دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

اجرای طرح نان کامل از سوی وزارت بهداشت؛ استاندارد‌های سبوس‌گیری نان بازنگری شد

اجرای طرح نان کامل از سوی وزارت بهداشت؛ استاندارد‌های سبوس‌گیری نان بازنگری شد
مدیر امنیت غذایی وزارت بهداشت گفت: سازمان استاندارد، استاندارد‌های آرد را ازلحاظ میزان سبوس‌گیری بازنگری کرد.
کد خبر : 953618

به گزارش خبرنگار آنا، زهرا عبداللهی متخصص تغذیه جامعه، و مدیر امنیت غذایی وزارت بهداشت در رابطه با سلامت نان اظهار کرد: افزودنی‌های غیرمجاز مانند جوش‌شیرین و جوهرقند به نان باعث ایجاد مشکل برای سلامتی افراد می‌شود. با توجه به این‌که جوهرقند می‌تواند سرطان‌زا باشد، اضافه کردن آن به نان می‌تواند مشکلات گوارشی وسوءهاضمه ایجاد کند.

عوارض افزودن جون‌شیرین به نان

وی ادامه داد: جوش‌شیرین حاوی سدیم است که می‌تواند باعث افزایش فشارخون، دفع ادراری کلسیم، پوکی استخوان و سرطان معده شود. اگر این نکات مهم در پخت نان رعایت نشود موجب است مشکلات ذکرشده برای مصرف‌کنندگان به وجود آید.

مدیر امنیت غذایی وزارت بهداشت با اشاره به این‌که افزودن مواد اضافی به نان غیرقانونی است، افزود: یکی از وظایف بازرسان بهداشت محیط، کنترل میزان افزودنی‌ها به نان است. در حال حاضر تعدادی از استان‌ها به‌طورکلی استفاده از جوش‌شیرین را حذف کرده‌اند؛ اما در استان‌هایی مانند تهران همچنان شاهد این تخلف هستیم.

سبوس‌های فله‌ای سلامت مردم را به خطر می‌اندازد

عبداللهی به سبوس‌گیری آرد اشاره کرد و گفت: آردی که در کارخانه تولید می‌شود باید سبوس داشته باشد. اضافه کردن سبوس‌های فله‌ای به نان که در برخی نانوایی‌ها وجود دارد، سلامت مردم را به خطر می‌اندازد، زیرا سبوس فله‌ای برای مصرف انسان نبوده و آلوده به انواع آلاینده‌ها است.

وی بیان کرد: اگر قرار است به آرد سبوس اضافه شود باید در کارخانه فرآوری و آلاینده‌های آن حذف‌شده باشد. این نوع سبوس‌ها به‌صورت بسته‌بندی در بازار موجود است و می‌توان با اطمینان خاطر از آنها استفاده کرد.

متخصص تغذیه به کاهش استفاده از سبوس‌های فله‌ای اشاره کرد و افزود: خوشبختانه به دلیل آموزش و فرهنگ‌سازی به مردم و نانواها، اکثر تولیدکنندگان نان از آسیب سبوس‌های فله‌ای باخبر هستند و می‌دانند علاوه بر اینکه هیچ خاصیتی ندارد می‌تواند موجب بیماری افراد باشد.

اجرای طرح نان کامل از سوی وزارت بهداشت

عبداللهی به اجرای طرح نان کامل از سوی وزارت بهداشت اشاره کرد و توضیح داد: عقیده ما این است که سبوس در کارخانه به آرد اضافه شود که اجرای این موضوع نیاز به پایش و نظارت دقیق دارد. 

وی ادامه داد: برای اجرای این طرح و همچنین داشتن نانی سالم، علاوه بر وزارت بهداشت، وزارت کشاورزی، مرکز سلامت محیط و سازمان غذا و دارو هم نقش دارند. سازمان غذا و دارو باید کارخانه‌ها را نظارت کند و مرکز سلامت محیط هم باید بر عملکرد نانوایی‌ها دقت داشته باشد. در این طرح وظایف دستگاه‌های مربوطه مشخص‌شده و از سال گذشته تصویب و به همه دستگاه‌های اجرایی مانند وزارت جهاد کشاورزی، وزارت بهداشت، وزارت صمت، سازمان حمایت از مصرف‌کننده و اتحادیه نانوایان ابلاغ‌شده است. ما نیز به‌عنوان دبیرخانه شورای عالی بر اجرای این طرح نظارت داشته و گزارش عملکرد‌ها را بررسی می‌کنیم.

استانداردهای سبوس‌گیری نان بازنگری شد

مدیر امنیت غذایی وزارت بهداشت گفت: این سند از سال ۱۴۰۲ تصویب و به مدت ۱۰ سال برای بهبود کیفیت و سلامت نان ابلاغ‌شده است. خوشبختانه در این‌یک سال اتفاقات خوبی افتاده است به‌عنوان‌مثال سازمان استاندارد، استاندارد‌های آرد را ازلحاظ میزان سبوس‌گیری بازنگری کرد. میزان سبوس‌گیری در نان سنگک و بربری زیاد بود به همین دلیل استاندارد برای نان سنگک ۱۲ درصد، نان تافتون ۱۳ تا ۱۵ درصد و ۱۵ تا ۱۸ درصد برای بربری تعیین‌شده است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب