دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

فعالیت بدنی در دوران بارداری؛ مفید یا خطرناک؟

فعالیت بدنی در دوران بارداری؛ مفید یا خطرناک؟
ورزش کردن در دوران بارداری تاثیر مستقیمی در سطح سلامت مادر و کودک دارد اما این ورزش کردن نکته‌های بسیاری دارد چراکه مراقبت از جسم و جان نوزادی که در رحم مادر است، اهمیت بسیار بالایی دارد.
کد خبر : 949347

به گزارش خبرنگار آنا، سلامت کودک با مادر ارتباط بسیار نزدیک و پیچیده‌ای بر جسم و روح مادر  و همچنین رشد و تکامل نوزاد دارد. در این دوران، تغذیه مناسب، مراقبت‌های پزشکی به موقع، کنترل وزن و کاهش استرس‌های روانی نقش اساسی در سلامت مادر و جنین دارند. ورزش در دوران بارداری نه تنها به سلامت مادر کمک می‌کند، بلکه تأثیرات مثبت زیادی بر سلامت نوزاد نیز دارد. انجام فعالیت‌های ورزشی مناسب و تحت نظر پزشک می‌تواند به بهبود روند بارداری و سلامت کودک کمک کند.

فعالیت بدنی و داشتن تحرک شامل تمام حرکات، حتی جا‌به‌جایی از محلی به محل دیگر می‌شود. البته پیاده‌روی، دوچرخه‌سواری، دویدن و بازی کردن از فعالیت‌های رایج بدنی هستند که تقریباً همه اقشار جامعه می‌توانند حداقل یکی از آنها را انتخاب و در برنامه روزانه خود قرار دهند.

بنا به گفته متخصصین داشتن فعالیت بدنی منظم در گروه سنی کودکان و نوجوانان می‌تواند به بهبود آمادگی جسمانی، بهبود سلامت قلب، استخوان، روان و کاهش میزان چربی در بدن منجر شود. اما این موضوع در مادران باردار ارزش و تاثیر چند برابری دارد چراکه ورزش کردن مادر در میزان رشد و سطح سلامت خود و ورزندش تاثیرگذار است.

ورزش مادر باردار در سازمان بهداشت جهانی 

سازمان جهانی بهداشت (WHO) فعالیت بدنی منظم را در دوران بارداری توصیه می‌کند، زیرا می‌تواند به بهبود سلامت مادر و جنین کمک کند. با این حال، WHO تأکید دارد که قبل از شروع هر برنامه ورزشی در دوران بارداری، مشاوره با پزشک یا متخصص مراقبت‌های بهداشتی ضروری است تا اطمینان حاصل شود که فعالیت‌های انتخابی برای مادر و جنین بی‌خطر هستند. همچنین، این مرجع بهداشتی و درمانی توصیه می‌کند از فعالیت‌هایی که خطر سقوط یا آسیب به شکم دارند، خودداری شود.

انجام فعالیت ورزشی در دوران بارداری ممنوع نیست

برخی افراد جامعه تصور می‌کنند که مادران باردار نباید تمرینات ورزشی داشته باشند. این در حالی است که عقیده و تفکر پزشکان و متخصصین این حوزه متفاوت است و حتی به مادران باردار توصیه می‌کنند که اگر خواهان زایمانی راحت هستند حتماً با مشورت پزشک، برخی تمرینات ورزشی را انجام دهند. رؤیا کبودمهری متخصص زنان و زایمان در گفت‌و‌گو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا، در همین رابطه اظهار کرد: به‌هیچ‌وجه انجام فعالیت‌های ورزش در دوران بارداری ممنوع نیست.

وی ادامه داد: توصیه می‌شود مادران باردار ورزش‌هایی مانند پیاده‌روی، شنا و دویدن را انجام دهند؛ اما نکته مهم و قابل‌توجه این است که باید از ورزش‌هایی مانند شیرجه زدن که موجب ضربه به شکم می‌شود خودداری کرد.

چاقی از عوامل مهم در سقط جنین

این متخصص زنان و زایمان افزود: ورزش نکردن در دوران بارداری باعث افزایش میزان چاقی می‌شود که یکی از معضلات مهم در ۹ ماه بارداری به‌حساب می‌آید. چاقی ریسک ابتلا به بیماری‌هایی مانند dvt یا آمپولی افزایش می‌یابد که متأسفانه در ۹۰ درصد مواقع موجب سقط‌جنین یا حتی مرگ مادر شود.

کبودمهری گفت: معمولاً به هیچ مادری در دوران بارداری استراحت مطلق توصیه نمی‌شود مگر به بیمارانی که IUGR یا بیماری‌های قلبی شدید دارند، توصیه استراحت نسبی می‌شود.

وی مطرح کرد: انجام ورزش در دوران بارداری باعث تسهیل روند زایمان به‌خصوص زایمان طبیعی می‌شود. انجام اکثر ورزش‌ها در دوران بارداری هیچ‌گونه ممنوعیتی ندارد و فقط باید از ورزش‌هایی که موجب برخورد ضربه به شکم یا ورزش‌های شدیدی که باعث افت قند و افزایش ضربان قند در مادر می‌شود خودداری کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب