دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

فناوری باعث افزایش تولید برنج می شود؟/برداشت ۲ هزار و ۷۵۰ تن برنج در سال جاری

فناوری باعث افزایش تولید برنج می شود؟ برداشت ۲ هزار و ۷۵۰ تن برنج در سال جاری
دبیر انجمن برنج ایران اظهار کرد: برای افزایش تولید باکیفیت و کاهش ضایعات باید تمام فرایند تولید برنج به سمت مکانیزه کردن پیش برود تا تاثیر ۱۰۰ درصدی در افزایش تولیدات را به همراه داشته باشد.   
کد خبر : 940149

جمیل علیزاده شایق رئیس هیئت مدیره انجمن برنج ایران در گفت‌وگو با خبرنگاراقتصادی خبرگزاری آنا، در خصوص ضرورت افزایش استفاده از فناوری در تولید برنج، گفت: برای افزایش تولید برنج باکیفیت و همچنین کاهش ضایعات برنج باید تمام فرایند تولید برنج به سمت مکانیزه کردن پیش برود،  که در نهایت با اعمال سیاست‌های کوتاه و بلند مدت در افزایش راندمان تولید و با به کارگیری فناوری‌های جدید، تاثیر ۱۰۰ درصدی در افزایش تولیدات را به همراه خواهد داشت.   

دبیر انجمن برنج ایران، گفت: این موضوع اما بجای اینکه از تولید کننده داخلی حمایت شود تا در روند تولید برنج متکی به مکانیزاسیون داخلی شود، واردات برنج و حتی ماشین آلات مورد نیاز کشت این محصول در صدر برنامه ها قرار گرفته است.البته در بخش هایی واردات قطعات و ماشین آلات و حتی علم و فنون تولید برنج می تواند به عنوان راهکار موثر در توسعه تولید باشد اما وابستگی به واردات به عنوان یک سیاست اجباری در این بخش آسیب زیادی به تولید برنج می زند.

رئیس هیئت مدیره انجمن برنج ایران، ادامه داد: امروز وابستگی به واردات فناوری و ماشین آلات افزایش یافته است که در ادامه این روند با مشکل تامین و تعمیر قطعات این ادوات مواجه شده ایم. چراکه با توجه به واردات بدون توجه به توسعه فناوری در داخل کشور، درمانگی برای تعمیر و یا تامین یک قطعه از ماشین آلات مورد نیاز کاشت و تولید برنج، بار زیادی را به دوش تولید کنندگان و کشاورزان تحمیل می کند.

وی تصریح کرد: این درحالی است که شرکت های دانش بنیان و صاحب ایده در این بخش اگر به موقع حمایت شوند می توانند جایگزین مناسب واردات ماشین آلات، قطعات مورد نیاز کشت و حتی برنج شود.

رئیس هیئت مدیره انجمن برنج ایران، گفت: اگر از تولید کننده داخلی حمایت انجام می شد، نیاز به واردات فناوری نبود واین صنعت به سمت مکانیزاسیون کردن تولیدات حرکت می کرد و نیاز به افزایش هزینه واردات و خروج ارز از کشور نبود. 

شایق ادامه داد: ظرفیت تولید برنج با توجه به علم نوین در کاشت برنج می تواند راهکار مناسبی برای تامین نیاز مصرف داخلی باشد. با فناوری های جدید، کاشت و تولید برنج به گونه ای مناسب تر و با کیفیت تر در اختیار قرار می گیرد و تا حد زیادی می تواند بخش بزرگی از نیاز مصرف داخل کشور را تامین کند.

تولید برنج

عیارسنجی برنج 

شایق در رابطه با دلایل تغییرقیمت برنج در بازار، گفت: قیمت محصولات استراتژی و اساسی گا‌ها با توجه به شرایط حاکم برجامعه افزایش و یا کاهش می آید، به طوری که اتفاقات اخیر جامعه نیز باعث تغییراتی در نرخ برنج شده است. 

شایق ادامه داد: زمانی که قیمت گوشت، تخم مرغ و مرغ افزایش داشته باشد، تاثیری بر قیمت برنج نیزمی گذارد. قیمت ها در این زنجیره همواره دستخوش تغییرات اساسی است چراکه هنوز دولت ها به سیاست کارآمدی در بخش تولید تا توزیع محصولات دست نیافته اند.

دبیرانجمن ایران با اشاره به وضعیت قیمت برنج تولید داخل در بازارگفت: نمی توان به صورت دقیق درصدی برای افزایش قیمت برنج اعلام کرد چرا که برنج در انواع مختلف کشت و با توجه به شرایط تولید قیمت گذاری متفاوتی دارد و این موضوع صرفا برای تولیدبرنج در کشور ما نیست بلکه در همه جای دنیا، تولیدات محصولات کشاورزی با عیار کیفیت سنجیده و قیمت گذاری می شود.

نکته مثبت افزایش قیمت برنج

به گفته این کارشناس کشاورزی؛ امروز موضوع  افزایش نسبی قیمت‌ محصولات غذایی در برابر تثبیت و یا کاهش درآمد خانوارها به یک چالش اساسی تبدیل شده است به گونه ای که به طبع آن باعث کاهش تقاضا در برخی از محصولات اساسی مانند برنج می شود؛ اما نکته مثبت در این بحث، تاثیر افت تقاضا بر کاهش ضایعات برنج است.

توزیع برنج رسوبی گمرک در مسیر جنوب کشور

شایق در پاسخ به سوالی مبنی بر چرایی واردات برنج در ازای تقویت تولید این محصول، گفت: در سال جاری بنا بر اظهارات و خبرسازی ها هنوز وارداتی مبنی بر ۲۰۰۰ تن برنج اتفاق نیفتاده است، اما ۲۰۰۰ تن برنج که طبق سنوات گذشته وارد کشور شده و در گمرک رسوب کرده است، وارد بازاراستان های جنوبی کشور که دچار کمبود برنج بوده اند، شده است.  

مرسوم شدن برداشت دو مرحله‌ای برنج

دبیر انجمن برنج ایران با اشاره به برداشت دو مرحله‌ای برنج گفت: در سال‌های اخیر بعضی از کشاورزان با توجه به تغییر در نحوه کاشت و علم نوین کشاورزی، برنج را در دو نوبت برداشت می کنند؛ به طوری که کشت اول را زودتر از فروردین ماه شروع می کنند و ریسک سرما و همچنین یخبندان را به جان می خرند و در اواخر اسفند ماه برداشت اولیه صورت می گیرد. کاشت دوم نیز اوایل مرداد ماه انجام و برداشت در اواخر شهریور ماه صورت می گیرد به طوری که کاشت دوم تاثیر چندانی در افزایش تولید ندارد.

شایق ادامه داد: بیشترین کشت دوم به دلیل شریط مناسب آب و هوایی در استان مازندران انجام می شود، میانگین برداشت دوم به صورت دقیق در دست نیست چرا که علاوه بر کشت دوم، تولیدی از طریق راتون انجام می‌شود که به تنهای نیز افزایش تولید می دهد.

تولید برنج امسال چقدر است

دبیر انجمن برنج ایران اظهار کرد: وزارت جهاد کشاورزی تولید برنج امسال را ۲۷۵۰ تن اعلام کرده، که به طور میانگین ۱۵۰ هزار تن از این تولید برای کشت دوم و راتون (برنجی که از جوانه زدن دوباره ساقه‌های برنج کشت اول به دست می‌آید) است. 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب