زعفران؛ گیاه جادویی سه هزار ساله
گروه سلامت خبرگزاری آنا؛ اینکه مردم جهان همچون نیاکان خود برای رفع نیازهای سلامتی و رفاهی خود به درمانگران سنتی، درمانهای خانگی و دانش پزشکی باستانی گرایش داشته باشند، مورد عجیب و غریبی نیست. چرا که دانش سنتی و بومی جهان پیرامون ما همواره راهنمای کشف راههای حفظ سلامت بوده اند.
طب سنتی گاهی اوقات به عنوان یک پیش علم دیده میشود که شیوهها و درمانهای آن باید با پزشکی مدرن مبتنی بر علم به منظور افزایش کارآمدی جایگزین شود. در واقع
نوسازی روشهای مطالعه طب سنتی و فناوریهای جدید میتوانند، درک عمیقتری از مزایای ملموس طب سنتی ارائه دهند.
امروزه منشأ حدود ۴۰ درصد از محصولات دارویی، طبیعت و دانش سنتی هستند. در واقع نگاهی دقیقتر به این داروها نشان میدهد که دانشمندان پشت سر آنها، دانش سنتی را برای دستیابی به اکتشافات مهم خود ساخته اند. یکی از این گیاهان که آن را با خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و حتی ضد سرطانی میشناسیم، زعفران است.
ملل مختلف بیش از هزار سال است که زعفران را میشناسند، گیاهی که نه تنها به عنوان یک چاشنی آشپزی، بلکه به عنوان یک گیاه دارویی نیز ارزش دارد. کاربردهای دارویی آن از درمان مشکلات چشم گرفته تا دستگاه تناسلی و بسیاری از بیماریهای دیگر در فرهنگهای مختلف رایج است. همچنین به عنوان یک عامل مقوی و داروی ضد افسردگی در بسیاری از کشورها استفاده میشود.
کارشناسان بر این باورند که زعفران عامل تسکین دهنده بسیاری از بیماریهای انسانی بوده و به عنوان یک گیاه دارویی مهم، گزینه خوبی با پتانسیلهای امیدوارکننده فراوان، برای طراحی داروهای جدید است.
جعفر ابوالقاسمی نژاد شیرازی، متخصص طب ایرانی در این باره اظهار کرد: زعفران در طب سنتی، گیاهی با طبغ گرم و خشک شناخته شده است که به عنوان یک داروی تعادل دهنده برای بدن عمل میکند.
وی افزود: طبع گرم زعفران باعث افزایش جریان خون در بدن میشود و بهبود عملکرد سیستم گوارشی را تسهیل میکند، همچنین میتواند در بهبود عملکرد قلب و عروق و کاهش فشار خون موثر باشد.
زعفران در تقویت حافظه و یادگیری، کاهش فشارخون، کاهش چربی خون، درمان آسم، رفع نفخ شکم، درمان حالات تشنجی و درد دندان مؤثر است.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: زعفران به عنوان یک داروی مفید در طب سنتی مورد توجه قرار میگیرد که در کاهش عرقزایی و تعادلدهنده ترشحات بدن کمک میکند. به همین دلیل زعفران به عنوان یک داروی مفید در طب سنتی شناخته میشود.
وی ادامه داد: زعفران در تقویت حافظه و یادگیری، کاهش فشارخون، کاهش چربی خون، درمان آسم، رفع نفخ شکم، درمان حالات تشنجی و درد دندان مؤثر است و از دیدگاه طب سنتی، زعفران تمایل و نفوذ مواد غذایی و داروها را به قلب افزایش میدهد.
ابوالقاسمی نژاد شیرازی یادآور شد: در طب سنتی زعفران به عنوان آرام بخش و کمک کننده به درمان و رفع افسردگی و استرس شناخته شده، بنابراین اگر دچار بیخوابی هستید، میتوانید با نوشیدن دمنوش زعفران که به عنوان آرام بخش و خواب آور عمل میکند، آرامش بیابید.
وی با بیان اینکه مصرف زعفران شادی آور است و سبب تقویت قلب نیز میشود، افزود: زعفران ضد تشنج است و همچنین برای تقویت مغز و حواس مفید است؛ همچنین خوردن دمنوش زعفران سبب هضم غذا میشود و گاز معده را نیز برطرف کرده و کبد را تصفیه و قوی میکند.
متخصص طب ایرانی گفت: زعفران دارای مقدار زیادی آهن، منگنز، پتاسیم و ویتامین C و B۶ است. از این رو مصرف آن برای رفع بسیاری از بیماریها مانند تنظیم قند خون، رفع کم خونی، تنظیم فشار خون و مقابله با عفونتها و بسیاری از بیماریها موثر است.
وی توصیه کرد: افراد با مزاج سرد بیشتر از دمنوش زعفران بنوشند و این در حالی است که به نظر میرسد فرد دارای مزاج صفراوی و کبد گرم، از زعفران بهره چندانی نبرد.
انتهای پیام/