پژوهش؛ رکن اساسی تمدنسازی نوین اسلامی و پیشرفت کشور
به گزارش آنا، عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، به مناسبت روز پژوهش با تأکید بر نقش بیبدیل پژوهش در تاریخ ایران و جهان اسلام، از پژوهشگران، اساتید و مسئولان درخواست کرد تا با تقویت پیوندهای علمی و صنعتی و حمایت از پژوهشهای نوآورانه، مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی را هموار سازند.
تاریخ علم و نقش ایران در تمدن اسلامی
تاریخ علم، گواهی بر این است که ایران اسلامی، چه در عصر طلایی تمدن اسلامی و چه در دوران معاصر، نقشی بیبدیل در پیشرفت علمی و فرهنگی بشریت ایفا کرده است. از دانشگاه جندیشاپور و بیتالحکمهها تا نقشآفرینی دانشمندان بزرگی، چون ابنسینا، فارابی، خوارزمی و دیگر بزرگان علم، میراثی گرانبها به جهانیان عرضه شده است.
دستاوردهای علمی ایران و جایگاه جهانی کشور
ایران اسلامی امروز، با تلاش بیوقفه پژوهشگران، دانشجویان و اعضای هیئت علمی، در میان برترین کشورهای جهان در تولید علم قرار گرفته است. رتبه چهارم در رشد علمی و شانزدهم در تولید مقالات علمی بینالمللی، حضور بیش از ۶۰ دانشگاه کشور در فهرست دانشگاههای برتر جهان، و جایگاه ارزشمند دانشمندان ایرانی در میان پژوهشگران پر استناد، نشاندهنده عزم و توانمندی بالای جامعه علمی کشور است.
نقش پژوهش در توسعه علمی و صنعتی کشور
پژوهش در کشور ما، نه تنها محدود به مراکز پژوهشی، دانشگاهها، آموزش و پرورش و حوزههای علمیه نیست، بلکه شرکتهای دانشبنیان و فعالان پژوهش در بخشهای غیردولتی نیز در این حرکت عظیم سهیماند. تجربههای جهانی نشان داده است که ارتباط نزدیک بین مراکز پژوهشی و صنایع، عامل کلیدی پیشرفت در کشورهای متعدد بوده است.
اهمیت پیوند علم و فناوری در پیشرفت کشور
توجه به فناوریهای نوظهور، مانند هوش مصنوعی، کوانتوم، نانو فناوری، بیوتکنولوژی و انرژیهای تجدیدپذیر، از اولویتهایی است که میتواند جایگاه ایران را در رقابت جهانی ارتقا بخشد. پیوند علم و فناوری، بهویژه در همکاری با صنعت، میتواند نقش بسزایی در توسعه اقتصادی و علمی کشور ایفا کند.
دعوت به حمایت از پژوهشگران و نوآوری
پژوهشگران و دانشجویان جوان، آینده علمی کشور به شما وابسته است. شما با تلاشهای خود، پرچم علم و دانش را در قلههای جهانی به اهتزاز درمیآورید. نقش شما نه تنها در موفقیتهای علمی امروز، بلکه در ساختن آیندهای روشن برای ایران اسلامی حیاتی است. از تمامی نهادها و دستگاههای اجرایی کشور، بهویژه وزارت علوم و وزارت بهداشت، درخواست دارم تا با برنامهریزیهای دقیقتر، از پژوهشهای بنیادی و کاربردی در حوزههای مختلف حمایت کنند.
انتهای پیام/