نسل امروز با نخبههای گذشته این کشور به خوبی آشنا شوند؛ درس بگیرند و بتوانند مسیر آنها را ادامه بدهند. قطعا حضور در این جشنواره نیز میتواند تاثیر بالایی در راستای رسیدن ما به این هدف داشته باشد.
گفتنی است، چهل و سومین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر به دبیری خیرالله تقیانیپور، سوم بهمن کار خود را آغاز کرد و تا ۱۳ بهمن ادامه دارد.
انتهای پیام/