پوشش آزمایشگاهی کالاهای منطقه آزاد ماکو توسط دانشگاه آزاد
حسین شیردل مسئول آزمایشگاه مشترک غذا و داروی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماکو در حاشیه مراسم گشایش این آزمایشگاه به خبرنگار آنا گفت: پروژه راهاندازی آزمایشگاه تقریباً از سال ۹۸ آغاز شد و سرانجام در شهریور سال ۱۴۰۰ با حضور جناب دکتر تهرانچی در ماکو، قرارداد آزمایشگاه مشترک با سازمان منطقه آزاد ماکو امضا شد.
وی ادامه داد: فعالیت راهاندازی آزمایشگاه بعد از امضای قرارداد آغاز شد و طبق استانداردهای(gfb) و با نظر و مشورتی که از اسلام یادگاری مسئول غذا و داری منطقه آزاد ماکو، همکاران و همچنین سازمان غذا و دارو گرفتیم در ساختمانی به مساحت حدودی ۴۰۰ متر کار ساخت آزمایشگاه را آغاز کردیم. سال ۱۴۰۱ قسمت ساختاری و فیزیکی آزمایشگاه پایان یافت و در اوایل سال ۱۴۰۲ برای دریافت تجهیزات از دانشگاه و البته سازمان منطقه آزاد ماکو آماده شدیم.
مسئول آزمایشگاه مشترک غذا و داروی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماکو درباره تجهیزات این آزمایشگاه توضیح داد: دستگاه جذب اتمی، کروماتوگرافی مایع، کروماتوگرافی گازی که از دستگاههای مهم منطقه آزاد و در نوع خود بهترین است علاوه بر اینها دستگاههای اصلی آب دیونیزه و سیستم برق اضطراری از طرف سازمان منطقه آزاد و از طرف دانشگاه تجهیزات بسیار خوبی ازجمله دستگاههای آنالیز بافت، اولتراسیون، کوره الکتریکی، ph متر، اتوکلاو، ترازوهای مختلف آموزشگاهی، هود و بسیاری از مواد شیشهای، ظروف آزمایشگاهی و مواد شیمیایی آزمایشگاهی که در آزمایشگاه مورد استفاده قرار میگیرد. ارزش ریالی تجهیزاتی که در آزمایشگاه به کار گرفتهایم بالغبر ۵۰ میلیارد تومان است.
شیردل تشریح کرد: بعد از استقرار تجهیزات در آزمایشگاه شروع کردیم به مستندسازی تا بتوانیم نظر سازمانهای نظارتی ازجمله غذا و دارو و اداره استاندارد را جلب کنیم. روشهای مختلف آزمون (همان sop ها) برای دامنههایمان نوشته شد، تجهیزات به ترتیب کالیبره و مواد و تجهیزات مورد نیاز هم تکمیل شدند. کارشناسان سازمان غذا و دارو در چندین نوبت برای بازدید و ارزیابی آزمایشگاه به دانشگاه آمدند تا در نهایت در تاریخ ۹ اسفند ۱۴۰۲، آزمایشگاه توسط معاونت غذا و داروی استان مورد تأیید بخش میکروبشناسی عمومی و شیمی کلاسیک قرار گرفت.
وی افزود: در بخش فلزات سنگین که تأیید آن خارج از اختیارات استان بود، پرونده آزمایشگاه به تهران و سازمان غذا و دارو ارجاع داده شد. در ۲۱ مهر ۱۴۰۳ کارشناسان سازمان غذا و دارو در بازدیدی که از آزمایشگاه دانشگاه داشتند و نمونه محصولی که به همراه خود برای تست مهارت آورده بودند، این نمونه مجهول پاس و در ۱۹ آبان ۱۴۰۳ پروانهٔبهرهبرداری برای آزمایشگاه و همچنین مسئولان فنی صادر شد از آن تاریخ توانایی انجام آزمون در دامنهای که تعیین شده را داریم.
مسئول آزمایشگاه مشترک غذا و داروی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماکو بیان کرد: برای آغاز کار با مشورتی که با مسئولان حوزه سلامت سازمان منطقه آزاد داشتیم، اولویت خود را میکروبیولوژی نوشیدنیهای گازدار و بدون گاز، فیزیک و شیمیایی نوشیدنیهای گازدار و فلزات سنگین در مواد غذایی که آرسنیک، جیوه، سرب و کادنیوم به تأیید معاونت غذا و دارو رسیده و همچنین درباره بیسکوئیت، کیک، ویفر و کلوچه هم مجوز آزمونهای فیزیک و شیمیایی و میکروبیولوژی را اخذ کردهایم.
شیردل عنوان کرد: همزمان که برای سازمان غذا و دارو کار میکردیم، برای افزایش نمونهها و گسترش دامنه فعالیت خود با اداره استاندارد نیز همکاری کرده و آغاز به پیادهسازی اقدامات ۱۷۰۲۵. کارهای بسیاری در این بخش انجام شده که این پروژه جزء اقدامات بسیار سخت است که از الزامات همه دانشگاههاست که در این بخش هم پیشرفتهای خیلی خوبی داشتیم و به همت همکاران در آزمایشگاه اکنون در نوبت ارزیابی هستیم.
وی اضافه کرد: قرار است در بحث استاندارد در حوزه غلات و فرآوردههای آن، روغنها و چربیها، آب آشامیدنی و بستهبندی، چای سیاه، کنسرو رب گوجه، خوراک دام و طیور، انواع خرما، کود شیمیایی، مایعات خنککننده خودرو، انواع آبمیوهها اعم از گازدار و بدون گاز، ماکارونی، همبرگر و فرآوردههای گوشتی، شیر خام و شیر پاستوریزه، عسل و قهوه فوری هم در دستور کار داریم که در حوزه استاندارد و در این بخشها بتوانیم پروانه بهرهبرداری اخذ کنیم.
مسئول آزمایشگاه مشترک غذا و داروی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماکو درباره برنامههای آینده این آزمایشگاه گفت: برنامههایی برای آینده آزمایشگاه داریم ازجمله در حوزه غذا و دارو دامنه کار را با مشورت حوزه سلامت منطقه آزاد افزایش دهیم به طوری که بتوانیم کماکان همه نمونههایی که از طریق گمرک منطقه آزاد ماکو مبادله میشود، پوشش دهیم. تا بتوانیم خدمتی به تجار شهر کرده باشیم.
مسئول آزمایشگاه مشترک غذا و داروی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ماکو مطرح کرد: بنا داریم بهعنوان آزمایشگاه مرجع گواهینامههای بینالمللی دریافت کنیم بر این اساس هم لازم است کارهایی هم انجام دهیم که بهعنوان آزمایشگاه مرجع برای کار مبادلات بینالمللی تعریف شویم. علاوه بر اینها در حوزه استاندارد هم برنامه داریم برای بخشهای مختلفی ازجمله شیمیایی، فلزات، نساجی، تعیین ماهیت کالا، نفت و فرآوردههای نفتی مجوز لازم را بگیریم.
انتهای پیام/