دانشگاه آزاد اسلامی پیشرو در تولید گزارههای علمی در حوزه زنان و خانواده
به گزارش خبرنگار آنا، عاصمه قاسمی معاون امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی در نشست هماندیشی اجرای تفاهمنامه حوزه علمیه و دانشگاه آزاد اسلامی که امروز برگزار شد، با اشاره به ضرورت توجه به احکام اسلامی در بحث زنان و خانواده، گفت: حضرت آقا سالها پیش در سخنانی مهم به این نکته اشاره کردند که اگر میخواهیم در خصوص زنان یک حرکت حقیقی و اساسی داشته باشیم، باید به احکام اسلام رجوع کنیم.
وی افزود: این بیانات حضرت آقا در دهه ۷۰ همچنان معتبر و راهگشای بسیاری از مسائل در زمینه حقوق زنان و خانواده است.
قاسمی با اشاره به چالشهای موجود در سطح جهانی و داخلی در موضوع زن و خانواده، خاطرنشان کرد: امروزه ما شاهد هجمههای زیادی علیه هویت انسانی زن و مرد و نهاد خانواده هستیم. مباحثی مانند فمینیسم و حقوق زنان که گاهی تعریفهای متفاوتی از خانواده و جنسیت ارائه میدهند، موجب آسیبهای جدی به این مقولهها شده است.
وی به سخنان اخیر مقام معظم رهبری در دیدار با بانوان اشاره کرد و افزود: حضرت آقا در این دیدار بر لزوم تدوین منشور زن در اسلام تأکید کردند. این سخنان اهمیت ویژهای دارند، چرا که نشاندهنده ضرورت تبیین جایگاه زن در اسلام و توجه به خانواده به عنوان محور اصلی در تکامل زن و مرد است.
معاون امور زنان و خانواده دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر نقش دانشگاهها در این راستا گفت: دانشگاه آزاد اسلامی با حمایتهای جناب آقای رئیس دانشگاه و همافزایی میان اساتید و متخصصان، شبکهای از بانوان علمی در سرتاسر کشور تشکیل داده است که در زمینههای مختلف علمی و پژوهشی در موضوعات زنان و خانواده فعالیت میکنند. این شبکهها میتوانند به تولید نظریهها و گزارههای علمی کمک کنند که در راستای مقابله با چالشهای موجود در سطح جهانی و داخلی باشد.
وی همچنین به برگزاری همایشها و برنامههای علمی در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: در دانشگاه آزاد همایشهایی همچون زیست عفیفانه و زنان تربیت اجتماعی برگزار شده است که در آن بیش از ۱۰۰۰ پایاننامه و مقاله علمی مورد بررسی قرار گرفته است. این همایشها علاوه بر تقویت دانش علمی، ارتقا معنوی و بصیرتی اعضای هیئت علمی و دانشجویان را نیز در نظر دارد.
قاسمی افزود: امروزه بیش از ۲۰۰ محور تحقیقاتی در زمینه خانواده، ازدواج و عدالت جنسیتی در دانشگاه آزاد در حال پژوهش است. همچنین بیش از ۷۰۰۰ هیئت علمی زن، ۶۰۰۰ کارمند خانم و ۶۰۰ هزار دانشجوی دختر در این دانشگاه فعالیت دارند که تمامی این اقدامات، نقشی کلیدی در ترویج گفتمان صحیح اسلامی در حوزه زنان و خانواده ایفا میکنند.
وی به اهمیت پیوند میان دانشگاه و حوزههای دینی برای تولید گفتمانهای علمی و پاسخ به چالشهای جهانی تأکید کرد و بر ضرورت همکاری بیشتر میان نهادهای علمی و دینی در این حوزه تأکید کرد.
انتهای پیام/