دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نشست خبری مطرح شد؛

صدور مجوز جذب ۵۰۱ هیئت علمی جدید/ مهر تایید وزارت بهداشت بر آموزش پزشکی دانشگاه آزاد

صدور مجوز جذب ۵۰۱ هیئت علمی جدید  مهر تایید وزارت بهداشت بر آموزش پزشکی دانشگاه آزاد
معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: مرکز نظارت برای ارزیابی دانشجویان پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در وزارت بهداشت مستقر است و با توجه به اینکه بخشی از نیروی انسانی پزشکی در این دانشگاه تربیت می‌شود؛ بنابراین در سطح کیفیت خوب و قابل قبول تربیت پزشکی قرار دارد‌. 
کد خبر : 949255

به گزارش خبرنگار آنا، نشست خبری معاون آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صبح امروز (یکشنبه، ۹ دی ۱۴۰۳) در محل وزارت بهداشت برگزار شد. 

سید جلیل حسینی معاون آموزشی وزارت بهداشت در این نشست اظهار کرد: وضعیت آموزش پزشکی کشور با چالش‌هایی مواجهه شده است که وجود آنها انگیزه استادان و دانشجویان را کاهش داده است. 

وی به بیان اینکه با تدابیر وزیر بهداشت و رئیس جمهور سعی می‌کنیم تا مشکلات دانشجویان و استادان را تسهیل بخشیم؛ تاکید کرد: محیط شاد و پرانگیزه را برای مشارکت استادان و دانشجویان در برنامه ریزی‌های دانشگاه خواهیم داشت تا علم، دانش و مهارت‌های فراگیران ارتقا یابد.

حسینی ادامه داد: در این ارتباط، برخی معضلات و برنامه‌هایی وجود داشته که به ترتیب در حال پیگیری هستیم، شاید مهم‌ترین آن مصوبه افزایش ۲۰ درصد ظرفیت پزشکی ۱۴۰۰ شورای عالی انقلاب فرهنگی بود که برای اجرا از سال ۱۴۰۱ ابلاغ شد.

سال ۱۴۰۴؛ اتمام پذیرش دانشجویان پزشکی 

وی گفت: مطابق مصوبه، افزایش دانشجویان به سقف ۷۶ درصد در دندانپزشکی و ۷۴ درصد در پزشکی رسیده است و امکانات موجود جوابگوی افزایش تحمیلی نیست؛ بنابراین با ۸ هزار پذیرش آغاز کرده‌ایم و هم اکنون ۱۵ هزار ظرفیت داریم، اما مابقی پذیرش‌ها در سال ۱۴۰۱ انجام می‌شود و این سال اتمام پذیرش خواهد بود؛ چرا که دانشگاه‌ها در این راستا با مشکل مواجهه شده‌اند. 

معاون آموزشی وزارت بهداشت ادامه داد: مسئله دیگر در رابطه با تامین منابع برای زیرساخت و آزمایشگاه و سایر امکانات است که تنها در سال ۱۴۰۳ انجام شد و به ۱۰ درصد هم نرسید، حدود ۱۹ هزار میلیارد برای زیرساخت و حدود ۸ و نیم همت برای تجهیزات آموزشی نیاز داریم که مجموعا حدود ۲۷ تا ۳۰ میلیارد تومان می‌شود و اگر سال ۱۴۰۴ تحقق یابد برای در تمام دانشگاه‌ها اختصاص یابد. 

وی با بیان اینکه حدود ۷۴ هزار دانشجوی پزشکی در حال تحصیل داریم؛ تاکید کرد: با افزایش ظرفیت پزشکی در سال ۱۴۰۴ این رقم به ۹۰ هزار دانشجو خواهد رسید، حدود ۳۰ هزار پزشک عمومی هنوز فعالیتی ندارند و در ارگانی جذب نشده‌اند، این وضعیت نشان می‌دهد که مشکلی در تربیت نیروی انسانی نداریم، بلکه طبق آمار‌ها بیش از نیاز هم دانشجو داریم.

حسینی ادامه داد: پیش بینی کرده‌ایم با بودجه ۳۰ میلیارد تومانی حدود ۲۵ هزار تخت آموزشی، ۲۹۰۰ استاد علوم پایه و ۲۳۰۰ استاد علوم بالینی نیازمندیم.

افزایش سالانه ۱۲ درصد دستیاران تخصصی

معاون آموزشی وزارت بهداشت گفت: سالانه ۱۲ درصد دانشجویان دستیاران تخصصی افزایش می‌یابد، اما در برخی رشته‌ها با فضای خالی مواجهه هستیم.

حسینی ادامه داد: فدراسیون جهانی آموزش پرشکی، آموزش‌های پزشکی ایران را به مدت ۱۰ سال تأیید کرده و این توانایی را به ایران برای ارزیابی دانشگاه‌های علوم پزشکی داده که از نظر ما خوب است، اما افزایش ظرفیت‌ها کار را با مشکل مواجهه می‌کند.

دریافت مجوز ۵۰۱ هیئت علمی

وی گفت: مجوز جذب ۵۰۱ هیئت علمی را دریافت کرده‌ایم و در توزیع نیرو‌های متخصص، اگر رتبه‌ها ۵ تا ده درصد باشد برای سال اول همه همکاران را در شهر مورد علاقه آنها فرستادیم، حدود ۳۰۰ نیروی فوق تخصصی در کشور در حال توزیع هستند و برای حمایت از قانون مولتی جمعیت فلوشیپ‌های ناباوری زنان و مردان را افزایش داده‌ایم.

راه اندازی شعب بین المللی پزشکی در دو کشور

وی درباره ارتباطات بین المللی بیان کرد: حدود ۱۰ هزار دانشجوی خارجی از بیش از ۶۰ کشور در ۴۴ دانشگاه علوم پزشکی کشور پذیرش کرده‌ایم و در کشور‌های غنا و گرجستان شعب بین المللی علوم پزشکی راه اندازی می‌کنیم. 

سهمیه‌های کنکور برای غیر سهمیه‌ای‌های پزشکی عادلانه می‌شود

حسینی، در ادامه در پاسخ به سوالات خبرنگاران بیان کرد: بحث منطقی شدن سهمیه‌های کنکور را در دستور کار داریم، با وجود اینکه معتقد هستیم فرزندان ایثارگر و شهدا جایگاه ویژه در کشور دارند، اما با طراحی‌های منطقی‌تر برنامه ریزی جدی برای جلوگیری از دلزدگی مابقی دانشجویان و مهاجرت آنها از کشور خواهیم داشت.

کیفیت آموزش پزشکی ایران قابل قبول است 

وی گفت: کیفیت آموزش پزشکی کشور در حد خوب است، اما نگران هستیم که چگونه با وجود افزایش ظرفیت پزشکی بتوانیم آموزش‌ها به تعداد دانشجویان بالا را پوشش دهیم.‌

وزارت بهداشت نمره قابل قبول تربیت دانشجویان پزشکی را به دانشگاه آزاد داد

حسینی درباره آموزش پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: مرکز نظارت برای ارزیابی دانشجویان پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی در وزارت بهداشت مستقر است و با توجه به اینکه بخشی از نیروی انسانی پزشکی در این دانشگاه تربیت می‌شود؛ بنابراین در سطح کیفیت خوب و قابل قبول تربیت پزشکی قرار دارد‌. 

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب