«ناترازی انرژی» دغدغه ملی است/ در بحث توسعه انرژیهای تجدید پذیر باید از ظرفیتهای انرژی خورشیدی و بادی استفاده کنیم
محمدباقر رویانی رئیس اداره خدمات پژوهشی پژوهشگاه نیرو در گفتگو با خبرنگار آنا در خصوص پژوهشگاه نیرو و فعالیتهای آن گفت: این پژوهشگاه در سال ۱۳۷۶ با اخذ مجوز سه پژوهشکده برق، تولید نیرو و انتقال و توزیع نیرو کار خود را آغاز کرد و هماکنون با ۴ پژوهشکده، ۱۵ مرکز و ۲۶ گروه پژوهشی سعی دارد نقش خود را در پروژههای ملی و بینالمللی توسعه بخشد.
وی در خصوص فعالیتهای پژوهشی در دست انجام گفت: در بحث نیروگاههای فسیلی، انرژیهای تجدید پذیر حوزه بادی و انرژیهای خورشیدی تجدیدپذیر در حال انجام تحقیقات هستیم که در این زمینه یا به صورت مجزا و یا با همکاری سایر دستگاهها و دانشگاهها این پروژهها صورت میپذیرد.
وی حضور در این نمایشگاه را معرفی دستاودرهای پژوهشگاه نیرو عنوان کرد و خاطر نشان ساخت: گسترش ارتباطات با دانشگاهها و فعالان حوزه صنعت آب و برق، شرکتهای دانشبنیان و فناوران و همچنین تعریف مدلهای همکاری با دانشگاهها، آزمایشگاههای مرجع، مراکز توسعه فناوری و نوآوری و ... هم از دیگر مواردی است که در این نمایشگاه دنبال میکنیم.
وی ادامه داد: در بحث همکاری با اساتید به صورت فرصت مطالعاتی در خدمت آنها هستیم. پذیرش سربازان نخبه، همکاریهای مشترک تحقیقاتی با دانشگاههای کشور هم از دیگر مواردی است که به دنبال توسعه آنها هستیم.
وی در خصوص مهمترین فعالیتهای پژوهشی که در پژوهشگاه نیرو دنبال میشود چنین گفت: در بحث ناترازی انرژی که دغدغه ملی این روزهای کشور هم به حساب میآید پروژههای تحقیقاتی متعددی را به صورت مشترک با مراکز و دانشگاهها در حال انجام داریم. موضوع دیگر که ما به آن توجه داریم، بحث توسعه انرژیهای تجدید پذیر است بطوریکه باید به سراغ استفاده از ظرفیتهای انرژی خورشیدی و بادی حرکت کنیم. به دلیل ماهیتی که کشورمان دارد هر دو حوزه از ظرفیت و توان بالایی برخوردارند. برخی از مناطق که به شدت بادخیز هستند و برخی مناطق کویری که به شدت برای انرژیهای خورشیدی مناسب هستند از انها میتوان برق تامین کرد.
وی افزود: یکی دیگر از موضوعاتی که در دستور کار داریم بحث نیروگاههای فسیلی است که سعی داریم تا راندمان و توان این نیروگاهها را بیش از پیش افزایش دهیم.
گفتنی است، غرفه پژوهشگاه نیرو طی روزهای ۲۳ تا ۲۶ آذر در محل نمایشگاه بینالمللی تهران، سالن ۶ - غرفه ۱۶، میزبان بازدیدکنندگان است.
انتهای پیام/