دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در رویداد فناوری‌های نوین کشاورزی مطرح شد؛

الگوی جدید رفع چالش‌های بخش کشاورزی/ هدفگذاری برای عملیاتی شدن ۱۶ طرح فناورانه

الگوی جدید رفع چالش‌های بخش کشاورزی  هدفگذاری برای عملیاتی شدن ۱۶ طرح فناورانه
رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، گفت: در رویداد فناوری‌های نوین کشاورزی، مدلی با ترکیب علم، نوآوری و تجارت طراحی شده است که با تجمیع بازیگران اصلی بخش تولید غذا در راستای رفع چالش‌ها و انتقاد‌های بخش کشت و صنعت، دانش بنیان‌ها و دانشمندان مراکز تحقیقاتی با ارائه ۱۶ موضوع عملیاتی خواهد شد.
کد خبر : 951200

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، پژمان آزادی امروز (سه شنبه ۱۸ دی) در مراسم سومین رویداد فناوری‌های نوین کشاورزی (NAT۳) در خصوص چرای برگزاری رویداد‌های فناوری در بخش کشاورزی، گفت: این روند در پژوهشگاه شکل می‌گیرد و ضرورت همکاری با اکوسیستم دراین خصوص را می‌طلبد. چراکه باید همکاری بیشتر اتفاق بی افتد و تمام دستندانکاران تا دستیابی به یک فناوری پیشرفته و نوین در بخش کشاورزی وارد عرصه شوند.

قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی ادامه داد: زمانی که جنس تولید از فنآوری می‌شود همت تمام متولیان و مسئولین را می‌طلبد و نیاز به ایجاد شبکه عظیم فناوری لازم است. برای ورود علم و فناوری به بخش تولید، نیاز به یکسری اقدامات همراه و همگام در تمام حوزه‌ها دارد چراکه فقط علم عامل توسعه نیست بلکه در کنار توسعه علم باید مراحل اجرایی هم تقویت شود.

آزادی تاکید کرد: همراهی و تعامل با نخبگان ضروری است و همزمان با رویداد‌های اخیر، ۱۰ شرکت فعال در حوزه هوش مصنوعی با ارائه طرح‌های نوین در بخش کشاورزی، بین معاونت‌های اجرایی و شرکت‌های صاحب ایده فناوری‌های نوین، ارتباط جدید جهت هدف گذاری‌های توسعه‌ای، برقرار شده است.

رفع مشکلات شرکت‌های فناورانه در بخش کشاورزی

قائم مقام فناوری پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، گفت: چالش‌ها در موضوع فناوری بخش کشاورزی جهت رفع سریعتر با مشارکت حوزه‌های معاونتی وشرکت‌های فعال فناورانه در حال پیگیری است و پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی درصدد رفع این مشکلات است.بیش از ۳۰۰ شرکت موثر در فناوری کشاورزی شناسایی شده‌اند که بیش از ۱۷۰ شرکت فناورانه بخش کشاورزی با حضور در این نمایشگاه با دنبال ارائه راهکار‌های توسعه و حل مشکلات در مسیر حرکت علم و فناوری و تحقیقات در زمینه کشاورزی هستند.

رسوخ دانش در بخش کشاورزی کم است

در ادامه این رویداد محسن مردی رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی در این خصوص گفت:بخش‌های تحقیقاتی این ایراد را از ما می‌گیردند که چرا رسوخ دانش در بخش کشاورزی کم است. اما لازمه این اتفاق به کارگیری سایر بازیکنان در این عرصه است.

وی گفت: با همین رویکرد، مدلی با ترکیب علم، نوآوری و تجارت طراحی شده است که به موجب آن از ۹ ماه گذشته با تجمیع بازیگران اصلی بخش تولید غذا دعوت شده و با برگزاری جلسات متعدد به موضوعات خاص مانند چالش بخش کشت و صنعت، دانش بنیان‌ها و دانشمندان مراکز تحقیقاتی در آن موضوع‌ها انتقاد‌هایی داشتند به جمع بندی رسیده‌ایم که برنامه‌های راهبردی به صورت الگو ۱۶ موضوع در قرارداد‌های چند جانبه عملیاتی شود.

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، گفت: در سال‌های آینده چالش‌های بخش کشاورزی به دلیل تغییر اقلیم افزایش خواهد داشت از این رو وزارت جهاد کشاورزی با ابزار‌های نوآوری و فناورانه می‌تواند از این بحران عبورکند.امروز ۴۰ شرکت در رویداد فناوری‌های نوین کشاورزی، حضور دارند و به صورت هدفمند این ۱۶ موضوع هدف گذاری شده را با توجه به نیاز بخش کشاورزی و هماهنگی با وزارت جهاد کشاورزی پیگیری خواهند کرد.

به گفته مردی؛ سلسله رویداد‌های فناوری‌های نوین کشاورزی حائز اهمیت است که این رویداد با هدف کلان شبکه‌سازی ذی‌نفعان حوزه فناوری‌های نوین کشاورزی، تکمیل زنجیره ارزش این فناوری‌ها، حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالان حوزه فناوری‌های نوین کشاورزی، نیازسنجی فناوری و تسریع تجاری‌سازی فناوری‌های موجود با محوریت پژوهشگاه بیوتکنولوژی برگزار شده است.

رئیس پژوهشگاه بیوتکنولوژی کشاورزی، افزود: تشکیل و تکمیل زنجیره‌های ارزش کشاورزی با توسعه، ترویج و هم‌افزایی فناوری‌های نوین کشاورزی، ترویج و توسعه روش‌های نوآوری و تحقیق و توسعه باز فیمابین بخش خصوصی و مرکز تحقیقاتی و پژوهشی با حمایت نهاد پشتیبان و افزایش عملکرد در تولید و ارائه خدمت با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود در فناوری‌های نوین کشاورزی از دیگر اهداف رویداد‌های فناوری‌های نوین کشاورزی است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب