دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

نشت دارو در بازار سیاه با نسخه‌های جعلی

نشت دارو در بازار سیاه با نسخه‌های جعلی
ئیس سازمان غذا و دارو با اشاره تولید داروی sma در داخل کشور، گفت: نشت دارو در بازار سیاه با نسخه‌های جعلی صورت می‌گیرد.
کد خبر : 950732

به گزارش خبرنگار آنا، مهدی پیرصالحی رئیس سازمان غذا و دارو در نشست خبری با بیان اینکه اولویت اصلی ما دسترسی مردم با قیمت منصفانه است، گفت: افزایش پرداختی از جیب مردم یک نگرانی است و باید با هر روشی مانند حمایت از بیمه‌ها از افزایش پرداختی از جیب بیمار جلوگیری کنیم.

وی همچنین با اشاره به افزایش چهار هزار داروخانه در پی آیین‌نامه جدید اظهار کرد: این موضوع موجب کمبود نیرو در داروخانه‌ها شد و باید با تربیت افراد، نیروهای جدیدی وارد داروخانه‌ها شوند.

پیرصالحی در مورد فروش دارو به صورت غیر قانونی نیز گفت: فروش غیر قانونی داروهایی مانند سقط جنین جرم است و هرجا مشاهده شود با آن برخورد می‌شود. فروش در سایت‌های اینترنتی به پلیس فتا گزارش می‌شود و در جاهایی که در حیطه اختیارات ما است نظارت و برخورد می‌کنیم.

وی همچنین با بیان اینکه تعداد ۱۱۰۰ بیمار sma شناسایی شده‌اند، گفت: پیش بینی می‌شود تعداد ۵ هزار بیمار در کشور وجود داشته باشد. داروهایی که برای این بیماران در جهان وجود دارد گرانقیمت هستند. مساله‌ای که وجود دارد این است که این داروها تا چه میزان موثر هستند. بررسی‌های جهانی و حتی وزارت بهداشت نشان داد که این داروها تا ۲۰ درصد موثر هستند. در آن زمان دارو وارد شد و از شرکت‌های داخلی درخواست کردیم که سرمایه‌گذاری کردند‌.

رئیس سازمان غذا و دارو افزود: یک شرکت ایرانی موفق شد دارو را وارد بازار کند که قیمت آن حدود ۲۴ میلیون تومان است. درخواست حمایت بیمه‌ای برای این دارو شده است. باید خیرین را به این سمت ببریم که خیرین وارد شده و از بیماران نادر برای دسترسی به داروهای خود داشته باشند.

پیرصالحی همچنین در رابطه با کمبودهای دارویی نیز گفت: معمولا امارهای ما در سازمان غذا و دارو بر اساس موجودی شرکت‌ها و داروهای ثبت شده در سامانه‌ها است، اما امارهای دیگر که از سوی برخی افراد دیگر ارائه می‌شود  نشده است اما با توجه به اینکه عده‌ای از این محصولات استفاده می‌کنند باید ضوابط آن را هم رعایت کنند.

وی همچنین در رابطه با داروی تامیفلو یادآور شد: این دارو ضد ویروس بوده و در حال حاضر در کشور وجود دارد. با این حال توزیع آن محدود است.

پیرصالحی در رابطه میزان مصرف منطقی دارویی نیز گفت: میزان نسخه‌نویسی ما بیش از استاندارد جهانی است، همچنین در برخی از داروها مانند آنتی بیوتیک و برخی از داروهای تزریقی بیش از میانگین جهانی مصرف داریم و در برخی از داروها اتفاقا کمبود مصرف وجود دارد.

او در رابطه با نشت دارو به بیرون نیز گفت: عمده نشت دارو توسط نسخه‌های جعلی صورت می‌گیرد.

پیرصالحی همچنین در رابطه با ذخیره سازی استراتژیک دارو نیز گفت: برنامه هفتم ما را مکلف کرده است که ذخیره سازی شش ماهه داشته باشیم، اما منابعی برای این موضوع در نظر گرفته نشده است، اگر منابع تامین شود برای داروهای حیاتی و تجهیزات ضروری این ذخایر را تامین می‌کنیم.

پیرصالحی در پاسخ به آنا مبنی بر مساله خام فروشی پلاسما اظهار کرد: قراردادهای پلاسما مشخص هست و براساس پلاسمای صادر شده باید ما به ازای آن داروی مشتق وارد شود. تا امروز فقط داروهای مشتق از یک محموله پلاسما وارد نشده است.

او ادامه داد: انجمن علمی  انتقال خون معتقد است که باید پلاسما را بخش دولتی جمع آوری کند اما واقعیت این است که بخش دولتی به تنهایی نمی‌تواند این کار را انجام دهد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب