دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
ریاست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری مطرح کرد:

شبکه سازی علمی و پژوهشی، ضرورت نخست ما است

شبکه سازی علمی و پژوهشی، ضرورت نخست ما است
به گفته مصطفی ده پهلوان باید سعی کرد تا بخشی از توان پژوهشی پژوهشگاه میراث فرهنگی را به این سمت ببریم تا بهره لازم را از شبکه سازی با دانشگاه ها، گروه‌های مرمت، باستان شناسان و... برد.
کد خبر : 946617

 

مصطفی ده پهلوان رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در حاشیه حضور در بیست و پنجمین دوره نمایشگاه پژوهش، فن آوری و فن بازار در گفتگو با خبرنگار آنا گفت: تلاش ما این است که دستاورد‌های یک سال اخیر پژوهشگاه را در این نمایشگاه به معرض دید مخاطبان قرار دهیم.

همچنین حدود ۴۰ نشست مبتنی بر پژوهش که حاصل خروجی‌های دستاورد‌های پژوهشی محققان ما است را در ۱۴۰ سخنرانی در مدت هفته پژوهش در حال ارائه داریم.

وی ادامه داد: در یک سال گذشته بخشی زیادی از توان و تمرکز ما در حوزه میراث در خطر متمرکز بود و سعی کردیم تا به محوطه‌هایی که در خطر تخریب و غارت توسط قاچاقچیان هستند، بیشتر بپردازیم. به عنوان مثال تپه تیلینه با بیش از ۶ هزار گل مهر که از آن کشف شده است یا در محوطه بازه هور آتشکده خراسان شاهد قاچاق‌های زیادی را در آن‌ها هستیم. با توجه به این مسئله مهم باید سعی کنیم تا بخشی از توان پژوهشی خودمان را به این سمت ببریم تا از شبکه سازی با دانشگاه ها، گروه‌های مرمت، باستان شناسان و... بهره لازم را ببریم.

وی به همکاری با ۱۷ دانشگاه و موسسه آموزش عالی و پژوهشی در هفته پژوهش اشاره کرد و بیان داشت: در این مدت ما نشست‌های مختلفی را در تهران و سایر استان‌ها با همکاری همدیگر اجرا کردیم و تلاشمان بر این است که این شبکه سازی علمی را در کشور داشته باشیم.

شبکه سازی علمی و پژوهشی، ضرورت نخست ما است

ما در پژوهشگاه سعی داریم تا با همکاری وزارت، استان‌ها و دانشگاه‌ها و بهره بردن از توان هر بخشی به نفع پژوهش در میراث فرهنگی بهره لازم را ببریم.

امسال هم و برای حضور در بیست و پنجمین نمایشگاه پژوهش و فن آوری تلاشمان بر این بود که علاوه بر عرضه دستاورد‌ها بتوان به شبکه سازی و تعامل با دستگاه‌ها و دانشگاه‌ها برسیم.

وی با اشاره به اینکه پژوهشگاه در طول سال در نمایشگاه‌های مختلفی حاضر است، گفت: در میان این همه نمایشگاهی که ما در طول سال در آن مشارکت داشتیم، اما باید گفت که جدی‌ترین نمایشگاه برای پژوهشگاه میراث فرهنگی همین نمایشگاه پژوهش و فن آوری است.

در هر پژوهشکده ما سعی کردیم تا کار‌هایی خاص و نویی را انجام دهیم. در حوزه مردم شناسی در حوزه حفاظت و مرمت و ... سعی کردیم تا محور اصلی فعالیت ما حفاظت از میراث ملموس و نالموس کشور باشد.

وی به برگزاری آئین نکوداشت پژوهشگران برتر اشاره کرد و گفت: قرار است تا در روز سه شنبه، ۲۷ آذرماه با حضور وزیر میراث فرهنگی تجلیل از پژوهشگران و پژوهش‌های برتر را داشته باشیم. همچنین افتتاح نمایشگاه یافته‌های جدید باستان شناسی را در موزه ملی ورونمایی از انتشارات جدید کتاب را خواهیم داشت.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب