نفوذ ۷ درصدی دانش بنیانها در صنعت کشاورزی/ ظرفیت علمی به دو برابر افزایش یابد
سید مجتبی خیام نکویی معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا در خصوص برنامههای آینده برای توسعه فعالیتهای دانش بنیانی در صنعت کشاورزی گفت: کشاورزی موجود ما در کلان چندان اقتصادی نبوده و بیشتر کشاورزی معیشتی است؛ اما طی ۳ الی ۴ سال گذشته تلاشهایی برای ورود دانش نوین به صنعت کشاورزی انجام شد.
وی ادامه داد: در تلاش هستیم تا با منابعی که در اختیار داریم و بدون آسیب زدن به منابع پایه آب و خاک تولید محصولات را افزایش دهیم؛ کما آنکه در موضوع گندم که محصولی راهبردی است، میزان خرید گندم از کشاورزان از ۴.۵ میلیون تن در سال ۱۴۰۰ به بیش از ۱۲ میلیون تن در سال جاری رسیده است.
رئیس سازمان تات تاکید کرد: ملاک عمل سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در بحث مقابله با تهدیدهای اقلیمی و افزایش تولید مواد غدایی، سند امنیت غذایی است؛ به محض آن که سند امنیت غذایی توسط وزارت جهاد کشاورزی ابلاغ شده و اعتبار مورد نیاز برای اجرا آن تخصیص یابد، ریل گذاری مناسبی برای تامین امنیت غذایی و تولید پایدار انجام خواهد گرفت.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: با توجه به آن که نام این سند، امنیت غذایی دانش بنیانی است تمامی تلاشها در جهت فراهم نمودن امکانات و تمهیدات لازم برای دانش بنیانی شدن رویکرد سند امنیت غذایی در مرحله اجرا است. یکی از ابعاد دانش بنیانی شدن سند امنیت غذایی حمایت از ایجاد، تقویت و مشارکت شرکتهای دانش بنیان فعال در صنعت کشاورزی است.
خیام نکویی تصریح کرد: در طول ۳ سال گذشته تلاش کرده ایم که با راه اندازی پارکهای علم و فناوری، دهکدههای فناوری و همچنین حمایت از مراکز رشد زمینه حضور شرکتهای دانش بنیان و هستههای فناور را در صنعت کشاورزی فراهم نماییم، اما لازم به ذکر است که همچنان از وضعیت مطلوب فاصله داریم. شایان ذکر است که در حال حاضر میزان نفوذ دانش بنیانها در صنعت کشاورزی حدود ۶ الی ۷ درصد است که باید این آمار به دو برابر افزایش یابد.
لزوم حمایت از دانش بنیانهای صنعت کشاورزی
خیام نکویی اظهار کرد: رشد دو برابری نفوذ دانش بنیانها در صنعت کشاورزی مستلزم حمایتهای ویژهای از سوی معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری و همچنین راهبری حمایتهای تبصرهای اعتبارات وزارت جهاد کشاورزی به سوی دانش بنیانیها است. شایان ذکر است که در صورت وصول حمایتها میتوان تا چند سال آینده میزان نفوذ دانش و علم دانش بنیانها در کشاورزی را دو برابر کرد، اما باید توجه داشته باشیم که هر چه این حمایتها کمتر شود، زمان بیشتری برای دانش بنیانی شدن کشاورزی صرف خواهد شد.
وی تصریح کرد: هر شرکت دانش بنیانی برای شروع فعالیت نیاز به محل و امکانات ستادی برای استقرار و همچنین تجهیزات آزمایشگاهی است که برخی از آنها باید به صورت مرکزی تهیه و مستقر شود؛ از این رو آمار دقیقی برای میزان بودجه مورد نیاز توسعه دانش بنیانهای کشاورزی به ۱۲ درصد از کل وجود ندارد.
انتهای پیام/