۳۰ درصد از ظرفیت کارخانجات سیمان به دلیل ناترازی بلااستفاده مانده است/ضرورت استفاده از هوش مصنوعی در کاهش هزینهها
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری آنا، همایش ونمایشگاه تخصصی صنعت سیمان و مراسم بزرگداشت سالروز صنعت سیمان، امروز (سه شنبه ۱۱ دی) برگزارشد.در ابتدای این مراسم مجید وفاپور، رئیس هیئت مدیره انجمن سیمان، گفت: بیش از ۹۱ سال از تاسیس صنعت سیمان در ایران می گذرد و شرکتهای سیمانی به تدریج تجهیزات و قطعات این صنعت را در کشور شکل داده اند و در برخی از پروژهها تا ۹۰ درصد تجهیزات از داخل تامین وبحث تامین و تعمیر قطعات بومیسازی می شود.
رئیس هئیت مدیره انجمن سیمان کشور با اشاره به مشکلات تحریم، گفت: تحریم برای کشور برکت و لطف ندارد، اما در تحریمها فرصتها و تهدیدهایی نهفته است و هنر مدیران این است که از تهدیدها فرصت بسازند و در صنعت سیمان نیز این شرایط در بین مدیران به وجود آمده و دیده می شود.
وفاپور با تاکید بر اهمیت موضوع ارزآوری و صرفه جویی ارزی در این صنعت گفت: ایجاد اشتغال و جلوگیری از خروج ارز از جمله مزایای این صنعت است، اما ناترازی انرژی از جمله مشکلات تولیدکنندگان در صنعت سیمان است.فرصت خوبی برای شرکتهای دانشبنیان در بحث تکنولوژی و تجهیزات و استفاده بهتر از منابع وجود دارد.
رئیس هیئت مدیره انجمن سیمان تصریح کرد:بحث بازیافت حرارتی کارخانههای سیمان از دهه ۸۰ مطرح شد، اما با توجه به حاشیه سود پایین کارخانجات و توجیه اقتصادی این پروژه موجب شد شرکتها تابآوری لازم را برای ورود به این حوزه نداشته باشند که ضرورت دارد دولت به این بحث وارد شود، چون امکان بازیافت ۲۵۰ مگاوات برق در این حوزه وجود دارد.
وزارت صمت همراه صنعتگران صنعت سیمان است
هومن هادیان مشاور معاونت معدن و صنایع معدنی وزارت صمت، در این مراسم به چالشها و مشکلات این صنعت اشاره کرد و گفت: وزارت صمت در کنار و همراه صنعتگران صنعت سیمان است.
هادیان ادامه داد: باید با توجه به مشکلات صنعت سیمان، برنامهها و اهداف توسعهای این صنعت بیش از گذشته مورد توجه و اجرایی شود.
صنعت سیمان به ۱۱ هزار میلیاردتومان سرمایه احتیاج دارد
در ادامه این مراسم علی اکبرالوندیان، دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان اظهار کرد: اکنون ظرفیت تولید سیمان به ۹۰ میلیون تن رسیده و ۸۸ میلیون تن ظرفیت تولید در سیمان خاکستری و ۱ میلیون تن سیمان سفید در کشور وجود دارد.۶۴ کارخانه سیمان در کشور احداث شده است. ایجاد ظرفیت یک میلیون تن سیمان به ۱۱ هزار میلیاردتومان سرمایه احتیاج دارد و ظرفیت تولید کنونی به معنای حجم عظیمی از سرمایهگذاری است.
الوندیان تصریح کرد: ۴.۱ میلیاردتن سیمان در دنیا تولید میشود و ما به دلیل محدودیتهای ناشی از ناترازی به رتبه ۸ نزول کردهایم.۳۰ درصد از ظرفیت کارخانجات سیمان کشور به دلیل ناترازی بلااستفاده باقی مانده و چالش کلیدی است که نیاز به توجه دارد.
الوندیان گفت: تولید ۹۰ساعت مگاوات انرژی خورشیدی تکلیف قانونی صنعت سیمان طی ۵ سال است که تاامروز ۲۸ مگاوات آن احداث و به بهره برداری رسیده است. البته در حوزه «RFID» (فناوری جمعآوری داده به صورت خودکار) اقدام جدی انجام نشده و ما از دولت و تمامی بخشهای خصوصی دعوت میکنیم در این حوزه سرمایهگذاری کنند.
وی افزود: ذخیرهسازی سوخت تنها میتواند برای یک ماه نیاز به سوخت واحدهای سیمانی را تامین کند که با توجه به قطعیها باید به ۲ ماه افزایش یابد.وقتی اجازه استفاده از مازوت داده نمیشود، اما گاز هم قطع و برنامههای تولید به هم میریزد.
الوندیان بیان کرد: فناوریهای سنتی دیگر قادر به حفاظت از صنایع نخواهند بود و هوش مصنوعی و فناوریها میتوانند در کاهش هزینههای تعمیر و نگهداری کمککننده باشند. با یک تن کلینکر یک و نیم تن سیمان تولید میشود و باید با استفاده از دانشبنیانها برای افزودنیهای دیگر تلاش جدی شود.
دبیر انجمن کارفرمایان صنعت سیمان عنوان کرد: امسال ۴۰ نوع محصول معدنی سیمانی در بورس کالا عرضه شده است. ترکیه رقیب جدی ما است و ما نیز باید در توسعه سیلوهای سیمان سرمایهگذاری جدی انجام دهیم و به همین دلیل به حمایت دولت نیازمند هستیم.همچنین در طراحی و توسعه فناوریهای مصرف آب باید کار جدی شود.
وی اظهار کرد: بسیاری از کارخانجات عمر بالایی دارند و باید با توجه به توصیههای مشاوران صنعت سیمان و کمکهای دولتی نسبت به روزآوری خطوط تولید اقدام شود.
از اشتغالزایی تا توسعه تولید پنلهای خورشیدی با شرکتهای دانش بنیان
در ادامه این مراسم خانم توتونچیان معاون یکی از شرکتهای دانش بنیان در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر گفت: با سرمایه گذاری ۶۰۰ میلیون دلار در این بخش میزان اشتغال زایی به ۵ هزار نفر خواهد رسید.
وی ادامه داد: امروز در راستای تولید پنلهای خورشیدی ۳۰۰ تا ۷۰۰ وات با هدف توسعه انرژی پاک تولید میشود که از لحاظ کیفیت امکان رقابت با سایر کشورهای تولید کننده و حاضر در بازارجهانی را دارد.
توتونچیان با اشاره به اینکه در دنیا ۴ کشور دسترسی به تولید سلولهای خورشیدی دارد، گفت: این شرکت دانش بنیان جز ۴ کشور تولید کننده سلولهای خورشیدی است و از این پتانسیل در کشور استفاده خواهد شد.
وی تاکید کرد: در طی سالهای اخیر مجموع تجدید پذیرها در کشور به زیر ۱۵۰۰مگاوات میرسد که این میزان رقم بسیار کم است، اما شرکتهای دانش بنیان با بومی سازی پنلهای خورشیدی قصد توسعه تولید در این بخش را تا سه سال آینده به ۸۰درصد افزایش هدف گذاری کرده است.
این مسئول شرکت دانش بنیانی تاکید کرد: در بحث پنلهای خورشیدی ادعا میکنیم تا ۳۰ سال خدمات پس از فروش به استفاده کنندگان پنلهای خورشیدی از سوی شرکت دانش بنیان تضمین میشود.
انتهای پیام/