دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مقیمی:

پژوهش‌های کاربردی، گفتمان‌های علمی و همکاری‌های مشترک محور توسعه علمی در حوزه و دانشگاه است

پژوهش‌های کاربردی، گفتمان‌های علمی و همکاری‌های مشترک محور توسعه علمی در حوزه و دانشگاه است
معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه؟بر اهمیت پژوهش‌های کاربردی و نیازسنجی‌های مرتبط با جامعه تأکید کرد و از ضرورت تقویت گفتمان‌های علمی بین دانشگاه و حوزه علمیه خبر داد.
کد خبر : 953670

به گزارش خبرنگار آنا، حجت‌الاسلام مقیمی، معاون پژوهش حوزه‌های علمیه در نشست هم‌اندیشی اجرای تفاهم‌نامه حوزه علمیه و دانشگاه آزاد اسلامی که امروز برگزار شد، اظهار کرد:  پژوهش‌های کاربردی و نیازسنجی‌های مرتبط با جامعه اهمیت بسیار زیادی دارد.

وی از ضرورت تقویت گفتمان‌های علمی بین دانشگاه و حوزه علمیه خبر داد.

مقیمی همچنین بر لزوم احیای جلسات مشترک علمی و همکاری در پروژه‌های تحقیقاتی تأکید کرد.

‌معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه، سخنرانی مهمی ایراد کرد.

وی در ابتدا با تبریک به جبهه مقاومت و آرزوی پیروزی برای آن، از فرصت فراهم‌شده برای برگزاری این نشست علمی قدردانی کرد.مقیمی در ادامه، مهم‌ترین اقدام‌های انجام‌شده در عرصه پژوهش را برشمرد و گفت: در طول سال گذشته، بیش از ۵ هزار طرح پژوهشی وارد شده که حدود ۹ تا ۱۰ درصد آنها تأیید شده است. ما در مرکز مدیریت حوزه آمادگی داریم تا پروژه‌های مشترک با واحد‌های مختلف دانشگاه‌ها، به ویژه دانشگاه آزاد، را در راستای نیاز‌های جامعه و کشور اجرایی کنیم.

وی افزود: همکاری با بیش از ۵۰ مرکز پژوهشی و پژوهشگاه در سطح کشور، ما را قادر ساخته تا پژوهش‌هایی متناسب با نیاز‌های نظام و جامعه انجام دهیم. در این راستا، توجه به پژوهش‌های کاربردی به جای پژوهش‌های بنیادی اولویت دارد.

معاون پژوهش مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه همچنین به ضرورت شناسایی و پاسخگویی به نیاز‌های علمی و دینی جامعه اشاره کرد و گفت: با استفاده از ظرفیت‌های موجود در پژوهشگاه‌ها و همکاران علمی، می‌توانیم پژوهش‌هایی متناسب با نیاز‌های جامعه تولید کنیم. یکی از این اقدامات، طرح‌های نیازسنجی است که در حوزه‌های مختلف علوم انسانی و اسلامی انجام می‌دهیم.

مقیمی همچنین از اهمیت گفتمان‌های علمی در میان اساتید و دانشجویان سخن گفت و پیشنهاد برگزاری جلسات نقد و نظر علمی در قالب‌های مختلف را مطرح کرد.وی افزود: طرح گفتمان‌های علمی باید در فضای دانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه تقویت شود و پژوهش‌های علمی و دینی به صورت فعال‌تر در دسترس دانشجویان قرار گیرد.

وی همچنین از همکاری‌های علمی میان دانشگاه‌ها و حوزه علمیه به عنوان یکی از ارکان مهم توسعه علمی کشور یاد کرد و بر لزوم احیای جلسات مشترک علمی تأکید کرد: با برگزاری جلسات مشترک علمی بین دانشگاه‌ها و حوزه، می‌توانیم پروژه‌های تحقیقاتی کاربردی و مفیدی برای حل مشکلات جامعه ارائه دهیم.

مقیمی به نیازسنجی‌های استانی اشاره کرد و گفت: ما در حال تولید کتاب‌های جغرافیای دینی و فرهنگی در ۱۷ استان کشور هستیم و از دانشگاه‌ها انتظار داریم که این نیازسنجی‌ها را در تحقیق‌ها و پایان‌نامه‌های خود مدنظر قرار دهند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب