تجلیل از «والیزاده»، «الوند» و «رضا بابک» در افتتاحیه فیلم فجر/ به احترام سینما دبیری جشنواره را پذیرفتم
![تجلیل از «والیزاده»، «الوند» و «رضا بابک» در افتتاحیه فیلم فجر به احترام سینما دبیری جشنواره را پذیرفتم](/files/fa/news/1403/11/10/749263_262.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، نشست خبری چهل و سومین جشنواره فیلم فجر با حضور منوچهر شاهسواری دبیر جشنواره صبح امروز در برج میلاد- سینمای رسانههای جشنواره، برگزار شد.
بر اساس این گزارش، شاهسواری دبیر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر در ابتدا گزارشی از روند برگزاری این دوره ارائه کرد.
تجلیل از سه پیشکسوت در افتتاحیه فیلم فجر
با اعلام منوچهر شاهسواری دبیر جشنواره، امسال و در مراسم افتتاحیه از منوچهر والیزاده،سیروس الوند و رضا بابک در مراسم افتتاحیه چهل و سومین جشنواره فیلم فجر تجلیل خواهد شد.
شاهسواری افزود: امسال از سه هنرمند برجسته سینما در مراسم افتتاحیه تجلیل خواهیم کرد. انتخاب کسانی که در سینمای ایران تقدیر و تکریم میکنیم. سالهاست که این عزیزان از سوی مخاطبانشان تقدیر میشوند. رضا بابک بازیگر، منوچهر والی زاده دوبلور و سیروس الوند کارگردان سینمای ایران سه هنرمندی هستند که مورد تکریم ما به نمایندگی از مردم قرار میگیرند.
وی در ادامه گفت: مراسم افتتاحیه جشنواره فردا برگزار میشود و از روز جمعه نیز جشنواره به شکل رسمی آغاز به کار خواهد کرد.
دبیر این دوره از فیلم فجربا اشاره به اینکه از پوستر بخش تجلی اراده ملی رونمایی شد، اظهار کرد: با همان مفهوم اصلی ادامه دارد چرا که هویت بصری جشنواره با مفهوم مادر در تمام آثار جاری است. همچنین پوستر جایزه سیمرغ تماشاگران جشنواره فجر نیز رونمایی شد. امیدوارم همه شما با استفاده از این منابع تصویری ما را همراهی کنید. این پوسترها حاصل کار و تلاش هنرمند جوان حمید اقدسی است.
دبیری جشنواره را به احترام سینما پذیرفتم
وی در پاسخ به این پرسش که با توجه به تغییر دولت و انتخاب دبیر جشنواره چه شد که این عنوان را پذیرفتید؟ گفت: درطی این سالها کسانی که این سمت را پذیرفتند نیتشان این بود تا با مشروعیت و مقبولیت این کار را انجام دهند. با توجه به تغییراتی که انجام میشود عمدتا در این بخش نیز تغییراتی ایجاد می شود که من مخالف آن هستم. چرا که جشنواره نیاز به دبیرخانه و منابع مالی روشن و ثابت است و باید این به شکل جدی بررسی شود. من ۱۵ آبان اعلام موافقت خودم را به رئیس سازمان سینمایی کردم و دوروز بعد در مسیر شیراز حکم دبیری من اعلام شد و از ۲۴ آبان ماه نیز دوستان من در ستاد مستقر شدند. این نه به نفع سینمای ایران است و نه به لحاظ مدیریتی درست است.
شاهسواری عنوان کرد: ما در دوران دیگری نسبت به سالهای قبل به سر می بریم و این تغییر ماهیتی با روش های سابق قابل پاسخ نیست و در این دوماه اگر ایدهای هم داشتیم نمی توانستیم وارد عمل شویم. چرا که در حوزه فرهنگ به مشورت و دقت نظر نیازمندیم و در این مدت کم امکانپذیر نیست. بنابراین با حداقل تغییرات دبیری جشنواره را به احترام سینما پذیرفتم.
به گفته وی، درکی که از هنر داریم این است که هنر و هنرمندان مهمترین میانجیان تاریخ هستند و هرجا هنر و هنرمندی ارزش مدار و قابل اهمیت بوده است،خوشبختانه در کشور ما اینگونه بوده است بخصوص که حوزه تصویر و بخصوص سینما در این میان اهمیت بسیاری دارد و امیدمان این است که به بهترین شکل آن را اجرا کنیم.
حفاظت از آرای مردم شرافت ذاتی ستاد جشنواره است
دبیر این دوره از جشنواره فیلم فجر در پاسخ به سوال خبرنگار آنا، درباره سیمرغ برگزیده آرای مردمی و سازوکار صیانت و حفاظت از آرا مردمی توضیح داد: من شانس این را داشتم که در دوران مدیریت خودم در خانه سینما در چند دوره از جشنواره آرای مردمی را مدیریت کنم و مشکلی از این لحاظ نداشتیم. باید بگویم تا لحظهای که جایزه سیمرغ مردمی را به برندگان اهدا میکردیم حتی دبیران جشنواره هم مطلع نبودند. اشکال از زمانی آغاز شد که فیلم برگزیده مردمی برای برخی سرمایه گذاران، نهادها وسازمان های تولیدکننده و تهیهکنندگان خیلی مهم شد بنابراین سعی میکردند که با شیوههای مختلف آرای فیلم خود را بالا ببرند.
وی در ادامه اظهار کرد: در تمام دورها نظام صیانت از آرا موجود بوده، اما گاهی به دلایل حاشیهای از آن صرفنظر کردیم.این را با صراحت میگویم که حفاظت از رای مردم شرافت ذاتی ستاد جشنواره است. نکته دوم این که همه شیوههای فنی محافظت از آرا به درستی رعایت شده است. رایگیری از مخاطبان یک مرحلهای نیست. مواردی مثل نظام آماری، یکسان سازی صندلی، نوبتهای نمایش، سالن نمایش و جغرافیای سالن مبتنی بر یک فرمول ریاضی الکترونیکی و برنامه ریزیشده، لحاظ میشود. همه روشها بر اساس علوم آماری و الکترونیک است و امیدوارم این اتفاق به خوبی بیفتد.
ورود فیلمی با فشار نهاد یا سازمانی به جشنواره را تکذیب میکنم
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه در زمانه کنونی که چیزی پنهان نمیماند در مورد حاشیه ها بعد از جشنواره آرا داوران به آثار و تعامل دبیر جشنواره با نهادهای مختلف برای حضور آثار پاسخ داد: جشنواره محل گفتوگو، رفت و آمد و تقاضاهاست و این طبیعی است. اما اینکه فیلمی به دلیل فشار جایی یا نهادی به جشنواره آمده باشد به طور مطلق این را تکذیب میکنم و هیچ نشانی از این اتفاق در اسناد جشنواره موجود نیست.
شاهسواری ادامه داد: ما چیزی خارج از نظام و قواعد جشنواره انجام ندادیم و داوران نیز از امروز کار خود را به شکل رسمی آغاز کردهاند و پیشنهاد شما را با آنها مطرح خواهم کرد چرا که شرط ما قبلی است و با توجه به اشکالاتی که در این زمینه وجود دارد امیدوارم مرتفع شده و این کار را انجام دهیم و آرا داوران درباره آثار را رسانهای کنیم.
دبیر جشنواره گفت:مجموعه شرایط اجتماعی،نحوه گفتوگوی ستاد با هنرمندان و میل آنها برای کنار هم قرار گرفتن را به این حد و حدود پیش بینی نمی کردیم و شرمنده تک تک کسانی هستم که مسرانه علاقمند به حضور در جشنواره بودند و این بخت یاری اجتماعی ماست که یک بار دیگر احساس می کنیم باید کنار هم باشیم و فاصله ها را کم کرده و جلوی التهابات را بگیریم و به امروز و فردای این سرزمین فکر کنیم. حتما همه کسانی که این فضای شوق آمیز را ایجاد کردند درک و احساس و عاطفه شان از این چنین ایده هایی نشات می گیرد و ممنون از همه هستم و شرمنده کسانی که دلشان می خواست پیش ما باشند و به هر دلیلی نیستند، هستم چرا که همه گوشه ای از پیکره سینما هستند و جایشان به معنای خاص خالی است و در هنر هیچ کس جای دیگری را نمی گیرد و جایگاه و ستون خود را دارد.
جشنواره برگزار میشود تا مشوق هنرمندان باشد و نباید محل تنبیه کسی باشد
دبیر این دوره در پاسخ به خبرنگاری که درباره این پرسید که سال گذشته برخی به این میراث،هویت و فرهنگ بی مهری داشتند و از سوی دیگر بخاطر وطن در جشنواره حضور دارند، حفظ این سرمایه چطور میتواند به کسانی که بی مهری کردند تلنگر بزند، گفت: پاسخ به این سوال هم آسان است و هم سخت. اگر حتی فرض بی مهری کنیم آیا پاسخ بی مهری،بی مهری است؟!. من فکر میکنم ما حق نداریم به هرکسی که در این سرزمین زندگی میکند و شهروند این کشور و تابع قوانین این کشور است بیمهری کنیم. ممکن است در بعضی از امور اختلاف سلیقه یا تضاد منافع یا حتی تعارض منافع داشته باشیم آیا اینها را با قاعده حد اکمل تنبه یکدیگر جلو ببریم یا فرصت ها را بار دیگر برای کنار هم بودن ایجاد کنیم. به نظرم شیوه دوم با توجه به خصلت های فرهنگی اعتقادی تاریخی ما همگون تر است.
وی ابراز داشت: همه ما از این که در موقعیتی قرار بگیریم که با هم مهربانی کنیم کسی را ندیدم که غصه خورده باشد. باید شرایط را در نظر گرفت گاهی امکان تشخیص درست برای طرفین وجود ندارد و جشنواره ذاتا محل تشویق است. جشنواره برگزار می شود تا مشوق هنرمندان باشد و محل تنبیه کسی نباید قرار گیرد. همه باید متوجه باشیم که کجا زندگی میکنیمم و چه تعهداتی داریم حرف درست و منطقی است.
به این که محصولات متعلق به دولت قبل است فکر نمیکنم
وی درباره سم زدایی از جشنواره و آثاری که از دوره قبلی به جشنواره راه یافته است، تغییرات جشنواره و تفاوت آن با دوره های قبلی گفت: با احترام به همه کسانی که نظر خود را اعلام می کنند الزاما هر نظری در هرجایی مطرح شود توافق جمعی وجود ندارد و دیدگاه ها شخصی هستند. من جزو طیفی هستم که هر امر خیری در طول هزاران سال تاریخ سرزمین صورت گرفته همه ما در آن سهیم هستیم معتقدم و اگر عیب و اشکالی هم ایجاد شده باشد همه مقصر هستند. من به این تقسیم بندی ها باور ندارم. اجرای جشنواره فیلم فجر امسال مسئولیت دولت جدید است و فعالیت های خودش را دارد و میزانسن مورد نظر خود را چیدمان کرده است. با آداب و سلایق کسانی که مسئولیت می پذیرند تطابق حداقلی دارد و فکر میکنم امسال به سلیقه دیگری به جشنواره نگاه شده است. جشنواره محل جدلهای سابق نیست بلکه محل افق گشایی های آینده است و هرچقدر درباره گذشته جدل کنیم و آسیب شناسی کنیم اما اگر برای امروز و فردا ایده ای نداشته باشیم این جدل ها کمک نمیکند مگر این که با باور فردا برای کاری کردیم صحبت کنیم. جشنواره فجر امسال نمیتواند خودش منتقد سال گذشته خود باشد.
دبیر جشنواره توضیح داد: تغییر و تحولاتی انجام شده است و نمی توان فرافکنی کرد و ایرادات را به دیگران و حسنها را به خود نسبت داد. من این عادت را ندارم و نقدها و ایرادات خودم را می پذیرم اما به این که محصولات متعلق به دولت قبل است فکر نمیکنم چرا که نسل جدید فراتر از این قواعد کار میکند و به نظرم امتیاز بزرگ جشنواره امسال همین خصلت است.
اکران دانش آموزی و همچنین درباره آثار توقیفی در سانس ویژه
وی درباره اکران صبحها و بخصوص اکران دانش آموزی و همچنین درباره آثار توقیفی در سانس ویژه پرسید که شاهسواری پاسخ داد: بخش ویژه همانطور که در مراسم اعلام اسامی در بخش سینمای ایران بیان کردیم فیلم هایی هستند که به دلایل گوناگون در قالب جشنواره نمیگنجند مانند سال تولید اثر، حضور در جشنوارههای دیگر، ممیزی و ... ما فکر میکنیم نمایش این دست از آثار که هم تنوع موضوعی و هم ساختاری دارند که در آنها مستند، داستانی، تجربی و ... وجود دارد و آیینه تمام نمای سینمای ایران را در محضر شما اهل رسانه قرار دهد تا یک تحلیل وسیع داشته باشید.
وی افزود: وقتی این آثار را میبینید در واقع نمونهای از تمام موجودی های ما را در ویترین جشنواره مشاهده می کنید. فرصت بررسی نقد نظر و تحلیل نسبت به مجموعه سینمای ایران با کمک شما فراهم میشود و از روز جمعه که نمایش آثار آغاز میشود نمایش آثار در سانس ویژه نیز شروع خواهد شد و فکر میکنم بخش قابل توجهی است فارغ از این که چه فیلمی است و چه کیفیتی دارد قضاوت با شماست.
شاهسواری همچنین در خصوص اکران ویژه دانش آموزی چهل و سومین جشنواره فیلم فجر،اظهار کرد: با هماهنگی که داشتیم نمایشهای ویژه برای دانش آموزان در سانس صبح سینمای تهران خواهیم داشت. برای توان خواهان در جاهای مختلف پیش بینی نمایش آثار داشتیم که گلاره عباسی زحمت بسیاری در این زمینه کشید و مصطفی کیایی نیز همراهی خیلی خوبی در این حوزه داشت. یک بخش دیگری که از دو شب پیش شروع شده است نمایش فیلم در جزیره بوموسی در فضای باز است که نمایش آن آغاز شده است و سالن سینمای بوموسی به کمک سینماشهر و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از ۲۷ بهمن ماه وارد چرخه اکران عمومی میشود.
تذکر دبیر فیلم فیلم برای گسترش حواشی
وی درباره قهر برخی از هنرمندان و جلوگیری از حواشی و اینکه چه تدابیری در نظر گرفته شده، خاطر نشان کرد: اصحاب رسانه در این حوزه نقش مهمی دارند و نباید بگذارید که این اتفاق رخ دهد. با تن دادن به حاشیهای که من ایجاد میکنم و شما به آن پروبال میدهید گسترش پیدا میکند و گاهی اوقات به این سمت میرود که با حاشیه میتوان کار را پیش برد. تمنای من از شما این است که مراقب باشید خودمان بانی گسترش حواشی که هیچ ربطی به هنر و هنرمندی ندارد، نباشید.
جایزه نقدی امسال بین فیلمهای بلند داستانی، کوتاه، مستند، بخش تبلیغات از یک تناسب کافی برخوردار است
وی درباره جوایز نقدی جشنواره بیان کرد: جشنواره با جایزه نقدی بخشی از اعتبارات تاریخی خود را به چالش کشید، اما وارد جریانی شدیم که باید اهدای سیمرغ را با یک جایزه نقدی همراه کنیم در حالی که ارزش سیمرغ که نقش اساطیری دارد نباید با جایزه نقدی مقیاس می شد و وقتی این کار را کردیم با اعداد و ارقام متنوع پیش رفتیم که این هم از یک ساختار و منش درست خارج شد. جایزه نقدی امسال بین فیلمهای بلند داستانی، کوتاه، مستند، بخش تبلیغات از یک تناسب کافی برخوردار است و فکر میکنم اعداد و ارقام به نسبت مجموعه امکانات مالی جشنواره نسبت به دوره های قبلی تغییر جدی خواهد داشت.
نقد فیلم با یک بار فیلم دیدن در سالنی که غیراستاندارد حوزه سینماست کافی نیست
وی درباره نشستهای نقد و بررسی جشنواره و همچنین شعار وفاق اظهار داشت: جشنواره فیلم فجر و نشستهای پرسش و پاسخ پیش از این که محل نقد و تحلیل زیبایی شناسی و تکنیک باشد بیشتر آشنایی و معرفی است. به نوعی ایجاد فضا برای اثر و کسانی است که به تازگی فیلم ساختهاند و تازه وارد جرگه شدهاند و باید تجربه مواجه با اهل رسانه را پیدا کنند. نقد فیلم با یک بار فیلم دیدن در سالنی که غیراستاندارد حوزه سینماست کافی نیست و به نظرم به دلیل تجربه ای که پیدا میکنند باید از این جا خوشحال خارج شوند نه این که خسته و دلشکسته باشند.
او ادامه داد: در این دوره جشنواره متفاوت خواهد بود و در آینده درباره این نکات صحبت خواهد شد.
دانشجویان نیم بها بلیت جشنواره را تهیه کننند موضوعی که تاکنون رخ نداده است
وی درباره گلایه برخی از عوامل فیلمها و جابجایی سانسها و دلیل این تغییرات که تا شب گذشته ادامه داشته است، تصریح کرد: برخی از دوستان از نظم و ترتیب در این ایام صحبت کردند ولی فکر میکنم در برخی از جاها همچنان گرفتار هستیم. متاسفانه به دلیل حضور پرتعداد علاقمندان سایتهای فروش بلیت با مشکل و کندی مواجه شده است. در عین حال که خبر جذاب و دلنشینی است اما این خوب نیست. ما امسال سالنهای اختصاصی را به صفر رساندیم و غیر از اصحاب رسانه، اعضای خانه سینما، مجموعه شهرداری تهران که در مقام حامی جشنواره قرار گرفته و بانک ملی که حامی جشنواره است به هیچ کجا سالن اختصاصی ندادیم و فقط خرید بلیت را ایجاد کردیم و برای دانشجویان نیز خرید بلیت نیم بهاست که تاکنون در دوره های جشنواره این اتفاق رخ نداده است و با همکاری وزارت علوم و سایت دانشگاهها در حال انجام است. حال و احوال خوبی که از حس و حال اجتماعی وجود دارد به علاقمندان جشنواره منتقل شده است و این اشکالات متعلق به اشتیاق حضور است و میدانم که گاهی درگیر اخلال می شویم و فرصت تبلیغات برایشان اندک است اما امیدوارم در حداقل ممکن باشد.
چهار مجری برای نشستهای فیلم فجر چهل و سوم
با اعلام مسعود نجفی مدیر روابط عمومی جشنواره، محمدرضا مقدسیان، فرزاد حسنی، منصور ضابطیان و اکبر نبوی ۴ مجری نشستهای پرسش و پاسخ چهل و سومین جشنواره فیلم فجر خواهند بود.
مجری خوب کم داریم
دبیر جشنواره فیلم فجر درباره فیلمهای رزرو و خارج از مسابقه و همچنین تکراری بودن مجریان مراسم افتتاحیه و اختتامیه افزود: طبق قاعدهای که اعلام کردیم دو شب پیش متوجه شدیم فیلم «زمانی در ابدیت» امکان حضور ندارد چرا که امکان دسترسی به نسخه را نداریم و نظام کنترل بر نسخه وجود ندارد. برخی از آثار در حال رسیدن هستند اما میدانستیم که در کدام بخش مانده است و خط سیر آثار در دبیرخانه مشخص است و میدانستیم که چه زمانی بدست ما می رسد. اما درباره این فیلم امکانش فراهم نشد ضمن این که متوجه مسائل حقوقی این فیلم شدیم که درنهایت به کنارگذاری آن منجر شد.
وی درباره آثار رزرو جشنواره نیز بیان کرد: دشواری سنگینی بود که از میان این آثار انتخاب کنیم چرا که به نظرم ظلم در حق باقی آثار است. در این مورد من به تنهایی تصمیم گرفتم و احساس کردم قدرت انتخاب بین چند فیلمی که مانند هم هستند و میتوانند جایگزین شوند نداشتم و به نظرم عادلانه این بود که هیچ فیلمی را به بخش مسابقه اضافه نکنم و از صاحبان خواهش کردم در بخش خارج از مسابقه به نمایش درآیند. چون در بخش رای گیری مردمی و داوری حضور ندارند میتوانند سرفرصت اقدام کنند و بعد ما خودمان را از منظر شما می بینیم.
شاهسواری افزود: در راستای حمایت و تشویق از دوستان آقای نجفی مسئولیت این بخش را برعهده دارند و قواعدی وجود دارد. واقعیت این است که مجری خوب کم داریم.
جزئیات مراسم اختتامیه و افتتاحیه فیلم فجر/ افتتاحیه با وزیر ارشاد در تالار وحدت، اختتامیه بدون سخنرانی
شاهسواری درباره جزییات مراسم افتتاحیه و اختتامیه و همچنین اکران فیلمی که در جشنواره داخلی حضور داشته است پرسید.
دبیر جشنواره بیان کرد: مراسم افتتاحیه فردا ساعت ۱۸ در تالار وحدت برگزار خواهد شد که اصلی ترین بخش اهدای جوایز بخش تبلیغات و همچنین تکریم سه هنرمندی است که از آنها یاد کردم. همچنین معین شریف خواننده لبنانی به یاد همه زنان و دخترانی که در این مدت مورد ظلم قرار گرفتند ما را همراهی خواهد کرد. همچنین سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در مراسم حضور خواهند داشت. در روز اختتامیه نیز هیچ سخنرانی نخواهیم داشت و صرفا جوایز اهدا خواهد شد که ایده وزیر فرهنگ و ارشاد است.
شاهسواری درباره بخش دوم سوال نیز گفت: تناقضاتی در آیین نامه جشنواره وجود دارد که باید برطرف شوند. متاسفانه با تفکیک بخش ملی از بین الملل هنوز ایین نامه تغییراتی نداشته است و در فاصله دوماه نمی توانستیم در این زمینه کاری انجام دهیم. چرا که قبل از اعلام حکم من ثبت نام آثار شروع شده بود که امیدوارم ما را ببخشید که ناشی از یک امر پیشین است و در سالهای آینده براساس یک اساسنامه مستحکم این ماجرا را پیش ببرند تا این اشکالات به جا و درست برطرف شوند.
توزیع جوایز در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر
وی درباره توزیع جوایز گفت: هرآنچه در فراخوان اعلام شد انجام خواهد شد. البته با تشخیص شورای سیاستگذاری و دبیر بخشی را میتوانیم جدا کنیم تمرکز ما بر کیفیت و وجه تکنیکال و هنری آثار است. جایزه تماشاگران کارکرد خود را دارد و جایزه از نگاه ملی نیز سالهاست که وجود دارد اما جایزه ویژه دیگری نخواهیم داشت.
جشنواره را یا باید تبدیل به یک جشن ملی کنیم و یا با قواعد و استانداردهای جهانی مواجه شویم
وی درباره محافظه کارانه رفتار کردن دبیران دورههای گذشته جشنواره در معرفی و یا انتخاب آثار گفت: هر شجاعتی الزاما معنای زدن به دیوار و سربه دیوار کوبیدن نیست. گاهی اوقات به نحوی به شرایط اجتماعی ما بر میگردد. دختران وپسران ما از ما سوالاتی دارند که نتوانستیم به آنها پاسخ دهیم که این به دلیل نادانی ماست و ربطی به شجاعت و ترس ما ندارد. اینکه هنرمندی(درخواست مهران غفوریان از رئیس جمهور برای حضور یک فیلم در جشنواره فیلم فجر ) از رئیس جمهور خود تقاضا می کند از نظر من اشکالی ندارد چرا که شهروند است و میتواند از حق خود دفاع کند. اما اینکه چرا از او تقاضا میکند بحث دیگری است. اگر رئیس جمهور دستور دهند از نظر افکار عمومی ظلم است یا محبت؟ قواعد و مقررات نیازمند بازنگری جدی است و هرکدام از شما میتوانید درباره بهتر شدن جشنواره صحبت کنید. آیا معیار جشنواره ما برلین و کن و ... است؟ نیست. اگر جشنواره ای شبیه به جشنواره فیلم فجر در جهان یافتید جایزه دارد. ما تنها جشنواره در جهان هستیم که محصولات تولیدی سینمای آن کشور را که به نمایش عمومی در نیامده است در همه اجزا مورد قضاوت و داوری قرار می دهیم. این تک بودن جشنواره اقتضائات خودش را دارد از نظر من جشنواره را یا باید تبدیل به یک جشن ملی کنیم و یا با قواعد و استانداردهای جهانی مواجه شویم.
وی ادامه داد: ما از شهرستانهای دور و نزدیک متقاضی این هستند که جشنواره در شهرهایشان نمایش داده شود و یا بلیت بگیرند. این تفاوت ها را باید درک کرد که ویژگی جشنواره فیلم فجر است و عیب نیست. اگر توجه به این ویژگی ها محافظه کاری و عدم جسارت است من ندارم اما اگر نقد شجاعت می طلبد به فاکتور دانایی نیازمند است که به من بگویید در این زمینه چطور و چگونه باید رفتار کنیم.
موافق جداشدن بخش بینالملل جشنواره هستم
شاهسواری درباره جداشدن بخش بینالملل جشنواره توضیح داد: من جزو موافقین این جداسازی هستم چرا که سینمای ایران صاحب منزلتی است که باید جشنواره ای با استانداردهای بالای جهانی داشته باشد، اما درباره اجرای این ایده نمی دانم سازمان سینمایی در چه شرایطی است و میدانم که در حال مذاکره با فیاپف هستند برای تعیین تاریخ که درجه الف آن باقی مانده است و برسر تاریخ آن در حال مذاکره هستند.
هرشب یک فیلم متفاوت خواهیم داشت
خبرنگاری درباره اعلام اسامی آثار بخش ویژه و تعداد آنها پرسید که دبیر جشنواره در پاسخ گفت: ما هرشب یک فیلم متفاوت خواهیم داشت و سر هیچ فیلمی بحثی وجود ندارد.
مدعی این نیستم که همه آثار به نمایش درآمده درخشان هستند
وی درباره اینکه چرا ۳۳ فیلم باید در جشنواره به نمایش درآید در حالی که حد نصاب آرا هیات انتخاب را جذب نکردهاند، اظهار داشت: این آمار اشتباهی است و ممکن است برخی از شما از آثار خوشتان بیاید و برخی دیگر خوششان نیاید. صورت جلسه هیات انتخاب نزد من است و اسناد آن موجود است. من مدعی این نیستم که همه آثار به نمایش درآمده درخشان هستند. ۲۲ فیلم بخش مسابقه قبلا هم در جشنواره حضور داشتند و ما صرفا به دلیل ظلمی که در حق عوامل فیلم اولی ایجاد میشد این بخش را تجمیع کردیم و در نهایت ۳۳ فیلم انتخاب شد اما سیمرغ کارگردانی بهترین فیلم اول همچنان سرجای خودش است.
آیا حجم آثار به قضاوتها ضربه می زند؟
وی درباره اینکه آیا حجم آثار به قضاوتها ضربه نمیزند، گفت: ۲۲ فیلم در بخش مسابقه و ۱۱ فیلم در بخش نگاه نو بود و براساس مقررات جشنواره ۴ پویانمایی نیز مورد داوری قرار خواهند گرفت. جشنواره فیلم فجر یک جشنواره با ویژگیهای خاص خودش است که تقاضا دارم به این ویژگیها به لحاظ تاریخی، هویت بخشی به بخشی از تاریخ سینمای ایران، ایجاد مشاغل و ... خدمات وسیعی کرده است که قابل احترام است و از جایی باید تغییراتی داشته باشد که تاکنون رخ نداده و امیدوارم در آینده رخ دهد.
انتهای پیام/