دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

سالانه ۵۰۰ هزار جنین در کشور سقط می‌شود

سالانه ۵۰۰ هزار جنین در کشور سقط می‌شود
دکترای بهداشت باروری و رئیس جمعیت مامایی با اشاره به اینکه سالانه ۵۰۰ هزار سقط جنین در کشور انجام می‌شود، گفت: عفونت، خونریزی‌های شدید و چسبندگی‌های رحم از عوارض بسیار شایع در سقط جنین است.
کد خبر : 954047

به گزارش خبرنگار آنا؛ پویش نفش با محوریت پیشگیری از سقط جنین و بیان عوارض آن برای زنان و مادران، صبح امروز سوم بهمن ماه ۱۴۰۳ در سالن کنفرانس بیمارستان شهید اکبرآبادی با حضور برخی از ماما‌ها و متخصصین بهداشت باروری، برگزار شد.

سکینه بهبودی کارشناس ارشد مشاوره در مامایی با بیان اینکه مهم‌ترین دلیل سقط ناآگاهی است، تاکید کرد: مادران و خانواده‌ها می‌توانند با بهبود شرایط زندگی از سقط و قتل جنین جلوگیری کنند.

مشکلات مالی تنها دلیل سقط نیست

مرضیه ابراهیمی دکترای  بهداشت باروری و عضو هیئت علمی دانشگاه ارومیه ادامه داد: تمام ناآگاهی‌های مادران و خانواده‌ها می‌تواند از طریق مراکز بهداشت و مراکز مامایی حل شود.

وی افزود: با توجه به پژوهش‌های وزارت بهداشت، سقط جنین دلایل بسیاری دارد و پرداخت هزینه‌های فرزند و مشکلات مالی تنها دلیل سقط نیست.

جمیله ملکوتی، دکترای بهداشت باروری استادیار علوم پزشکی  تبریز با اشاره به اینکه جامعه ما در ۳۰ سال آینده به سمت کهن‌سالی می‌رود، تشریح کرد: شناسایی، ارتباط، انجام مشاوره، شنیدن مشکلات و ناراحتی‌های مادر، استفاده از توصیه‌های دینی، کمک‌گرفتن از خانواده، برانگیختن احساسات و ایجاد روحیه از راهکار‌هایی است که می‌توانند مادران را از سقط جنین منصرف کنند.

وی افزود: مادران در هفته‌های ۴ تا ۶ بارداری، در خطر سقط جنین هستند و بیشتر مراجعات برای سقط جنین در این ایام است.

آموزش مشاوره و پیشگیری؛ اصلی‌ترین وظیفه ماما‌ها در جلوگیری از سقط جنین

ماریا صادقی دکترای بهداشت باروری رئیس جمعیت مامایی با اشاره به اینکه سالانه ۵۰۰ هزار سقط جنین در کشور انجام می‌شود، گفت: عفونت، خونریزی‌های شدید و چسبندگی‌های رحم از عوارض بسیار شایع در سقط جنین است. تمام سقط‌های جنینی که در کشور انجام می‌شود غیر قانونی است و توسط افراد غیرمجاز انجام می‌شود.

وی ادامه داد: بسیاری از افرادی که تجربه سقط جنین داشته‌اند مجبور به انجام جراحی‌های بسیاری برای از بین بردن عوارض آن می‌شوند.

صادقی تاکید کرد: ماما‌های کشور باید در آموزش بیشتر فعال شوند و با فعالیت بیشتر آمار سقط جنین را کاهش دهند. آموزش مشاوره و پیشگیری از وظایف اصلی ماما‌ها برای جلوگیری از سقط جنین است.

شهلا خسروی عضو برد مامایی و هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: همه حوزه‌های پزشکی مشکلاتی دارند و ماما‌ها هم از این معضلات مستثنی نیستند، اما وجود این مشکلات ماماها را از ارائه خدمت باز نمی‌دارد.

خسروی تاکید کرد: اصلی‌ترین مشوق‌های سقط جنین پدر‌ها هستند بنابراین باید آگاهی‌بخشی به مرد‌ها و پدر‌ها بیشتر شود.

وی افزود: پایان‌نامه‌های بسیاری در کشور با موضوع عوارض و معضلات سقط جنین در کشور وجود دارد. همچنین ماما‌ها در هر موقعیتی می‌توانند آمادگی بخشی و خوشایند سازی زایمان را انجام دهند.

خانم‌ها در طول عمر نیازمند ماما‌ها هستند

صدیقه عبداله پور  متخصص بهداشت باروری گفت: در واقع ماماها همراه زنان هستند که یک خانم باید از کودکی تا دوران پیری از خدمات آنها بهره‌مند شود. نقش ماما‌ها در کشور غیر قابل انکار است.

وی ادامه داد: ماما‌ها جمعیت هر شهر و روستای خود را تحت پوشش خود قرار می‌دهند.  همچنین سازمان جهانی بهداشت ماما‌ها را به عنوان جعبه ابزار سلامت می‌داند و یکی از مهم‌ترین کار‌هایی که ماما‌ها باید انجام دهند حفظ کرامت مادر و جنین و رعایت اخلاق پزشکی است.

ناهید جهانی دکترای بهداشت باروری با اشاره به کنگره حفظ کرامت مادر در چند ماه گذشته گفت: نقص‌هایی در شغل ماما‌ها وجود دارد که باید به آن توجه شود و برای جلوگیری از سقط جنین نیازمند همکاری بین بخشی هستیم.

جلوگیری از سقط جنین نیازمند همکاری بین‌بخشی

مریم مریدی متخصص بهداشت باروری عضو هیئت علمی و گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه مطالعاتی که در کشور انجام شده نشان می‌دهد علت اصلی مراجعه افراد به سقط جنین در دسترس بودن عوامل و دارو‌های سقط جنین است.

وی افزود: صنعتی شدن، کمرنگ شدن نقش همسر و مدرن شدن شهر‌ها از عوامل اصلی سقط جنین است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب