دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

اختلالات گفتاری در پسران بیشتر از دختران است

اختلالات گفتاری در پسران بیشتر از دختران است
مدیر کنگره علمی گفتار درمانی گفت: اختلالات گفتاری در پسران بیشتر از دختران است و خانواده‌ها باید این مشکل را به موقع شناسایی و به پزشک مراجعه کنند.
کد خبر : 947387

به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا، محی‌الدین تیموری سنگانی دبیر علمی هجدهمین کنگره علمی گفتار درمانی ایران و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در روز اول کنگره گفتار درمانی اظهار کرد: بررسی مبتنی بر شواهد، جایگاه توانبخشی از راه دور، دکترای حرفه‌ای گفتار درمانی، مداخلات زود هنگام، آگاهی بخشی به جامعه از محور‌های مهم این کنگره است.

وی به شیوع اختلالات گفتار درمانی اشاره کرد و افزود: شیوع و گستردگی اختلالات کلامی در «تلفظ» حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد است این درحالی است که همین آمار در «لکنت» حدود ۷ تا ۱۰ درصد است.

دبیر علمی کنگره به اختلال اوتیسم اشاره کرد و گفت: براساس مقالات علمی جهانی به ازای هر ۵۰ کودک در جهان یک کودک به اختلال اوتیسم مبتلا می‌شود. همین امار در ایران به ازای هر ۱۰۰ کودک یک نفر است.

تیموری گفت: شیوع اوتیسم در ایران علت‌های مختلفی دارد. یکی از مهم‌ترین‌آن‌ها تشخیص دقیق و سریع اختلال است. استفاده بیش‌از حد کودکان از گوشی‌های موبایل دیگر دلیلی است که موجب شیوع اختلالات گفتاری شده است به طوری که همین موضوع اختلال اوتیسم را هم در میان کودکان افزایش داده است. به عبارت دیگر اگر کودکان با محیط اطراف خود کمتر ارتباط برقرار کنند بیشتر در معرض ابتلا به اختلال اوتیسم هستند.

وی در رابطه با سن بروز اختلالات گفتار این چنین گفت: این اختلالات از بدو تولد ایجاد می‌شوند.
به عنوان مثال همکاران به کودکان نارس که زودتر از زمان معمول به دنیا آمده‌اند، در تغذیه دهانی کمک می‌کنند.

وی تصریح کرد: خانواده‌ها از یک سالگی باید به گفتار فرزندشان توجه کنند. کودکان در یک سالگی باید یک یا دو کلمه پر کاربرد مانند مامان، بابا را به راحتی تلفظ کنند. کودکی که درکی از محیط اطراف ندارد و نمی‌تواند با آن ارتباط بگیرد باید تحت درمان پزشک باشد. از سوی دیگر کودک ۱۸ ماهه باید حداقل دو کلمه را تلفظ کند و یک خزانه واژگانی ۱۰۰ کلمه‌ای داشته باشد. اگر به موقع به اختلالات کودکان توجه نشود در زمان مدرسه در خواندن و نوشتن با مشکل مواجه می‌شوند و درمان سخت‌تر خواهد بود.

در ادامه این کنگره پیام سید کلاته گفت: در رشته گفتار درمانی بیشتر از ۴ هزار نفر فارق‌التحصیل شده‌اند.

وی ادامه داد: افزایش سن ازدواج، جمعیت کم خانواده‌ها، روابط کم در میان کودکان و افزایش استفاده از ابزار‌های دیجیتال از دلایل مهم شیوع اختلالات گفتاری در میان کودکان است.

وی به اختلال اوتیسم اشاره کرد و گفت: در ابتلا به اوتیسم چند عامل دخیل است. در حال حاضر در تلاش هستیم که آگاهی خانواده‌ها برای مراجعه زودهنگام به مراکز گفتار درمانی بیشتر شود. شانس درمان در مراجعه زودهنگام چندین برابر است. استفادن از تخم کفتر و درمان‌های نادرست موجب طولانی شدن درمان می‌شود.

سید کلاته گفت: دوزبانه شدن کودکان برای همه کودکان مناسب نیست. کودکان باید از نظر تاخیر گفتار مورد بررسی قرارگیرند. استفاده از سیدی‌های دوزبانه ممکن است بروز اختلال را بیشتر کند. در پسر‌ها اختلالات گفتار چندین برابر دختر‌ها است.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه پوشش بیمه‌ای برای درمان اختلالات گفتاری کافی نیست و فقط بیمه تکمیلی و سلامت تا حدودی این اختلال را پوشش می‌دهند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب