دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
جراح کلیه و مجاری ادراری تشریح کرد؛

کاربرد پزشکی لیزری در درمان بیماری‌های مجاری ادراری

کاربرد پزشکی لیزری در درمان بیماری‌های مجاری ادراری
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: یکی از تکنولوژی‌هایی که طی ۵۰ سال گذشته وارد رشته پزشکی و به خصوص اورولوژی شده است، تکنولوژی لیزر است که سال‌ها است برای درمان سنگ‌های ادراری از آن استفاده می‌شود.
کد خبر : 946847

به گزارش خبرگزاری آنا، مرتضی فلاح کرخان متخصص جراحی کلیه و مجاری ادراری و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی گیلان در گفت‌وگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری آنا در رابطه با کاربرد پزشکی لیزری در درمان مشکلات مجاری ادراری اظهار کرد: همواره علم به دنبال راه‌های بهتری برای پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری‌ها است. یکی از تکنولوژی‌هایی که طی ۵۰ سال گذشته وارد رشته پزشکی و به خصوص رشته اورولوژی شده است، تکنولوژی لیزر است که ما سال‌ها است برای درمان سنگ‌های ادراری از جمله سنگ‌های کلیه، سنگ حالب و سنگ کیسه صفرا از آن استفاده می‌کنیم.

فلوشیپ پیوند کلیه افزود: یکی دیگر از کاربرد‌های مهم لیزر در رشته جراحی کلیه و مجاری ادراری، درمان تنگی‌های مجاری ادراری مانند تنگی پیشاب راه، تنگی حالب، تنگی محل اتصال حالب به لگنچه و همچنین درمان اولیه سرطان مثانه و لگنچه کلیه است. در بیماری‌های ذکر شده با استفاده از انرژی لیزر، توده‌ها سوزانده و خارج می‌شوند. 

فلاح کرخان تصریح کرد: لیزر به کمک درمان بزرگی خوش‌خیم پروستات هم آمده است. معمولا آقایان در سنین ۶۰ سال به بالا با این بیماری دست و پنجه نرم می‌کنند که لیزر یکی از راه‌های درمانی مناسب برای کسانی است که به هر علتی دچار اختلالات انعقادی هستند و ممکن است عمل‌های روتین درمان پروستات باعث خونریزی شدید در آنها شود. لیزر کمک می‌کند که پروستات این افراد با کمترین خونریزی به صورت آندوسکوپی خارج شود.

وی به یکی دیگر از کاربرد‌های لیزر درمانی در رشته اورولوژی اشاره کرد و گفت: برای درمان ضایعات پوستی در ناحیه تناسلی مانند زیگیل تناسلی و ضایعات عروقی، لیزر راهکاری مناسب است. از سوی دیگر مطالعات اولیه برای درمان توده‌های کلیه و سرطان پروستات آغاز شده است که پزشکان بتوانند با استفاده از لیزر درمان مناسب سرطان را آغاز کنند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب