34 هزار روستا و آبادی کشور در 50 سال اخیر خالی از سکنه شده است
به گزارش گروه اقتصادی آنا به نقل از ایرنا، ناصر زرگر شمار جمعیت حاشیهنشین کشور را 11 میلیون نفر اعلام کرد و گفت: همچنین 9 میلیون نفر ساکنین مناطق فقیرنشین شهری هستند.
وی اظهار کرد: بعد از انقلاب اسلامی با وجود رشد خدمات در روستاها، شتاب مهاجرت بیشتر بوده است و متأسفانه باید بگوئیم نظام برنامهریزی کشور از گذشته تاکنون و تخصیص منابع نادرست بوده است و صحیح عملنکرده است.
زرگر عدم تطبیق برنامهریزی را ازجمله مشکلات و موانع بیان کرد و گفت: باید زنجیره ارزش در روستاها و در پهنه گسترده ایران شکل گیرد و باید چرخه زنجیره را عوض کنیم و طرحهای اقتصادی و زنجیره ارزش به سمت روستاها منتقل شوند.
وی تاکید کرد : تخلیه روستاها و پناه آوردن روستا نشینان به شهرها و حاشیه نشینی، مشاغل کاذب را افزایش می دهد و موجب بروز آسیب های اجتماعی می شود.
این مقام مسئول با بیان این که روستاها تولید کننده محصولات کشاورزی هستند، بیان کرد: در پنج دهه اخیر به دلیل مشکلات موجود در روستاها بیش از 34 هزار روستا و آبادی در کشور تخلیه و خالی از سکنه شده که این موضوع برای ما نگران کننده است.
زرگر اظهار کرد : می توان با اجرای طرح های اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار در روستاها، رونق از دست رفته را به این مناطق باز گرداند و مهاجرت را معکوس کرد.
معاون امور سرمایهگذاری، فرهنگی و اجتماعی مناطق محروم کشور مهم ترین راهکار جلوگیری از مهاجرت روستاییان و بازگرداندن افراد به روستاها را افزایش فناوری های جدید در روستاها جهت رونق بخشی به مسائل اقتصادی ،اجتماعی و دیگر زمینه های روستاییان اعلام و خاطرنشان کرد: با تغییر سطح معیشتی مردم می توان به احیا وضعیت روستاها و ایجاد جذابیت جهت جلوگیری از مهاجرت روستاییان کمک کرد.
وی خاطر نشان کرد: خوشبختانه دولت تدبیر و امید نگاه و توجه ویژه ای به بخش روستایی کشور دارد و سیاست دولت در رونق بخشی اقتصاد روستاییان استوار است.
انتهای پیام/