برای «کیمیاگر» صبورانه تلاش کردیم/ نجات خانههای تاریخی کاشان به روایت یک مستند
نویسنده و کارگردان مستند «کیمیاگر»درباره محتوای این اثر که اخیرا در هجدهمین جشنواره سینما حقیقت نیز به نمایش در آمد به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: این مستند درباره بحث تخریب بناهای تاریخی بسیار مهم ولی فراموش شده است. مستند «کیمیاگر» کاری بود که با علاقه زیاد آغاز و بعد از حدود سه سال به سرانجام رسید. برای لحظه به لحظه فیلم صبورانه تلاش کردیم و حضور در هجدهمین جشنواره «سینماحقیقت» بسیار لذتبخش بود.
مصطفی شبان اظهار کرد: مهمترین مشکلی که در روند تولید این مستند داشتم، کم بودن تصاویر بود و، چون به حدود سی سال پیش مربوط میشد و خارج از ایران هم بود، نمیتوانستم به راحتی از منابع آرشیوی استفاده کنم و این تا حدی مسیر را دشوار کرد. ولی زمانی که فیلم را به همراه مخاطبان در سالنهای «سینماحقیقت» دیدم، با تماشای به ثمر نشستن زحمات و تلاش سه ساله، تمام خستگی از تنم در رفت.
بازخوردهای خوب در دو رویداد فرهنگی و هنری
شبان در بخش دیگری از صحبتهای خود مطرح کرد: روز چهارشنبه ۳ بهمن ماه اولین کنگره معماری ایران در کاشان برگزار شد و این مستند برای مردم و معماران بزرگی که در آن جلسه حضور داشتند، نمایش داده شد. در نمایشهایی که در جشنواره «سینماحقیقت» و همین کنگره معماری داشتیم، آنقدر بازخوردهای خوب دریافت کردم که این برای من کفایت میکند و از چنین اتفاقی بسیار خوشحال هستم.
این مستندساز گفت: به نظر من هر فیلمسازی باید در حیطهای کار کند که به آن علاقه و شناخت دارد و به منابع موردنیاز هم دسترسی داشته باشد. من هر سه این موارد را داشتم که به تولید «کیمیاگر» منجر شد. آشنایی من با این مقوله اتفاقی بود و در ابتدا طرحی ساده به تلویزیون دادم ولی وقتی کار را شروع کردم، انقدر جالب بود که من را مجذوب خود کرد. سه عامل بالا و اهل کاشان بودن و شرایط حاکم بر کاشان باعث علاقه من به این موضوع و ساخت مستند «کیمیاگر» شد.
پرترهای از ناجی خانههای تاریخی کاشان
مصطفی شبان در پایان درباره کارهای آینده خود گفت: پروژه بعدی که تا حدی مشغول آن هستم؛ پرترهای از سید اکبر حلی اولین معمار مرمت کننده خانههای کاشانی است. در سال ۱۳۷۲ پویش بزرگی در کاشان شکل میگیرد که تاثیرگذاری فراگیر آن باعث میشود ایرانیهایی که در خارج از کشور ساکن هستند و حتی برخی از خارجیها برای نجات خانههای کاشان به آنجا سفر کنند و اولین معماری که به شکل عملی چنین کاری را پیش میبرد؛ سید اکبر حلی است.
مستند «کیمیاگر» به نویسندگی و کارگردانی مصطفی شبان و تهیه شده در مرکز گسترش سینمای مستند، تجربی و پویانمایی در هجدهمین جشنواره بینالمللی «سینماحقیقت» حضور داشت و در مراسم اختتامیه این رویداد موفق به دریافت جایزه ویژه دبیر برای شخصیت فیلم شد.
انتهای پیام/