وزیر نیرو: فقط نصف بودجه امسال آب را دریافت کرده ایم
به گزارش خبرگزاری آنا، عباس علیآبادی امروز در آخرین روز از برگزاری بیستمین نمایشگاه تخصصی و بینالمللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب از غرفه شرکتهای فعال در این حوزه بازدید کرد.
وزیر نیرو در حاشیه نمایشگاه بینالمللی صنعت آب در جمع خبر نگاران در پاسخ به سوال ایسنا درخصوص حمایت و نقش بخش خصوصی در رفع چالشهای وزارت نیرو، اظهار کرد: حمایت از بخش خصوصی برای جذب سرمایه وابسته به جذاب کردن محیط و کاهش ریسک سرمایهگذاری است، برنامه وزرات نیرو اجرای سیاستهایی در همین راستاست.
وی افزود: ریسکهای مدیریت شدهای را در اختیارشان قرار دهیم و ریسکهایی که قابل مدیریت نیز را حذف کنیم؛ بهطوری که دولت در این بخشها نقش ایفا کند و با ایجاد بازارهای مناسب فضا را برای اینکه بخش خصوصی بتواند از سرمایه خود بهره کافی را ببرد فراهم خواهیم کرد.
به گفته وزیر نیرو به دنبال ایجاد ساز و کارهایی هستیم که بخش خصوصی ضمن کاهش ریسک بتواند سود معقولی نیز داشته باشد. اکنون نیز این بخش وارد صنعت آب و برق شده است بهطوری که بیش از ۳۵ هزار مگاوات داوطلب برای سرمایهگذاری در بخش برق وجود دارد.
بودجه امسال آب به دستمان نرسیده است
وزیر نیرو با بیان اینکه برنامههای بخش آب کشور کاملا مشخص شده و درخواستهایی را برای تأمین مالی طرحهای اضطراری و اولویتدار بخش آب به هیئت دولت و سازمان برنامه ارائه کردهایم، گفت: بخشی از این درخواستها در مرحله تصویب قرار دارد، اما هنوز تا نقطه هدف که دریافت منابع مالی مورد نیاز است فاصله داریم.
وی افزود: بودجه امسال بخش آب که سال گذشته تصویب شده را با وجود آنکه در ماههای پایانی سال هستیم هنوز به دستمان نرسیده و کمتر از نصف آن را دریافت کردهایم.
علیآبادی با بیان اینکه در حوزه آب در بخش شیرینسازی و بازچرخانی آب سیاستهای جدی برای حمایت از بخش خصوصی داریم، اظهار کرد: در بخش شرب نیز برنامههایی را در دستور کار داریم البته از گذشته خیرین در این حوزه وجود داشتند، در حوزه سرمایهگذاری نیز در تلاش هستیم تا با ایجاد ساز و کاری میزان سرمایه و فعالیتها را توسعه دهیم.
وی با اشاره به وضعیت منابع آبی کشور، گفت: ایران در کمربند خشکی قرار دارد، کشورهای مشابه ما و یا بدتر از ما نیز وجود دارد، در این شرایط نمیتوانیم از الگوهای درآبی استفاده کنیم چراکه در منطقهای قرار گرفتهایم که آب کمی داریم.
وزیر نیرو افزود: در زمانهای گذشته بیش از ۴۰۰ میلیارد متر مکعب آورد سالانه داشتیم که از این میزان ۱۳۰ میلیارد متر مکعب آن در سفرههای زیرزمینی قابل استفاده بود.
علی آبادی با تاکید بر اینکه اکنون در حال حاضر شرایط به نحوی است که این عدد به کمتر از ۳۸۰ میلیارد متر مکعب است و بیشتر از ۱۵۰ میلیارد متر مکعب به آبخوانها بدهی داریم، گفت: سالانه حدود سه تا چهار میلیارد متر مکعب به این عدد اضافه میشود.
وی با تاکید بر لزوم صرفهجویی در منابع آبی، گفت: باید به سمت بهرهوری حداکثری برویم، متاسفانه در بسیاری از سفرههای زیرزمینی وضعیت خوب نیست ممکن است دچار فرونشست شویم؛ لذا باید به سمت روشهای بهرهور در تمام بخشهای کشاورزی و صنعتی پیش برویم.
وزیر نیرو با بیان اینکه از بورس برای جذاب کردن اقتصاد آب و برق و افزایش انگیزه بخش خصوصی برای سرمایهگذاری در این دو حوزه استفاده میشود، گفت: یکی از رسالتهای جدی وزارت نیرو در رابطه با مدیریت منابع آب کشور صیانت از آبهای زیرزمینی و جلوگیری از برداشتهای غیرمجاز است.
به گفته علی آبادی به دلیل کاهش شدید بارشها در سالهای گذشته اکنون بسیاری از شهرهای کشور در وضعیت تنش آبی قرار دارند و وزارت نیرو تلاش دارد ضمن اولویتبندی این شهرها نسبت به رفع مشکلات آبی آنها در دو فاز کوتاه مدت و بلند مدت اقدام کند.
سیاست ایران در رابطه با آبهای مرزی عمل به تعهدات و قوانین بینالمللی است
وی در بخش دیگر سخنان خود در خصوص حقابههای ایران اظهار کرد: یکی از موضوعات بسیار مهم در حوزه آب، مدیریت آبهای مرزی است و با توجه به اینکه ایران به دلیل موقعیت جغرافیایی در برخی مرزها دریافتکننده حقابه و در برخی مرزها تحویل دهنده حقابه است، سیاست ایران در رابطه با آبهای مرزی عمل به تعهدات و قوانین بینالمللی و رعایت انصاف است. بر همین اساس از کشورهای همسایه نیز انتظار میرود در رابطه با حقابههای ایران رفتار مشابهی داشته باشند.
وی افزود: در خصوص حقابه ایران از افغانستان نیز دولت تلاش دارد تا در سایه گفتوگو و تعامل با کشور همسایه و نیز استفاده از ظرفیتهای بومی و محلی نسبت به حل مشکلات و تأمین حقابه اقدام کند.
برنامههای مفصلی برای ارتقاء راندمان آب وجود دارد
وزیر نیرو در ارتباط با مدیریت آب در بخش کشاورزی گفت: در رابطه با مدیریت آب کشاورزی یکی از موضوعات مهم تغییر الگوی کشت و روی آوردن به کشت گیاهان کم آب بر و سازگار با محیط و کشت گلخانهای است که وزارت نیرو در این رابطه وظیفه تأمین آب و ترویج روشهای صحیح بهرهبرداری از آب را بر عهده دارد، اما مسئولیت اصلی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی است که البته میدانیم برنامههای مفصلی در این رابطه در دستور کار دارند.
وی با بیان اینکه همچنین در این بخش یکی از رسالتهای اصلی وزارت نیرو صیانت از آبهای زیر زمینی و جلوگیری از برداشتهای غیرمجاز از آبخوانها است که این برنامهها نیز با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و با جدیت اجرایی میشود: افزود: اولویت وزارت نیرو در اجرای برنامهها تمرکز روی برنامه هفتم توسعه است. در سال جاری کمتر از نصف بودجه تصویب شده مدیریت منابع آب کشور محقق شده است که این نشان میدهد وزارت نیرو برای اجرای برنامه و پروژههای خود به شدت به کمک بخش خصوصی نیاز دارد. بر همین اساس در تلاش هستیم تا با جذاب کردن اقتصاد چه در بخش آب و چه در بخش برق امکان افزایش سرمایهگذاری در رابطه فراهم شود.
وی در خصوص برنامههای وزارت نیرو برای جذاب کردن اقتصاد آب و برق گفت: یکی از ابزارهای مهم وزارت نیرو برای جذاب کردن فضای کسب و کار در صنعت آب و برق راهاندازی و توسعه بورس است و بر این اساس آن دسته از مصرفکنندگانی که ه فراتر از الگوی مصوب نیاز به آب و یا برق دارند، باید مازاد نیاز خود را از بورس و با قیمتهای معقولی که در بازار تعیین میشود، خریداری کنند.
به گزارش آنا، وزیر نیرو در این بازدید با همراهی جمعی از مسئولان صنعت آب و آبفا و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان آخرین دستاوردهای ارائه شده از سوی شرکتهای داخلی در حوزه صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب قرار گرفت.
در جریان این بازدید فعالان صنعت آب به بیان چالشها و دغدغههای خود پرداخته و خواستار حمایت دولت از این صنعت شدند.
بیستمین نمایشگاه تخصصی و بینالمللی صنعت آب و تاسیسات آب و فاضلاب ایران با شعار «ایران پایدار با مدیریت تعاملی و فناورانه» از چهارشنبه، سوم تا امروز (شنبه) ششم بهمن با حضور ۱۵۰ شرکت داخلی و ۵ شرکت خارجی با ارائه و معرفی جدیدترین تکنولوژی و فناوریهای صنعت آب و فاضلاب در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد.
انتهای پیام/