تصاویر نجومی ششم آذر (۲۶ نوامبر)
به گزارش خبرگزاری آنا، تصاویر نجوم و فضا جدای از اهمیتی که در مطالعات و تحقیقات اخترشناسی دارد، امکان مشاهده و درک عجایب و شگفتیهای دنیای بیرون از سیاره زمین را برای علاقهمندان این حوزه فراهم میکند. امروزه به لطف پیشرفت علم و فناوری، تصاویر نجومی به شکلهای بسیار زیبا و گهگاه هنری تهیه میشود که علاوه بر ارائه اطلاعات علمی، زیباییهای خیرهکنندهای را برای علاقهمندان به ارمغان میآورد.
***
تصویر روز ناسا
ناسا نمونه اولیه این ربات را در آزمایشگاه پیشرانه جت خود در جنوب کالیفرنیا ساخته است و کپشن تصویر این است: «مینی-ربات ناسا شنا میکند!» تلاش بر این است که کاوشگرهای ناسا در صورت مواجهه با یک محیط مایع از پس عملیات بربیایند.
این تصویر نشان میدهد که چگونه ماموریت SWIM انجام خواهد گرفت. SWIM در اینجا مخفف Sensing With Independent Micro-swimmers است. در این ماموریت بنا بر این است که رباتهای کوچک زیادی به بیرون اعزام شوند. این رباتها به اندازه یک تلفن همراه خواهند بود. آنها آبهای قمرهای یخی را کشف خواهند کرد. برخی از این قمرها عبارتند از اروپای سیاره مشتری و انسلادوس سیاره زحل.
تصویر روز skyandtelescope
این عکس توسط ماسیمو دیفوسکو (massimo.difusco) در شیلی در تاریخ ۲۰/۱۱/۲۰۲۴ ساعت ۱۲ نیمه شب ثبت شده است. جدای دادههای به دست آمده از تلسکوپ شیلسکوپ تجهیزات شامل ASA DDM۸۵ Equatorial Mount، دوربین CCD FLI Proline ۱۶۸۰۳، فیلترهای RGB خواهد بود.
مسیه ۷۹ همچنین به عنوان M۷۹ یا NGC ۱۹۰۴ شناخته میشود، یک خوشه کروی است که در صورت فلکی لپوس قرار دارد. M۷۹ حدود ۴۱۰۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد. قدر ظاهری آن ۸.۵۶ است. این خوشه غیر معمول است، زیرا حدود ۶۰۰۰۰ سال نوری از مرکز کهکشان راه شیری فاصله دارد. در نیمکره مخالف مرکز کهکشان قرار دارد.
دانشمندان فکر میکنند M۷۹ ممکن است از کهکشان کوتوله بزرگ Canis Major آمده باشد. این کهکشان در حال حاضر به کهکشان راه شیری نزدیک است. سه خوشه کروی دیگر وجود دارد که اعتقاد بر این است که منشا مشابهی دارند: NGC ۱۸۵۱، NGC ۲۲۹۸، و NGC ۲۸۰۸.
تصویر روز earthsky
در ۲۵ نوامبر ۲۰۲۴، در ساعت ۱:۵۸ صبح، استیون سویت (Steven Sweet) این عکس را در میسیساگا، انتاریو، کانادا گرفت. هلال ماه در ابرهای کم ارتفاع بر فراز دریاچه انتاریو طلوع کرد. عکاس از Canon EOS ۹۰D با لنز ۱۰۰-۴۰۰mm f۴.۵/۵.۶ استفاده کرد.
تصویر روز astronomy
جف شیلینگ (Jeff Schilling) از هیوستون تگزاس تصویری از سحابی تاریک LDN ۹۳۵/۶ گرفت.
این سحابیها در برابر ابرهای درخشان سحابی NGC ۷۰۰۰ خودنمایی میکنند. او برای مطالعه از نمای نزدیک، از فیلترهای پالتهابل استفاده کرد و ۱۳، ¼ ساعت نوردهی گرفت تا نور و تاریکی در حرکت را ثبت کند.
انتهای پیام/